Witte asperges met zalm en papillotte

Ik realiseerde me laatst dat ik echt nog een paar aspergerecepten moet delen op OMF voordat het seizoen voorbij is. Het is ongelofelijk hoe hard de tijd gaat vind je niet? Zo zijn we (of in ieder geval ik) weken aan het wachten tot het witte goud zich weer laat zien en zo komt het einde van het seizoen steeds dichterbij. Ik moet zeggen dat ik er tot nu toe aardig in ben geslaagd om lekker te variëren met asperges. Zowel de witte als de groene passeerden en passeren regelmatig de revue hier op OMF. We hebben al eens eerder gezien dat groene asperges en zalm een perfecte combinatie zijn samen, maar witte asperges gaan ook heel goed samen met zalm. Ik laat je vandaag een recept zien voor witte asperges met zalm en papillotte. Een hele leuke en gezonde manier van eten klaarmaken. En lekker makkelijk!

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 500 gram witte asperges
 • 2 zalmmoten
 • 100 milliliter witte wijn
 • 1 citroen
 • olijfolie
 • peper en zout
 • verse dille

1. Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant van de asperges af. Kook de asperges 8 minuten voor in licht gezouten water.

2. Dep de zalmmoten droog. Snijd de citroen in plakjes.

3. Laat de asperges uitlekken. Leg ze daarna in het midden van een groot vel aluminiumfolie. Ik gebruik per persoon 1 vel aluminiumfolie.

4. Leg de zalmmoot bovenop de voorgekookte asperges. Vouw de randen van het aluminiumfolie nu zo dat er een opstaand randje ontstaat. Schenk de witte wijn over de zalm en asperges.

5. Besprenkel de zalm en asperges met peper, zout en olijfolie. Verdeel de schijfjes citroen over de zalm. Vouw vervolgens het pakketje helemaal dicht. Wikkel er eventueel nog een vel bakpapier omheen om er zeker van te zijn dat het pakketje goed dicht zit.

6. Verwarm de oven voor op 200°C en leg de papillottes op een bakrooster. Gaar de asperges en de zalm nu 15 minuten in het midden van de oven.

7. Pak de pakketjes uit en strooi verse dille naar smaak over de zalm en asperges.

Witte asperges met zalm en papillotte

Join the Conversation

 1. Angela says:

  Klinkt lekker! Kan dit ook zonder de wijn?

  1. Ja, ik zou dan een beetje groente- of visbouillon gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close