Week van OMF #5-2023

Ik val maar meteen even met de deur in huis: ik zat er alles behalve lekker in afgelopen week. Mentaal was het een uitdaging, ik had weinig behoefte om foto’s te maken, was niet heel erg aanwezig in IG stories. Het was gewoon niet mijn week.

Ik heb er nog even aan getwijfeld om dit weekoverzicht over te slaan, maar hé: als we voor een eerlijk plaatje op het internet/social media strijden dan horen dit soort weken er ook gewoon bij. Dus deze Week van OMF heeft weliswaar wat minder foto’s, het is nog steeds mijn week geweest.

En er zijn natuurlijk ook genoeg dingen gebeurd die wél leuk waren.

IMG 4876

Maandag

De jongens waren een nachtje eerder naar huis gekomen, dus dat betekende dat de school run op maandagochtend al op tijd begon. Vic moest naar school, Cody naar het consultatiebureau en daarna naar de gastouder. Rennen en vliegen dus.

IMG 4877

Na een ochtendje thuis te hebben gewerkt ging ik in de middag een paar uur naar mijn werkplek bij Workmode. Door Cass was ik daar de laatste tijd wat minder, maar ik besloot hem mee te nemen zodat hij daaraan kan wennen.

IMG 4880

Ging hartstikke goed! Wel wat onrustig natuurlijk en vooral heel nieuwsgierig, maar hij kon ook momenten vinden waarop ‘ie rustig bij me ging liggen. Topper.

IMG 4882

Na een paar uur hield ik het wel weer voor gezien hoor, ik wil hem rustig laten wennen. Dus de rest van de middag werkte ik thuis. Er komen zoveel lekkere recepten aan deze maand!

IMG 4885

In december bestelde ik een kunstwerk van Tahlia Stanton, een Australische artiest. Ik ben al een héle poos fan en eindelijk kwam het binnen. Radiance heet deze en ik vind ‘m zooooo gaaf.

IMG 4889

Ik besloot ’s avonds nog even door te werken omdat ik wat dingen voor het slowcookerboek wilde voorbereiden en bijwerken. In een excel bestandje hou ik precies bij wat er voor welk recept al is gedaan.

Dinsdag

Dinsdag was zo’n dag waarop ik geen foto’s maakte. Ik stond even in de keuken, had een digitale meeting en ’s middags was er vriendje van Vic te spelen. ’s Avond werd dat gevolgd door karate met Vic en verder kwam er bijzonder weinig uit mijn vingers.

IMG 4930

Woensdag

De mama ochtend was woensdag lekker relaxt. Ik ging met Cody naar de kapper, deed wat boodschappen en we knuffelden véél. Vergezeld van Cass. Die twee zijn echt dikke maatjes geworden.

IMG 4924

En een lekker fruitbordje.

IMG 4936

De kinderen hadden bedacht dat ze naar Monkeytown wilden ’s middags. Wat een nachtmerrie op de woensdag als het slecht weer. Normaal heb ik geen enkel probleem met schreeuwende/spelende kinderen maar nu was het ZO druk met o.a. kinderfeestjes. Knettergek werd ik ervan, haha. Maar de kinderen waren uitgelaten en blij, dat is het belangrijkste hè.

IMG 4944

Donderdag

De dag begon donderdag met een bezoek aan het pakhuis van Treur kaas, die ook dit jaar weer partner van Ohmyfoodness zijn. Méga tof. Via IG stories heb ik jullie meegenomen, maar ik zal hieronder ook nog even wat delen.

IMG 4946

Ik kreeg een kopje soep die gemaakt is door de vrouw van de baas. Dat doen ze dus iedere week op donderdag, hoe leuk is die traditie!

IMG 4942

Weydeland (onderdeel van Treur) rijpt in een jaar gemiddeld zo’n 3,5 ton kilo kaas en dat doen ze op een hele duurzame manier. Zo wordt de kaas onder de grond gerijpt, waar de temperatuur het hele jaar zo’n 13 graden Celsius is. Hierdoor hoeft er niet gekoeld of verwarmd te worden.

IMG 4953

Sowieso zijn ze aankomend jaar helemaal van het gas af. Verwarming en koeling voor de rest van het pand vindt plaats door zonnepanelen en warmtepompsystemen.

IMG 4952

Kijkje op zolder waar de oude kaasmaak-vaten en schraapmachines nog staan. Deze werden in de jaren 50/60 ook echt gebruikt door ‘opa Treur’. Zo leuk.

IMG 4964

Hele toffe ochtend. Zo trots dat we weer mogen samenwerken dit jaar en ik heb heel veel zin om jullie meer te vertellen over de lekkere kaas en hun duurzame manier van werken.

IMG 4965

Ook gaaf: deze bad boy van Russell Hobbs kwam binnen! Een slowcooker en Airfryer in een. Daar ben ik natuurlijk mega benieuwd naar, dus die ga ik uitgebreid testen de komende tijd.

bb2f20ad f362 4648 8a72 9537bea5190d

Vrijdag

De dag begon vrijdag met een beetje werken, gevolgd door de laatste les hondencursus met Cass. We liepen door de Intratuin met alle honden en aan ons de taak om ze rustig te houden. Ging TOP.

Om 12.00u haalde ik Vic van school. We lunchten thuis en pakten daarna de spullen om samen te gaan zwemmen bij de Scheg in Deventer. Heel gezellig!

’s Avonds kwam een vriendin van mij langs voor thee, maar uiteindelijk praatten we tot 22.45u. Typisch weer.

IMG 4996

Weekend

Ik had de jongens heerlijk het hele weekend om me heen en we hadden een aardig volle planning. Wel zette ik zaterdag de slowcookers nog even aan om gerechten te kunnen fotograferen. Zaterdagochtend had Vic zwemles en hij mag gaan afzwemmen, wooohooo!

IMG 5001

Mijn ouders kwamen dit meer dan 100 jaar oude kastje brengen die in hun nieuwe huis straks niet meer past. Het kastje is van de oma van mijn vader geweest, tof he.

IMG 5004

Er werden veel tenten gebouwd dit weekend!

IMG 5007

Zaterdagavond besloot ik weer eens een poging te doen tot het lezen van een boek. Fijn wel hoor.

IMG 5009

Er werd veel gewandeld met Cass uiteraard en onderweg werden de nodige bootcamp oefeningen gedaan, hahaha.

IMG 5012

Nieuwe oogst van mijn sinaasappelboom <3 Hoe verder het seizoen vordert, hoe meer bladeren er aan de sinaasappels zitten.

Gisteren deden we rustig aan. Eén van mijn vriendinnen liep mee tijdens de midwinter marathon en spendeerde gezellig de zondagmiddag bij ons.

En nu staat er weer een nieuwe werk week op de planning! Er worden de nodige slowcooker gerechten gekookt, ik ga aan de slag met recepten voor maart en verder staan er wat privé afspraken in de agenda. Waaronder een keramiek workshop aankomende vrijdag, héél benieuwd naar.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Florina says:

    Die kast…. Een waskast? Met marmeren plaat? Ik heb er ook één gekregen van mijn moeder, in originele staat/kleur, ook van háár ouders! Zuinig op zijn! Hij staat bij jou práchtig, koesteren hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close