Week van OMF #49-2020

Voor het eerst sinds een paar weken stond ik niet eindeloos veel in de keuken deze week. Ik rondde de laatste kerstgerechten af voor dit jaar en plande deze voor jullie in; ik kan nu zelf verder met Oud & Nieuw. Verder zat ik eigenlijk vooral achter de computer te tikken, een voor jullie hele saaie week om te zien dus. Wel vierden we natuurlijk pakjesavond en dat bleek een groot succes! Er kwam trouwens ook ongelofelijk veel lekkere foodpost weer binnen deze week. Ik ga altijd tonnetje rond de januarimaand in, niet te doen – haha.

IMG 8739

Maandag

Zoals vrijwel iedere week begon ik ook nu de week weer met foodpost. Er komt altijd wel iets binnen in het weekend! Deze keer dit mooie pakket met Sloveense producten. Slovenië is in 2021 Europese Culinaire Regio en omdat dit nu niet te vieren is met een persreis, stuurden ze mooie producten op.

IMG 8740

Waaronder deze prachtige fles pompoenolie die, volgens jullie, heel lekker moet zijn in pompoensoep of als dressing in salades. Dat gaan we dus eens proberen.

IMG 8741

Ook kreeg ik post van Vascobelo, een Belgisch koffiebedrijfje. Ze stuurden me een zak van hun koffiebonen en wat lekkere chocolaatjes. Hoe leuk is de verpakking met de hoedjes!

IMG 8744

Ik zat maandag verder voornamelijk achter de pc om video’s te editen en heel veel artikelen in te plannen.

IMG 8751

Het was KOUD aan het begin van de week; hoe lekker is het dan om in een dikke trui te werken. Vind ik het beste dat er is.

IMG 8760

Dinsdag

En weer een dag die start met foodpost, zo vervelend. Deze keer van De Euforij, een kleinschalig chocoladefabriekje aan rivier De Zaan. Ze stuurden me hun handgemaakte chocolade op met nog wat andere lekkernijen. Waaronder ook 1kg(!) Rocky Road – whuuuttt.

IMG 8763

De leuke kaartjes uit het pakket bewaarde ik…

IMG 8764

… want die hang ik altijd aan een rekje.

IMG 8773

Tim was ook op kantoor aan het werk dinsdag en samen hadden we een lekkere lunch met de laatste kerstgerechten die ik die ochtend maakte.

IMG 8777

Deze bende ga ik uitzoeken, hopelijk deze week. Ik ga de meeste kookboeken wegdoen. Het is de bedoeling dat ik er pakketjes van maak van ongeveer 4-5 boeken; die mogen dan tegen verzendkosten weg. Zodra ik weet hoe ik dit ga doen laat ik het weten.

IMG 8779

Er mag dan wel veel zoetigheid binnenkomen in december, van deze foodpost word ik OOK heel blij: mayonaise! Dit is plantaardige mayonaise van The Mayo Sisters met hun original smaak en drie nieuwe smaken: Piri Piri, Aioli en Truffel. Smaken echt heel goed.

IMG 8782

De klapper van deze week was toch wel het Highland Park Winter BBQ pakket met daarin een prachtig stuk dry aged côte de l’os en whiskey van High Land Park. Het pakket kun je zelf ook bestellen, leuk als kerstcadeau wellicht?

IMG 8786

Ik ben nog steeds aan het vorderen met mijn kerstpainting haha. Het is een GIGANTISCH ding dus ik ben er echt heel veel tijd aan kwijt.

IMG 8790

Woensdag

Woensdag was een productieve dag. Ik ging sporten met Vic (met de Ring Fit Adventure van Nintendo Switch), ging langs mijn ouders met de jongens en modderde thuis lekker aan met ze.

IMG 8795

Ik maakte voor het eerst een hele varkenshiel en de bouillon daarvan was heerlijk om de rijst in te koken ’s avonds. Tipje dus.

IMG 8788

Het hele recept kladde ik op de achterwand van mijn keuken zodat ik altijd kon terughalen wat ik ook alweer had gedaan.

IMG 8797

Aan het einde van de middag volgde ik voor OMF nog een webinar over het Highland Park Winter BBQ pakket dat ik eerder deze week ontving.

IMG 8800

Donderdag

Donderdag maakte ik maar heel weinig foto’s, ik zat het gros van de dag achter mijn pc. Ik had o.a. een meeting via Teams. Ook haalde ik mijn oude iPhone leeg zodat die naar mijn moeder kon. Ik kwam allemaal leuke foto’s van kleine Vic tegen. Aaahw.

IMG 8806

Vrijdag

Ik had vrijdag een dagje vrij en terwijl Tim de kindjes naar de opvang bracht, ging ik even sporten met de Ring Adventure Fit van Nintendo Switch.

IMG 8807

De rest van de dag was mijn uitzicht dit – perfect.

IMG 8825

Om 22.00u nog in bad gaan, dat is niet iets wat ik normaal doe maar ik had er zoveel zin in vrijdag dacht ik dacht boeieeeeend. Lekker doen.

IMG 8826

Weekend

We begonnen 5 december lekker in stijl: spelen in pyjama met Sinterklaasliedjes op de achtergrond.

IMG 8832

IMG 8833

De jongetjes zijn mega verwend en het hele weekend werd er met speelgoed gespeeld.

IMG 8835

Door alle cadeaus en het spelen daarmee was het gisteren lekker rustig. Wel begon ik de dag zoals iedere zondag met een (koude!) wandeling met mama.

Aankomende week sta ik weer wat meer in de keuken want ik ga aan de slag met recepten voor Oud & Nieuw en ook de eerste gerechten voor januari staan op de planning. Voor de members organiseren we donderdagavond weer een live(stream)workshop: we maken tiramisu-taart! Mocht je erbij willen zijn, meld je dan vandaag nog aan als member van OMF en krijg toegang tot onze exclusieve membersomgeving bomvol extra’s.

Fijne week! x 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close