Week van OMF #30

Zo in de maanden juli en nu ook augustus zijn de weken allemaal een beetje hetzelfde. Het is rustig op de mail (wat echt heel lekker is), afspraken heb ik nauwelijks en maak ik ook nauwelijks en ik ben eigenlijk vooral thuis aan het werk. En dat vind ik op dit moment echt heel erg fijn. Ik houd van dat hectische leventje, maar dit zijn wel de weken waarin er veel werk verzet kan worden. Inmiddels is het aftellen naar de vakantie wel echt begonnen, ik heb zin in het mooie weer, het Italiaanse eten en het lezen van boeken op het strand. Nog drie weken en dan zijn we er, heerlijk. Wel grappig: afgelopen week was er ineens weer foodpost! Ook daar is het de laatste tijd vrij rustig mee maar ineens stond er een stapeltje pakketten te wachten, wat een feest. Vooral veel foodpost in deze Week van OMF dus, maar ook nog wel wat andere dingen.

foto6

Maandagochtend, uiteraard zijn de boodschappen al gedaan maar ik schrijf ook een groot aantal recepten uit voor de video’s die ik nog moet en wil maken deze week. Recepten van tevoren al uitschrijven is zoveel fijner, dan weet ik precies wat ik moet doen maar ook wat ik nog moet halen in de supermarkt. Vaak wordt zo’n recept tijdens het filmen of koken nog wel aangepast, maar de basis staat in ieder geval.

foto5

Multitasken tijdens het werk: Masterchef kijken en tegelijkertijd artikelen schrijven. Beste combi ever. Helaas is Masterchef Australia nu afgelopen, meh. Zwart gat.

foto4

Dinsdag filmdag, dat is een beetje standaard deze weken. Ik neem in totaal drie video’s op.

foto7

Setje bouwen voor de foto’s…

foto8

En daar was ineens de postbezorger met foodpost. Ik trap af met nieuwe Almond Start van Abbot Kinney’s. Plantaardige ‘yoghurt’ op basis van amandel en dus lactosevrij. Ik vond het erg lekker, al denk ik wel dat de kokossmaak mijn favoriet is.

foto12

Ook nieuw: minipacks van Bonduelle. Handig voor salades of eenpersoonsmaaltijden.

foto11

En een uitnodiging voor een evenement van Licor 43 (waar ik helaas niet bij kan zijn). Blijft leuk als bedrijven een uitnodiging inclusief teaser per post sturen. Het evenement wordt georganiseerd ter ere van een nieuwe smaak.

foto10

Oja, en dit nog! Een persbericht over Canopy & Stars met salted caramel marshmallows. Canopy & Stars is een Britse outdoor reisorganisatie die bijzondere, romantisch en vreemde accommodaties op de mooiste plekken in Europa biedt. Denk bijvoorbeeld aan kasteelvormige boomhutten, drijvende hutten, een verbouwde dubbeldekker bus etc. Heel tof. Zie voor meer informatie hier.

foto9

De lelies die ik zaterdag op de markt kocht staan helemaal open. Zo mooi!

foto13

Eeeen nóg meer foodpost op woensdag, gezellig verpakt als een cadeautje.

foto14

Met daarin nieuwe theesmaken van Hema.

foto15

Woensdag stond (en staat vrijwel iedere week) in het teken van koken. Ik kook en bereid zoveel mogelijk voor voor de boekshoot die we op donderdag hebben.

foto18

Vivan nam donderdag weer een lekkere salade mee voor de lunch. Zoete aardappel met vijg deze keer, het recept volgt.

foto17

’s Middags gingen we even naar de antiekmarkt hier in Apeldoorn om te kijken of we nog wat foodprops konden vinden. Er stond héél veel moois maar ook gruwelijk dure dingen. We gingen uiteindelijk naar huis met een emaille besteksetje (lekker lelijk maar perfect voor foto’s) en een sauskannetje.

foto16

Vrijdag heb ik vooral thuis achter de computer gewerkt en trainde ik uiteraard weer bij Tobias. De laatste dag van de OMF Fit Challenge!

foto19

Tim was van vrijdagavond tot gister eind van de middag weg, dus ik had het huis voor mezelf het hele weekend. Het klinkt heel stom, maar ik vind het dan heel fijn om het huis grondig schoon te maken. Lekker op m’n gemakje, niemand die in de weg loopt. Ik ging zaterdag voor het eerst sinds máánden weer even naar Action om wat ontbrekende/handige schoonmaakspullen te halen.

foto21

Ook bestelde ik voor mijn iMac een externe harde schijf. Ik heb er een gruwelijke hekel aan als mijn computer wat slomer wordt (wat nu het geval was) dus ik heb alle grote bestanden overgezet naar deze HDD. Heerlijk opgeruimd.

foto20

Goed, project schoonmaak: GO.

foto1

Zaterdagavond ging ik met Nanda naar Lepeltje Lepeltje. Daar heb je gisteren in het eetoverzicht al iets over kunnen lezen. Het weer was helaas niet zo best, maar schuilen in een tent waar de barbecue vol ligt met kippendijen is niet zo erg.

foto3

Gisteren was mamma jarig en natuurlijk ging ik even langs. Ze had kwarktaart gemaakt, zo lekker! Aangezien mijn Fit Challenge voorbij was mocht ik best een stuk. Jum.

foto2

Stuk ondeugd.

De rest van de dag heb ik Homeland gekeken, ik moet er nog steeds een beetje inkomen…, en toen Tim weer thuis kwam van zijn weekend heb ik de rest van de avond met hem film (Fury, aanrader!) gekeken.

Dat was ‘em weer. Fijne weekjes zijn het zo. Gelukkig duurt dit ook nog drie weken. Ook aankomende week is niet zo druk. Ik heb een aantal privé-afspraken (dierenarts voor vaccinaties, personal training etc.) maar qua werk staat er niet zoveel spannends op de planning. Een video-dag, een boekshootdag en verder moeten de eerste teksten voor het boek al worden geschreven. Werken in de derde in plaats van vijfde versnelling dus. Prima.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Wat een heerlijke week! Lekker even die rustige zomermaanden. Grote schoonmaak doe ik ook het liefst als vriendlief niet thuis is, is toch het makkelijkste dan.

 2. Leuke achter de schermen post weer! Heerlijk om bijna op vakantie te gaan!

  Ik zie dat je voor je fotosetje gebruikmaakt van een ondergrond/background. Mag ik vragen waar je deze vandaan hebt? :)

  1. Never mind, ik heb het ergens op je site al gevonden!

 3. Julie says:

  Aaah die foodpost maakt me ZO hebberig! Geniet van de nieuwe week!

 4. Arjanne says:

  Dat ziet eruit als een fijn weekje!

  Gekke vraag: Hoe heb je bij die foto met je notitieboekje (aardbeien-perzik galette staat erop) die tekst zo wazig gemaakt? Ik heb er een tijdje terug echt lang naar lopen zoeken hoe dit moet. Maar kon het nergens vinden :(. Ik heb Photoshop, illustrator en indesign! Je zou me echt heeeeel erg helpen hiermee .

  1. Sabine Author says:

   Dat doe ik met Photoshop! Stuk dat je wilt vervagen selecteren –> Filter –> Blur –> Gaussian Blur of in het Nederlands: Filter –> Vervagen –> Gaussiaans vervagen.

   1. Arjanne says:

    Thanks!! Ik had het zo ook geprobeerd, maar niet met een witte getekende laag, dat kan natuurlijk ook nog! Of heb je echt de letters geselecteerd? Want het is natuurlijk een foto?

   2. Sabine Author says:

    Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met een witte getekende laag. Ik heb het deel van de foto dat geblurred is gewoon geselecteerd met de wandtool en daarna de blur eroverheen gegooid :)

 5. Arjanne says:

  Oh zo!! Haha ik dacht misschien teken je met de brush tool in een aparte laag over de tekst heen. Maar zo dus! Thanks, ik ga het zo gelijk uitproberen! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close