Week van OMF 6/2017

Toen ik de foto’s ging selecteren voor deze editie van Week van OMF kreeg ik het idee dat ik overal wel een foto van heb gemaakt, jemig wat zijn het er veel haha! Een flink uitgebreid artikel dus vandaag. Afgelopen week was mijn laatste officiële werkweek en deze stond dan ook in het teken van de laatste dingen doen. Daarnaast is het ook weer goed te merken dat januari (= rustige maand) voorbij is want de foodpost bleef maar binnenkomen. Goed, laat ik er niet teveel woorden aan vuil maken want anders zit je hier over een uur nog, let’s go!

foto1 2

Goedemorgen maandag! Ik heb gelukkig nooit zoveel moeite met maandagen, ik ben altijd wel productief op deze dag. Ik startte de week in ieder geval met de boodschappen.

foto2 2

Vervolgens plande ik een shitload aan Facebookposts in zodat dit kanaal ook gewoon dagelijks wordt geupdate tijdens mijn verlof.

foto3 2

’s Middags moest ik even de stad in. Ik kom er bijna nooit meer maar deze keer had ik van een aantal winkels wat dingen nodig. Bij ICI Paris XL kwam ik de nieuwe geur van Marc Jacobs tegen, Daisy Eau So Fresh Kiss. Daisy is altijd een van mijn favoriete geuren geweest en toen ik deze rook was ik direct om. Mee naar huis dan maar, cadeautje voor mezelf.

’s Avonds moesten Tim en ik naar de zwangerschapscursus.

foto4 2

Dinsdag moest ik mijn OMF mobiel wegbrengen ter reparatie. Ik vraag altijd om een leenauto zodat ik de dag dat ik geen auto heb gewoon mijn ding kan blijven doen en niet afhankelijk ben van anderen. En die zeldzame keer dat de leenauto luxer is dan je eigen auto…. zucht.

foto5 2

Ik kreeg een gloednieuwe Renault Clio mee en ja, da’s wel even andere koek dan mijn Twingootje, haha. Aan het einde van de dag heb ik hem toch maar weer ingeleverd.

foto6 2

Na het wegbrengen van mijn auto nam ik een video op en deze creatie kwam daar uit. Heel bijzonder kan ik je vertellen.

foto7 2

Direct editen en inplannen want…

foto8 2

… de video was het ALLERlaatste ding dat ik nog moest doen voor OMF. Wat een magisch en heerlijk gevoel, die nulletjes zo onder elkaar.

foto9 2

De middag besteedde ik aan het opruimen, uitruimen en schoonmaken van de bovenste keukenkastjes. Ongelofelijk hoe vies die plankjes kunnen worden na verloop van tijd.

foto10 2

Die opruimwoede (nesteldrang is aanwezig zoals je merkt) nam ik ook nog even mee naar boven want mijn kantoor was al wéken een ontzettende puinzooi. Nu wordt deze ruimte voornamelijk gebruikt als opslag en ja, dan hoort rommel er gewoon een beetje bij maar voordat de baby komt wil ik iedere ruimte in huis gewoon opgeruimd en schoongemaakt hebben. Even door de kamer heen dus.

foto11 2

Tadaaaaa, da’s toch een stuk beter niet waar? Ik zal hier straks wel weer wat regelmatiger zitten als de baby in de kamer ernaast slaapt denk ik.

foto12 2

Foodpost van Koopmans, twee nieuwe bakmixen waar ik best wel nieuwsgierig naar ben: een voor appel-karamelbars en een voor rustiek brood. Die laatste ga ik snel even proberen.

foto13 2

Ook kreeg ik een gigántische doos vol met glutenvrije producten, zo lekker. Repen van Eat Natural, muesli van Vérival, pakken yoghurt, glutenvrije noedels, crackers… Megaveel.

foto14 2

Aan het eind van de dag kroop ik met mijn geliefde bakje fruit op de bank. Dino heeft een schurfthekel aan de geur van citrusfruit dus die was er niet zo van gediend dat ik naast hem kwam zitten, haha.

foto15 2

Woensdagochtend begon ik al vroeg met het leegruimen van de overige keukenkastjes, ’s avonds zou de keuken namelijk onder handen worden genomen door een schoonmaakbedrijf.

foto16 2

Daarna even naar de verloskundige voor de laatste controle daar. Alles was weer perfect in orde en nu ben ik overgedragen aan de gynaecoloog in het ziekenhuis waar de laatste controles gaan plaatsvinden.

foto17 2

Tijd voor weer een babywasje, de donkere was deze keer. Onze uk heeft meer kleding dan ik, mijn hemel. Ik hoef voorlopig niets te kopen in ieder geval.

foto18 2

Foodpost van IKEA, een krat vol nieuwe producten die zijn toegevoegd aan het assortiment van de foodmarkt.

foto19 2

En nog een doosje van Pickwick met daarin vier van hun nieuwe theesmaken. Jummie!

foto20 2

’s Middags dook ik even op de bank met een boek. Ik ben bezig in Ik ben Pelgrim maar dat boek is zó dik (bijna 800 pagina’s) dat de voortgang heel langzaam lijkt te gaan. Wel een aanrader overigens. Ik moest even inkomen maar nu wil ik steeds verder lezen.

foto21 2

Woensdag aan het einde van de middag kwam er dus een schoonmaakbedrijf de badkamer en de keuken onder handen nemen. De keuken is zo intensief gebruikt de afgelopen maanden en de badkamer was ook toe aan een grondige beurt. Ik wilde zelf niet meer met echt chemische schoonmaakmiddelen aan de slag gaan, vandaar dat we het voor een keer lieten doen. Heel goed bevallen, alles is weer zo heerlijk schoon nu!

Woensdagavond was het weer tijd voor een training CrossFit. Ik train nu nog twee keer in de week, prima vol te houden.

foto22 2

Ik ontbeet de laatste maanden negen van de tien keer met brood met pindakaas en hagelslag (heel slecht maar ik kwam daar het beste de ochtend op door), maar de afgelopen week was ik meer van de yoghurt. Met muesli van Vérival, een verse banaan en een schepje jam. Jum.

foto23 2

Donderdag reden Viv en ik naar Den Haag voor een lunchmeeting bij ons mediabureau. Gezellig met alle foodies!

foto24 1

Na de meeting liepen we nog even naar Het Kroketloket, een onlangs geopende krokettensnackbar. We zijn allebei dol op kroketten dus moesten ondanks de lunch die we al hadden gehad natuurlijk iets proeven. We kozen voor de proeverij, een garnalenkroket en de kroket met pekingeend. Allemaal lekker, dikke vette aanrader om daar een keer langs te gaan als je in Den Haag bent!

foto25 1

De rit naar huis vanuit Den Haag duurde lang vanwege drukte op de weg. Pas om 18.00 uur waren we thuis terwijl we al om 09.30 uur waren vertrokken. Blegh. Thuis lag er wéér foodpost op me te wachten, ik zei toch dat het een volle foodpostweek was!. Deze keer kokoswater van Obrigado. Ik heb het nog niet geproefd maar ben wel benieuwd. In Nederland vind ik kokoswater niet zo denderend vaak. Wel handig voor smoothies!

foto26 1

’s Avonds laat kroop ik nog even achter de laptop om de laatste mails die in mijn inbox waren beland te beantwoorden. Daarna ging mijn forwarder en out of office aan. VERLOF!

foto27 1

De eerste echte dag verlof begon ik met het uitkoken van flesjes en speentjes. Da’s een keer iets anders dan eten koken, haha.

foto28 1

Ook streek ik het babywasje weg dat ik eerder die week had gedaan.

foto29 1

Daarna reed ik naar de molen in Olst. Ik ben gék op dit soort lokale winkeltjes en vaak verkopen ze de meest heerlijke producten. Ik neem normaal niet de tijd om op zoek te gaan naar streekwinkels en goede kwaliteitszaken (ik val toch al gauw terug op de supermarkt), maar dit is mijn goede voornemen voor tijdens mijn verlof. Bij de molen in Olst malen ze hun eigen meel waar ze vervolgens brood van maken. Verder verkopen ze er ook tal van andere lokale producten.

foto30 1

Mijn buit: vers belegd desembrood met homemade tonijnsalade voor de lunch, een pot truffelmayonaise, kaas-mosterd desembrood voor de lunch zaterdag, meergranen desembrood, een fles pure biologische appelsap en een zakje parelgort. Hemels <3

foto31 1

Van Framkalla mocht ik een poster maken met daarop een selectie van Instagramfoto’s. ZO LEUK! Via hun (iPhone) app kun je op een heel eenvoudige manier een poster maken van je timeline foto’s, maar je kunt ze ook laten afdrukken als polaroids, er fotostrips van maken etc.

foto32

’s Middags hing ik lekker op de bank. Dino vond het nodig om Charlie te wassen, een zeldzaamheid dit want hoewel ze prima met elkaar door een deur kunnen, zoeken ze elkaar nooit echt op. Negen van de tien keer eindigt dit in een stoeipartij, deze keer niet.

foto33

’s Avonds na de CrossFit training settelde ik me wederom met mijn boek (sorry, mijn leven is niet zo spannend momenteel haha!) en een glas drinkyoghurt op de bank. Wat een ruige start van het weekend… not.

foto34

Zaterdagochtend gingen we zoals altijd naar de markt en vervolgens naar de supermarkt. Tim organiseerde een mannenavond bij ons thuis. We lunchten met het kaas-mosterd desembrood van de bakker (écht de hemel op aarde) met broodsalades en een glas bio appelsap.

foto35

Van Lidl kreeg ik Valentijnsfoodpost: beschuit in de vorm van hartjes en een pot jam.

foto36

Zoals ik al zei organiseerde Tim een mannenavond (lees: pokeravond) bij ons thuis. ’s Middags moest dus alles klaar worden gezet.

foto37

Ikzelf ging zaterdagavond uit eten met meiden die ik ken van mijn studie. We kennen elkaar inmiddels al 8 jaar en spreken af en toe af om bij te kletsen. We gingen eten bij El Popo in Deventer. Toen ik terugliep naar de auto sneeuwde het.

foto38

Eenmaal thuis sloot ik me op in de slaapkamer met Netflix terwijl de mannen beneden pokerden.

foto39

Helaas had ik echt een héle slechte nacht en sliep ik van 05.00 – 08.00 uur. Dan er direct maar uit met Senna om een frisse neus te halen. Die was helemaal in haar nopjes met de dikke laag sneeuw die er gisterochtend lag.

foto40

Gistermiddag had ik een lunchdate met vriendinnetje Kevser. We lunchten bij Central Park in Apeldoorn, een van mijn favoriete tentjes. We konden alleen de stoofperencheesecake en Tony’s Chocolonely chocomelk niet laten staan dus dat was onze lunch, haha. Lekker preggo proof.

Eenmaal thuis stapte ik vrijwel direct weer in de auto want ’s avonds aten we bij oma. Na een extreem korte nacht en een lange dag ging ik om 22.00 uur slapen en werd ik om 09.00 uur vanochtend weer wakker.

Deze week is mijn eerste echte verlofweek en ik moet zeggen: ik vind het nu al fijn. Ik hoefde vanochtend niet tegelijkertijd met Tim op te staan, kan alles op mijn dooie gemakje doen, zo fijn. Ik heb mijn pc ook van tafel afgehaald zodat ik alleen nog op mijn laptop kan werken (en dus niet teveel in de verleiding kom om toch veel te gaan doen). Wat ik ook merk is dat ik nu echt in zo’n babybubbel kom te zitten, er gaat veel langs me heen, ben heel relaxt in mijn hoofd en kijk ook echt uit naar de bevalling. Ik ben overigens benieuwd wanneer die gaat plaatsvinden, mijn lijf is merkbaar bezig met de laatste loodjes en ik vraag me af of uk nog wel 5 weken blijft zitten, ik denk van niet namelijk.

Goed, tot volgende week! x

Join the Conversation

 1. Shirley says:

  Ik vind het zó knap dat je zoveel vooruit hebt gewerkt! Ik doe het je niet na. Nu heerlijk genieten van de laatste loodjes! X

 2. Margot says:

  Wat een lekker weekje (op het slecht slapen na). Leuk ook om te zien wat je tijdens je verlof doet!

 3. Bertine says:

  ooh je lunch van gisteren ziet er te lekker uit haha! geniet van je verlof!

 4. Dat boek staat ook mijn leeslijstje, een aanrader dus.

  Lekker weekje heb je gehad. Vooral dat bezoekje aan de streekwinkel, wat een lekkere dingetjes heb je mee naar huis genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close