Week van OMF #44

Jongens, wát een week. Op maandag en dinsdag was ik nog aan het duimendraaien, hopend dat mijn boek er op tijd zou zijn zodat deze afgelopen zaterdag op De Tasty verkocht kon worden, en zo heb je ineens op dinsdagmiddag je boek in handen en ligt ‘ie donderdag bij de pre-orders op de mat. Dat ik flink van de leg was afgelopen week was aan alles te merken. Ik kreeg niet zoveel werk gedaan, zweefde hele dagen door het huis en zat met een big smile achter mijn computer alle reacties tot nu toe te lezen. Het boek is er. Eindelijk. En het zorgde ervoor dat dit een van de mooiste weken van het jaar was. Kijk je mee naar een vrolijke Week van OMF?

Maandag

foto1

In Frankrijk ben ik in het weekend gestoken door een of ander beest en ik reageerde er nogal heftig op. Gezwollen arm en hand, mega spierpijn.. Niet goed. Ik haalde bij de apotheek anti-allergietabletten en die werkten gelukkig heel snel. Eerst kreeg ik alleen allergische reacties van muggenbulten wanneer deze op mijn benen zaten, maar blijkbaar is dit aan het uitbreiden. Meh.

foto2

Toen Tim ’s avonds naar CrossFit ging keek ik Pitch Perfect 2 af. Ik hou van die films. Vond het eerste deel overigens het leukst. Ik mistte de Treblemakers!

Dinsdag

foto3

Morning slowcookertje, ook jou heb ik al een poosje niet gezien.

foto5

De rest van de dag was ik aan het werk en ineens werd ik gebeld door mijn lieftallige redacteur Willemijn. ‘Raad eens wat ik in mijn handen heb…?’ Ik stapte in de auto en racete naar Amsterdam. En jaaaaa, daar is ‘ie eindelijk!

foto4

Vieren met champagne en bitterballen. Ook stond er al een mooie voorpublicatie (3 pagina’s, wauw!) in VIVA. Zo blij mee. Foodies Magazine besteed deze maand ook kort aandacht aan mijn boek een aankomende vrijdag ligt de nieuwe Libelle in de winkels met ZES(!) pagina’s over het Guilty Pleasures kookboek. Wauw wauw wauw.

Woensdag

foto6

Na alle euforie van dinsdagmiddag over tot de orde van de dag op woensdag. First: boodschappen doen.

foto7

En jaaaa, mijn supertoffe pop-upbanner kwam binnen! Ik bestelde deze voor onder andere de boeklancering en de signeersessies. Kost geen drol trouwens. €50 bij Drukwerkdeal.

foto8

Hoe tof is ‘ie? Zo blij mee.

foto9

Ook heel blij mee dus: de voorpublicatie in VIVA. Hij ligt op dit moment nog in de winkels als het goed is. Dat zijn gewoon mijn foto’s in het tijdschrift. Whii.

foto10

Oh hai.

foto11

Hoewel ik een stiekeme hekel heb aan de herfst (vooral de regen), krijg ik hier niet genoeg van. Die kleuren. Zo mooi.

Donderdag

foto12

Donderdagochtend kreeg ik ineens het bericht dat de pre-orders vandaag hun boek zouden ontvangen. Wow, instant van de leg. Kotsmisselijk van de zenuwen (ja, serieus) reed ik naar mijn massage-afspraak – onderhoud van mijn rugspieren, geen ‘oh kijk mij eens even heeeerlijk genieten van een massage’. Eenmaal thuis werden mijn exemplaren van het boek bezorgd. Dit went niet hoor.

foto13

Ik besloot toch maar zo goed en kwaad als het ging aan het werk te gaan. Ik nam video’s op. Ter afleiding. De rest van de dag zat ik met een MEGA smile alle reacties te bekijken.

foto14

Tim en ik besloten het boek te vieren door ’s avonds uit eten te gaan. Hij wilde alleen wel eerst even trainen dus ik ging gewoon mee. Om te kijken, want ik kan nog steeds niet CrossFitten.

Vrijdag

foto15

Na 8 maanden niet te zijn geweest (ik zou het bijna missen), zat ik weer bij de orthopeed in de wachtkamer. De fysio had het idee dat er toch iets mis was met de meniscus. Noooo… niet weer.

foto16

Maar vooralsnog lijkt dat niet zo te zijn. Bij de gipskamer heb ik mijn knie in laten tapen. Het lijkt erop dat één van de vier bovenbeenspieren van mijn rechterbeen niet goed genoeg getraind is waardoor bij iedere beweging mijn knieschijf de verkeerde kant op wordt getrokken. En dit zorgt weer voor irritatie. Het tape moet ervoor zorgen dat de knieschijf de goede kant op wordt geduwd. Laten we hopen dat dit helpt… Ik moet het in totaal twee weken dragen (en ja, loop dus inderdaad op Curaçao met een ingetaped been). As. vrijdag krijg ik ‘verse’ tape.

foto17

Eenmaal thuis: de video’s afmaken waar ik donderdag al aan was begonnen. Deze héérlijke pompoencheesecake was het resultaat van een van de video’s. Donderdag online!

foto18

’s Avonds ging ik aan de slag met de chocoladefudgetaart. Deze was bedoeld voor De Tasty zaterdag. Check hoe groot ‘ie uiteindelijk was trouwens. Bastogne koekje ter vergelijking.

Zaterdag

foto19

Hi mooie herfst. Voordat ik richting de Jaarbeurs reed eerst nog even met Senna lopen.

foto20

Oh… daar hang je dan met je hoofd. In de stand van Nieuw Amsterdam!

foto21

Nog leuker, al die boeken op de tafel. Bi-zar.

foto24

Ik gaf op De Tasty eerst drie workshops pesto maken op de stand van fonQ. Met dank aan Willemijn van de uitgeverij, zij stonden – hoe ideaal! – direct tegenover fonQ met hun stand, voor de foto.

foto23

En ik signeerde zóveel boeken zaterdag. Waaat! Ik was al flabbergasted dat zoveel mensen mijn boek kochten maar dat ze ook nog wilden dat ik er iets in schreef ging mijn pet te boven. Haha.

foto22

Na mijn kookdemo in het kooktheater waar ik liet zien hoe je de chocoladefudgetaart moest maken, rende ik weer naar de stand van de uitgever om boeken te signeren. HET BOEK VERKOCHT GEWOON UIT ZATERDAG! WAT?! En ja, dat verdiende keiharde capslock.

Moe maar zó voldaan reed ik weer naar huis.

Zondag

foto25

Hoewel ik normaal op zondag een ultieme relaxdag houd was dit er gisteren niet bij. Ik ging namelijk op pad voor Honig! Honig organiseerde gisteren een herfstwandeling en één van de soepen die ik voor ze maakte werd aan het eind geserveerd. Wel tof hoor, jouw soep in een 12 liter pan maken. Midden in het bos. Heerlijk.

foto26

Kijk nou! Hoe tof?

foto27

Tadaaaa, soepje is klaar. Ik maakte trouwens de Thaise groentesoep, deze kon je vanochtend al zien.

Tegen 16.00 uur was ik weer thuis en spendeerde ik de rest van de dag op de bank. Moe van het weekend werken en alle indrukken.

Ik heb deze week niet zoveel afspraken staan. Vandaag, morgen en woensdag werk ik thuis. En hard ook, want maandag vlieg ik voor een week naar Curaçao en dan heb ik geen tijd om te schrijven en te koken. Donderdag is dan eindelijk de boeklancering. Voelt een beetje gek nu het boek al in de winkels ligt, maar donderdag wordt hij officieel voor de pers gelanceerd en dat is toch wel weer spannend. De lancering vindt plaats bij Julius Bar & Grill, een van mijn favoriete restaurants. Zoveel zin in! Ik ga er vanuit dat ik vrijdagochtend nog in een roes verkeer, maar dan ben ik in ieder geval weer even in het ziekenhuis te vinden voor nieuw tape. Zaterdag gaat pappa zijn verjaardagscadeautje innen (een helikoptervlucht!) en de rest van het weekend wil ik genieten met Tim. Die krijgt veel te weinig aandacht deze weken.

Fijne week iedereen! x

Ps. Mocht je nieuwsgierig zijn naar het verhaal achter mijn Guilty Pleasures Kookboek en graag meer van de binnenkant willen zien, ik publiceerde afgelopen zaterdag op mijn YouTube-kanaal een ins & outs video. Overtuigd? Het boek is hier te bestellen voor € 21,99. Je hebt ‘em dan morgen al in huis!

Join the Conversation

 1. Sabine de Witte says:

  Congrats Sab, well done! Heel tof, veel succes met werken en toeleven naar jouw speciale, officiele moment! Have fun en vergeet niet ook te genieten!

 2. Megan says:

  Wat een vrolijke week! Gefeliciteerd met je eerste boek! Hij staat inmiddels op mijn verlanglijstje voor sinterklaas/kerst ;)

 3. Marijke I easydailyfood says:

  Zo ontzettend gaaf voor je, je eigen kookboek. Ook nog helemaal ’tegen de healthy trend in’. Super tof! Volg je blog al erg lang, en het succes is je zeker gegund. Fantastische nikes trouwens ;)

  1. Sabine Author says:

   Haha, thanks!

 4. Cynthia says:

  Heb weken getwijfeld over je kookboek. Zojuist heb ik hem toch besteld bij bol.com. Hij blijft maar naar mij roepen dat ik hem MOET kopen. Dus nou ja, morgen op de deurmat liggen dus :)

  1. Sabine Author says:

   Aaah, wat leuk dat je hem toch gekocht hebt. Hoop dat ‘ie in de smaak gaat vallen!

 5. Margot says:

  Ik wordt helemaal blij van deze post, ik vind het zo leuk voor je! En die pop-upbanner is zeker gaaf!

 6. Ik heb hem ook gekocht, wilde hem eigenlijk voor sinterklaas op mijn verlanglijstje zetten. Maar… ik heb nu zwangerschapsverlof (29 nov) uitgerekend dus dat vond ik een hele goede reden om alvast het boek te kopen en de komende weken verlof nog wat guilty pleasures te maken!! Mijn man was het daar heel erg mee eens haha :D

  1. Sabine Author says:

   Haha, Sinterklaas heeft het dus niet gered. Geniet van je zwangerschapsverlof!

   1. nee inderdaad :) Thanks!

 7. Kon niet wachten tot de feestdagen, dus ook gisteravond het boek besteld. Kan niet wachten om er van het weekend mee aan de slag te gaan.

  1. Sabine Author says:

   Whiiii zo leuk! :D

 8. Magda says:

  Bij mij lag het boek donderdag in de bus …… helemaal geweldig :) Heel veel succes met de verkoop van je boek !!

  1. Sabine Author says:

   Yaaaay! :)

 9. Zus ziet says:

  Leuk om je te ontmoeten afgelopen zondag. Soepje was HEEEERLIJK! Gefeliciteerd met je mooie boek!

  1. Sabine Author says:

   Insgelijks! En dankjewel :)

 10. Vanmiddag je boek gekocht en vindt het nu al een top boek! Ga er morgen meteen mee aan de slag.

  1. Sabine Author says:

   Ah super leuk! Wat ga je maken?

   1. De jack daniels spareribs met huisgemaakte frieten

 11. Kelly says:

  Wauw wat een geweldige week! Ik moet dat boek bestellen !

  1. Sabine Author says:

   Haha! Jaaaa, doe maar ;)

 12. Het is een ontzettend leuk boek en zal zeker regelmatig gebruikt worden door mij.

  Heel blij voor je dat het nu al zo’n succes is, het is je gegund!

  1. Sabine Author says:

   Wat fijn om te horen Fran, dankjewel!

 13. Rineke says:

  Gefeliciteerd Sabine. Heb je boek zaterdag gewoon in de winkel gekocht. Zo’n leuk boek.
  Ben er heel blij mee en weet gewoon niet wat ik het eerste zal gaan maken. Maar gaat a.s. weekend gebeuren hoor.

  1. Sabine Author says:

   Niet weten wat je als eerste gaat maken vind ik een groot compliment ;) Ik hoop in ieder geval dat je er veel plezier mee gaat hebben!

 14. Ik ga je boek ook zeker kopen! Ben normaal niet zo van de kookboeken maar die van jou wil ik gewoon hebben, alleen al voor de prachtige foto’s die er in staan :) X

 15. nikki says:

  Wat moet dit een fantastische week voor je geweest zijn! Ik heb het heerlijke kookboek in elk geval besteld. Kon niet wachten op Sinterklaas of de kerstman haha

 16. Wauw wat heb je het ver geschopt. Snap dat dit niet gaat wennen.
  Gefeliciteerd met je prachtige boek.

 17. Tamara says:

  Ik volg je al zo lang en ook ik word onwijs enthousiast door alleen al over het boek te lezen. En dan is de lancering ook nog eens precies op mijn verjaardag. Het boek schreeuwt mijn naam. Ik ga ‘m dus ook zeker bestellen een van de komende dagen. Wie weet staat er nog iets lekkers in voor mijn verjaardagsfeest :D

 18. Carin says:

  Je boek werd vrijdag bezorgd. Super mooi! Gefeliciteerd!

  1. Sabine Author says:

   Yaaaay, leuk!

 19. Mama van Vesper says:

  leuk logje hoor en ook de foto’s zijn leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close