Video: Pittige ‘pigs in a blanket’

Ik moet altijd een beetje grinniken als ik op Pinterest een recept voor ‘Pigs in a Blanket’ voorbij zie komen. Wie heeft ooit deze naam verzonnen? Het is ook echt grappig als je googelt op deze benaming, je ziet dan serieus foto’s van biggetjes in dekens gewikkeld. Om je te bescheuren. Maar anyways, Pigs in a Blanket zijn niet meer dan (cocktail)worstjes in deeg gerold. Ze worden even in de oven geschoven en vervolgens vaak als partysnack geserveerd. Hartstikke leuk en gegarandeerd een succes. Het leek mij echter wel een keer leuk om te variëren met dit hapje en ik maakte Pittige Pigs in a Blanket, lekker met jalapeños. Geef je de avond direct een beetje pit.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (24 stuks)

 • 1 blikje deeg voor minicroissants
 • 24 cocktailworstjes
 • 12 plakjes kaas (naar smaak)
 • 1 eetlepel roomkaas naturel
 • 10 jalapeñoringetjes (uit pot)

1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Snijd de jalapeño fijn en roer deze door de roomkaas.

3. Smeer ieder plakje croissantdeeg in met een beetje van de roomkaas. Leg hier een half plakje kaas en een cocktailworstje bovenop. Rol het deeg vervolgens op en leg de mini worstenbroodjes vervolgens op de bakplaat.

4. Bak de Pigs in a Blanket in het midden van oven in 10 – 12 minuten goudbruin en gaar.

Pittige Pigs in a Blanket

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat een lekkere variatie! Vooral het toevoegen van kaas ga ik onthouden.

 2. Sabine says:

  Lekker, dat ga ik zeker onthouden!

 3. Marije says:

  Haha, ik maak ze best vaak, maar nooit geweten dat het zo’n grappige naam heeft!! En dit recept ga ik binnenkort zeker proberen, hou wel van spicey:-)

 4. Kan je dit ook maken met bladerdeeg?

  1. Sabine Author says:

   Ja, dat kan wel! :)

 5. Bianca says:

  Wat een leuk recept!
  Wist je dat het 24 april “Pigs in a Blanket Day” is in Amerika? Op mijn website had ik daar een stukje over geschreven. Ik zal nu een linkje maken naar dit recept :)

  1. Sabine Author says:

   Haha nee wist ik niet! Verbaast me overigens niets, volgens mij hebben die Amerikanen overal wel een dag voor.

 6. Ellen says:

  Mmm, lekker! Zeker met die pittige toets van de peper geeft dit volgens mij een heerlijke kick!

 7. Megan says:

  Pigs in a blanket is echt mijn favoriete verjaardagshapje! Kan me niet schelen dat het eigenlijk een beetje een kinderhapje is, ik zet ze altijd op tafel. En daar zijn mijn kleine nichtjes altijd reuze blij mee ;) Misschien moet ik deze variatie eens proberen!

 8. Wat een lekker en toch simpel gerechtje of nouja snackje hihi

 9. Kelly says:

  Leuke afwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close