Week van OMF #43

aliHet is maandagochtend nu ik dit artikel typ en ik ben moe. Foei zeg. Afgelopen drie dagen was ik in Zuid-Frankrijk voor een korte roadtrip en hoe geweldig het ook was, zulke reisjes zijn altijd vermoeiend. En bovendien ben ik zo iemand die altijd een kleine jetlag krijgt als de klok een uur terug wordt gezet. Toch vreemd! De klok terug betekent een uur langer slapen maar ik word er altijd extreem moe van. Duurt een dag of drie en dan is het weer over, dus hopelijk ben ik morgen weer fris en fruitig. Afgelopen week was een drukke week. Ik werkte thuis, nam deel aan een puddingproeverij en -workshop van Mona en stapte dus het vliegtuig in naar Marseille. Levert wel een leuke Week van OMF op vind ik zelf. Met vooral veel foto’s. Yaay!

Maandag

foto1

In de middag nam ik pas de eerste foto maandag. Ik was de hele dag vooral bezig met typen namelijk. Maar mijn lunch was lekker! Ik maakte de Wakame Noedelsalade die gisteren online kwam. Zo lekker.

foto2

Oh, een update voor OSX! De nieuwe Captain. Het duurde wel even om ‘em te installeren.

foto3

Gelukkig bestaat er nog zoiets als een MacBook en kon ik gewoon verder met werken.

foto4

’s Avonds op de bank met de nieuwste aflevering van The Walking Dead. Vaste prik op maandagavond. Zo spannend weer, dit seizoen!

Dinsdag

foto5

Ik werkte dinsdag in de ochtend gewoon thuis en reed ’s middags naar de pop-upstore van Mona voor een leuke workshop en proeverij. Kijk hoe mooi (en lekker!) de tafel was gedekt.

foto6

Jaaa, pudding proeven! Mona heeft de recepturen van een aantal puddings verbeterd. Was érg lekker.

foto7

Tijd om zelf aan de slag te gaan met het pimpen van een pudding. Alle producten op tafel mochten we gebruiken.

foto8

Mijn eerste creatie…

foto9

… en de tweede. Zo leuk om te doen! Ook ideaal voor Kerst als je je verder al enorm uitslooft met het diner. Zo’n pudding ziet er ook uit als een spectaculair dessert vind ik.

foto10

’s Avonds maar weer op de bank met Netflix en kleine Charlie. Ik kon/mocht vorige en deze week niet trainen, dus ik had vrije avonden. Ook wel fijn.

Woensdag

foto11

Jaa, mijn bestelling van Media Markt kwam binnen! Ik bestelde een koptelefoon, die had ik namelijk nog niet, twee adapters voor in het vliegtuig (ZO HANDIG!) en een flinke powerbank waarmee ik mijn telefoon vijf keer kan opladen en waar twee apparaten tegelijk aan kunnen hangen. Ook heel handig.

chinees

’s Avonds aten we lekker Chinees…

foto12

En zaten Dino en Charlie al klaar, er moest namelijk met Senna gewandeld worden!

Donderdag

foto13

Die vliegtuigadapters he, die zijn dus superhandig. In het vliegtuig heb je altijd een koptelefoon met twee pinnetjes nodig en hoewel je die soms te leen krijgt van de maatschappij, vind ik ze bijzonder oncomfortabel en kwalitatief kak. Nu kunnen we dus gewoon onze eigen koptelefoon/oortjes gebruiken. Véél beter.

foto14

Richting het eind van de middag zette ik een filmpje op. Pitch Perfect 2! Ik deed iets rustiger aan omdat ik het hele weekend op pad zou zijn.

foto15

Tijdens het inpakken van de koffer kon ik niet kiezen welke lipsticks ik mee wilde nemen, haha.

foto16

Ik dacht altijd dat mijn juliennesnijder goed genoeg was maar sinds ik een spiralizer heb geprobeerd (mijne is hier te koop) ben ik om. VEEEEEL makkelijker!

foto17

En mijn Sephora bestelling kwam binnen, wooohoooo! Ik hou zo erg van al die kerstsets die Sephora heeft richting de Kerst. Ik ga in NYC straks ook los denk ik..

Vrijdag

foto18

Het was vroeg dag vrijdag. Samen met vriendinnetje Nanda vloog ik naar Marseille voor een korte roadtrip langs de kustplaatsen daar. Eerst nog maar even een ontbijtje op Schiphol. Ik nam een panini met kip en kaas.

foto19

First stop: Cassis! Wat een super leuk dorpje en wat hadden we mazzel met het weer. 20 – 22 graden en veel zon.

foto20

Ik hou van havens <3

foto22

Lunchen deden we bij een prachtig restaurant in Cassis. Het dessert was echt goddelijk. Peer met vanille-ijs, macarpone-crème en crumble.

foto32

’s Middags hadden we een wijnproeverij!

foto25

En daarna reden we door naar Six Fours les Plages waar we overnachtten in een heerlijk Bed & Breakfast met práchtig uitzicht op zee.

foto21

Dit was ons scheurijzer voor dit weekend. Zo leuk.

foto33

De zonsondergang was adembenemend vanaf ons kamertje.

foto23

Klaarmaken voor het diner. Kloffie uit, nette kleding aan.

foto24

Na het diner, de wijntjes en de Franse schnapps wisselden we van pump. Grapje natuurlijk.

Zaterdag

foto26

Breakfast with a view in Six Fours les Plages. Ik wil iedere dag wel zo wakker worden.

foto27

Het ontbijt was fantastisch, Villa Krilou is een geweldige plek om te verblijven.

foto28

Wel een beetje moe van de dag ervoor. Maar mijn kopje warme Nesquick, voor mij is dat echt vakantiegevoel, deed veel goeds.

foto35

Op naar de Nougatfabriek om te kijken hoe nougat wordt gemaakt. Ik wil dat thuis ook eens proberen.

foto34

Ze maken bij Nougat Jonquier ook zwarte nougat! Vond ik lekkerder dan de witte. Er ging een reep mee naar huis.

foto36

We proefden Farinata, een soort pannenkoek van kikkererwtenmeel. Lekker!

foto37

Six Fours les Plages is ook al zo mooi…

foto29

En daarna reden we door naar Le Lavandou waar we even op het strand ploften. Heerlijk zo in de zon.

foto39

Bij Tête de Choux kregen we een workshop cupcakes bakken. Was leuk, maar cupcakes bakken deed ik niet voor het eerst.

foto38

De macarons die we proefden waren wel waanzinnig lekker. Vooral de salted caramel. Oooh.

foto30

En we kregen een doosje mee naar huis. Ook kregen we Choux, een soort soezen. Nommm.

Le Lavandou vonden we het minst leuk van alle kustplaatsen. Een beetje te toeristisch met een hoog ‘been there done that’ gehalte.

Zondag

foto40

We werden wakker in Le Lavandou gisteren en reden in 10 minuten naar Bormes Les Mimosas. Dit bleek al gauw ons favoriete stadje te zijn, wat is het daar geweldig. Kijk dat uitzicht nou!

foto41

En overal mooie bloemen. In de winter schijnt het er helemaal fantastisch te zijn.

foto42

In Bormes Les Mimosas deden we een (flinke) stadswandeling. Ieder hoekje was het fotograferen waard. Het is er zo mooi…

foto43

Hoe Frans wil je het hebben. Dit is toch geweldig.

foto44

Binnenkort ga ik jullie meer vertellen over dit stadje.

foto45

Lunchen deden we ook daar! Mijn voorafje was een belachelijk lekkere velouté van pompoen met bacon en champignons. Oh lord, ik ga dit thuis proberen na te maken. De rest van de lunch deel ik binnenkort in het eetoverzicht!

foto31

Tegen 14.00 uur reden we weer richting naar Marseille, tijd om terug te vliegen naar Amsterdam. Bij het opstijgen werden we nog even getrakteerd op een prachtige lucht. Tegen 22.00 uur was ik weer thuis. Wat een top weekend. Cassis en Bormes Les Mimosas wil ik zeker nog een keer bezoeken.

Deze week ga ik me ook zeker niet vervelen. Ik heb een aantal deadlines (er komen veel advertorials online deze week, bij voorbaat alvast excuses daarvoor. Ik probeer alles zoveel mogelijk als extra artikel in te plannen!), afspraken bij de fysio en bij de orthopeed in het ziekenhuis (ja, don’t ask..) en aankomende zaterdag sta ik de hele dag op De Tasty! Ik geef workshops bij fonQ, een kookdemonstratie waarbij ik een recept uit het Guilty Pleasures-kookboek maak én hopelijk is mijn boek er op tijd zodat we hem kunnen verkopen daar. Nog anderhalve week tot de lancering, ooohh…

Fijne week iedereen! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat een leuke week! En wat zijn je puddingcreaties mooi geworden!

 2. Samantha - Daily Pleasures says:

  Die pompoen veloute ziet er super uit.

 3. nikki says:

  Wat een heerlijke week en wat ziet het eten er goddelijk uit!

 4. Tamara says:

  Wat een lekkere eetfoto’s en wat leuk dat tripje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close