Vegetarisch Shoarmapannetje met yoghurt-knoflooksaus

Gesponsord – Van kinds af aan ben ik al dol op shoarma. We aten het vroeger heel vaak met pitabroodjes (uiteraard) en na een kom tomatensoep. Dit vegetarische shoarmapannetjes met yoghurt-knoflooksaus is wel iets anders, maar ook ontzettend lekker. Ik gebruik vegetarische shoarma van Tivall en combineer dit met lekker veel verse groenten. Het fijne van dit pannetje is dat het vooral heel snel klaar is, je mikt alle ingrediënten bij elkaar in één pan en hebt zo in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel staan. De yoghurt-knoflooksaus maak je natuurlijk zelf. Door yoghurt te gebruiken en geen mayonaise heb je al snel een lichtere variant van de saus te pakken en toch gaat ‘ie perfect samen met dit makkelijke shoarmapannetje. Oh, en wist je trouwens dat het ‘oktober veggy month’ is? De perfecte gelegenheid om dit recept te maken dus!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 doosje Gekruide Shoarma van Tivall
  • ½ eetlepel shoarmakruiden*
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 1 prei
  • 150 gram champignons

Voor de knoflooksaus:

  • 200 gram halfvolle yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • peper en zout

*De Gekruide Shoarma van Tivall bevat van zichzelf al veel smaak, maar ik vind het zelf lekker om ook aan de groenten wat smaak toe te voegen. Vandaar de extra lepel shoarmakruiden. Deze kun je natuurlijk ook prima weglaten.

1. Begin met het maken van de knoflooksaus zodat deze smaken even goed in kunnen trekken. Doe hiervoor de yoghurt in een kommetje en pers hier de knoflook in uit. Hak de bieslook en peterselie fijn en roer deze met peper en zout naar smaak door de yoghurt.

2. Snijd de ui, rode paprika, courgette en aubergine grof, de prei in ringen en de champignons in plakjes.

3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de Gekruide Shoarma van Tivall toe, samen met de paprika en courgette. Bak dit zo’n vijf minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.

4. Voeg de gesneden aubergine, prei-ringen en de plakjes champignons toe, gevolgd door de halve eetlepel shoarmakruiden.

5. Bak het geheel op hoog vuur tot alle groenten gaar zijn.

6. Zet de pan op tafel en sprenkel de yoghurt-knoflooksaus over het shoarmapannetje.

Vegetarisch shoarmapannetje

Wil je in deze ‘oktober veggy month’ nog veel meer vegetarische recepten koken? Check dan www.veggy365.com, hier vind je nog veel meer inspiratie voor en door vegetariërs en flexitariërs. Deze maand maak je bovendien kans op een gratis diner voor 2 personen in een vegetarisch restaurant. Meedoen kan door een foto van een vegetarisch etentje te plaatsen op Facebook, voorzien van #Tivall #Veggymonth #veggy365.

tivall_probeersticker

Ook heel fijn: deze maand krijg je één gratis refund per persoon. Op iedere verpakking van de producten van Tifall vind je een sticker waar veggy365.com op staat. Op de website staat een Tivall actiebanner waar je je gegevens kunt achterlaten. Binnen 2 weken krijg je dan het aankoopbedrag van het product teruggestort op je rekening.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Tivall

Join the Conversation

  1. Lijkt me heerlijk! Ik maakte van de vegetarische shoama (ook van Tivall) een kapsalon. :)

  2. Ohhhhh dit moet ik maken!!! Dit lijkt me zo ongelofelijk lekker! (Denk dat ik zoiets vanavond wel ga maken haha)

  3. Lekker! Dit wil ik deze week maken ! :)

  4. AJKRJH says:

    Met wat eet je het dan? In een broodje of met aardappels , frietjes erbij. De keus ligt natuurlijk bij jezelf maar ben beniewd hoe je het zelf eet. Het lijkt me heerlijk .

    1. Ik eet het eigenlijk gewoon zo, maar als je het meer body wilt geven kun je er aardappelblokjes aan toevoegen bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close