Week van OMF #43

Zo, dat was me het weekje wel weer! Voor het eerst in tijden duurde afgelopen weekend gevoelsmatig lekker lang. Of dat nou komt omdat gisteren en uurtje extra had of omdat we bizar weinig hebben gedaan weet ik niet, maar het was echt heel fijn om niet het gevoel te hebben dat het weekend in een oogwenk voorbij is. De week zelf was zoals altijd productief. Schreef ik vorige week nog dat ik standaard een dag heb waarop niets uit mijn handen komt, had ik daar afgelopen week gelukkig geen last van. Vorige week stond er een boekdag en een kerstdag op de planning, maar had ik ook een dagje vrij om met mijn moeder op stap te gaan. Dat soort quality-time is óók belangrijk. Kijk je mee naar een nieuwe Week van OMF?

foto1

We trapten de dag af met (inter?)nationale boerenkooldag! Speciaal voor de gelegenheid trok ik mijn boerenkooltrui uit de kast. Dat ding zit hemels trouwens, haha. Ook kreeg ik het nieuwe boek ‘Kooltje’ binnen van de makers van Havermoutje. Leuke gerechten staan er weer in.

foto2

Maandag was ook een regeldagje. Ik reed naar Amac hier in het centrum om te kijken of er iets aan mijn iMac gedaan kon worden. Ik heb hem nu bijna drie jaar en in die drie jaar heeft ‘ie 7 dagen per week, 24 uur per dag aan gestaan. Inmiddels edit ik zóveel en draai ik zware programma’s als Final Cut Pro X, Adobe Lightroom en Adobe Photoshop tegelijk terwijl er in mijn browser een video upload, dat mijn iMacje het niet helemaal goed meer trok. Helaas heb ik een model waaraan niet veel aan te passen valt, grr. Uiteindelijk heb ik via Apple een nieuwe iMac besteld. Hopelijk komt ‘ie deze week binnen! Kan niet wachten om weer relaxt en efficiënt aan het werk te gaan.

Ik verkoop trouwens mijn huidige iMac die nog in top staat is. Mocht je interesse hebben, mailen kan naar sabine@ohmyfoodness.nl!

foto3

Aan de slag met een advertorial voor Mentos! Die hebben namelijk nieuwe dragées: Choco & Caramel. En die zijn lekker joh, jum. Binnenkort een recept met deze snoepjes.

foto4

Dinsdag was video-dag. Ik begon met het opnemen van de Indiase snoep proefvideo. Dat deze ballen niet in de smaak vielen heb je afgelopen donderdag al kunnen zien.

foto5

Ook ging ik aan de slag voor Kerst!

foto6

Sneak peek van een ander gerecht… Zoals ik al eerder heb gezegd: vanaf 1 december beginnen we met de decembergerechten.

foto7

Foodpost! Dat kwam overigens heel veel binnen afgelopen week. Verkade heeft nieuwe (ovengebakken) crackertjes in hartige smaken. Lekker om zo te snacken of te beleggen.

foto8

Lunchen met een Italiaanse bol die is gevuld met Franse uiensoep. Ook geen straf! Het recept hiervan komt aankomende donderdag online.

foto9

Ook ging ik aan de slag met een groot aantal recepten voor het Reishonger kookboek. We zijn er bijna met schieten!

foto10

Gzakas kwam een mooie fles met hun olijfolie langs brengen afgelopen week. Maar dat was niet het enige: IK HEB GEWOON MIJN EIGEN OLIJFBOOM! Het plaatje lijkt gefotoshopt maar dat is dus niet zo. Ik heb gewoon écht een olijfboom op Kreta waar ik de komende 3 jaar de oogst (in de vorm van olijfolie) van krijg. Hoe tof is dat.

foto11

De foodpost van vorige week werd ook deze week getest. Sinds ik zwanger ben moet ik tot mijn spijt bekennen dat ik niet zo van het ijs ben, en ja.. ik laat Ben & Jerry’s dus ook heel snel staan, maar woensdag had ik er zin in. Deze nieuwe smaak is zo ongelofelijk lekker!

foto12

Donderdag: boekdag! Ik stond al vroeg in de keuken, handenarbeid te verrichten.

foto13

Foodpost! Ik zei toch dat het feest was afgelopen week. Van Eru (smeerkaas) kregen Viv en ik een kistje met daarin uiteraard hun nieuwe smaak smeerkaas, maar ook met hele toffe keukenspullen. Dankjewel Eru!

foto14

Kromkommer stuurde een zak van hun pompoensoep met oosters tintje toe. Ik vind kromkommer zó’n goed initiatief. Zij maken maaltijden met ‘afgekeurde’ groenten die anders zouden worden weggegooid. Deze pompoensoep is bijvoorbeeld gemaakt van pompoenen die te klein zijn voor de supermarkt. Qua smaak prima, maar qua looks gewoon niet juist. Toch zonde dat dit anders gewoon in de kliko wordt gemieterd?

foto15

Het was ook weer kookboekenfeest. Ik ontving het nieuwste boek van Chickslovefood, Lekker Miljuschka en (niet op de foto) het kookboek van Donal Skehan. Wat een kookboekengekte dit najaar!

foto16

Maar de leukste foodpost kwam toch wel van KitchenAid: ik kreeg hun nieuwste KitchenAid Mini! Op 11 november geef ik op De Tasty in de Jaarbeurs een kookworkshop met de KitchenAid mini. Morgen openen de inschrijvingen, dus mocht je erbij willen zijn: check de website van De Tasty. Op Instagram kreeg ik een aantal keer de vraag wat nou het verschil is tussen de Artisan en de Mini is. Mochten jullie een vergelijking willen zien: let me know. Dan ga ik daarmee aan de slag.

foto17

Vrijdag was ik vrij en had ik mamadag met mijn eigen moeder. Er stond een dagje Amsterdam op de planning die we begonnen bij het Rijksmuseum. Een paar jaar geleden ben ik hier al eens met papa geweest, maar mam wilde het museum ook graag een keer zien. Ik vind het Rijksmuseum zo indrukwekkend. Niet alles vind ik bijzonder om te zien, maar de Nachtwacht en vooral het Melkmeisje (mijn favoriet) vervelen nooit.

foto18

Mamadag vraagt om lekkerst. Na het museum bekeken te hebben dronken we cappuccino en namen we uiteraard een taartje. Ik koos voor de carrotcake van Holtkamp. Heerlijk.

foto19

Lunchen deden we bij de Cornerbakery aan de Johannes Vermeerstraat. Ik ben hier al veel vaker geweest (mijn uitgever zit er tegenover dus 9/10 keer heb ik hier mijn afspraak) maar ik had er nog nooit geluncht. Ik koos voor de Tuna Melt en die was zó lekker. Wel veel teveel, maar dat mocht de pret niet drukken. Echt een aanrader.

foto20
En tja, als je dan toch in Amsterdam bent direct maar even langs de pop-upstore van Tony’s Chocolonely. Deze is afgelopen week geopend op het Westergasterrein. De muur met al die chocoladerepen, oooh. Walhalla!

foto21

Dit rompertje vond ik ook té schattig. Het is dat ik niet zo’n fan ben van rood, anders had ik hem meegenomen. Ik ging uiteindelijk met een paar repen chocolade naar huis.

foto22

Eenmaal thuis lag er nóg meer chocolade op me te wachten! Vanaf november introduceert Lidl twee nieuwe smaken chocoladerepen. En die zijn meer dan approved. Zo lekker! Vooral die Melk & Karamel, Zeezout is erg goed te doen. Concurrentie voor de Tony’s Salted Caramel reep als je het mij vraagt.

foto23

WEEKEND! Vorige week is in Apeldoorn de tweede vestiging van World of Food geopend van Dekamarkt. Ik denk dat je het ’t beste kunt vergelijken met een Albert Heijn XL. Het is een megastore met aparte slager, poelier, visboer etc. We namen er zaterdag even een kijkje en kochten verse vis. Fijn hoor, zo dichtbij huis! Vanochtend heb ik er mijn boodschappen gedaan, ook heel prettig.

foto24

Bij SuriFoods (een Surinaams foodkraampje dat iedere vrijdag en zaterdag hier op het pleintje staat) had ik nasi gehaald voor vrijdagavond. Ik wist namelijk niet zeker of het restje eten dat ik uit had gehaald genoeg zou zijn voor het avondeten vrijdag. Uiteindelijk bleek het meer dan genoeg te zijn en dus lunchten we zaterdag met de nasi. Geen slecht idee! Daarnaast ligt een restje van een boekrecept, enige idee? ;)

foto25

Peekaboo!

foto26

Zoals ik al zei hebben we dit weekend heel weinig gedaan. En dat was echt heel fijn. Wel zette ik gisteren nog even een recept voor het boek op de foto. Uiteindelijk lunchten/dineerden we om 14.00 uur ’s middags in verband met het licht (lang leve de wintertijd, NOT) maar ach, voor een zondag is dat prima.

Aankomende week is een redelijk normale week met een fatsoenlijke planning, ook fijn! Ik ben morgen alweer 20 weken in verwachting en dat betekent dat de 20-wekenecho in de agenda staat. Spannend, ik ben er best een beetje nerveus voor. Verder is er weer een filmdag, een boekdag en een Kerstdag en heb ik aankomende vrijdag de verjaardag van vriendinnetje Monique. Vandaag zit ik in ieder geval de hele dag achter de computer, schrijven en video’s editen. Ik heb er momenteel 12 te editen, dus ik ga gauw verder.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. jolanda says:

  Mooi die kitchenaids. Ik ben wel benieuwd naar het verschil tussen de gewone en de mini.

 2. Hmm, ik ben super benieuwd naar die nieuwe B&J’s! Ik ben ook erg benieuwd naar het kookboek van Miljuschka.

 3. Margot says:

  Die caramel mentosjes zijn inderdaad lekker, ik ontdekte ze toevallig pas toen ik in België was.

 4. Danielle says:

  Wat een hoop leuke dingen! Ik ben toevallig vorige week woensdag naar het Rijksmuseum geweest. Ik vond vooral het gebouw ook heel erg mooi. Helaas, was de Tony’s winkel toen nog niet open!

 5. Marieke says:

  Superleuk weer om te lezen.
  Enne, thanks voor alle eet-tips! Over 5 weken verhuizen we van het westen naar Apeldoorn, dus ben blij met alle tips waar je lekker eten kunt halen!

  1. Sabine Author says:

   Oh, gezellig! :D

 6. Roxanne says:

  Oh die B&J smaak, ik wil m proeven! Ohhhh……
  Wow, 20 weken zwanger, mijlpaal!
  En als ik het goed zie is die Eru smaak de smaak die eerst ‘Zomerbalans’ was? Erg lekker!

  1. Sabine Author says:

   Klopt! De limited edition was zo populair dat ze hem nu in het vaste assortiment hebben opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close