Week van OMF #14

Mijn eerste officiële Blog-Boekweek zit erop en mag ik even zeggen dat dit me heel goed is bevallen? Vorig weekend overviel het zenuwgevoel me een beetje: kan ik dit eigenlijk allemaal wel? Zijn mijn recepten wel lekker genoeg en ben ik wel in staat om zélf de fotografie voor het boek te doen. Ik ben namelijk helemaal niet zo goed in styling en fotograferen? Ik kwam erachter dat in het diepe springen juist heel goed is. Een beetje uit je comfort zone treden zorgt voor een hoop nieuwe inzichten en vooral ook voor heel veel plezier want wat heb ik tot nu toe al een lol gehad zeg. De afgelopen week produceerde ik al acht recepten, compleet volgens mijn planning. Maar ook op de blog dagen was ik lekker actief: ik woonde een YouTube workshop bij waar ik heel veel van opstak, nam een video op en tikte lekker een hoop blogjes weg. Kijk je mee naar mijn afgelopen week in deze nieuwe Week van OMF?

Maandag

foto1

Ik begon de week met een flinke bak fruit als ontbijt. Na een druk weekend kon ik wel wat vitamientjes gebruiken. Ik had de afgelopen week flink moeite met opstaan. Ik sta altijd tegelijk met Tim om 07.00 uur op, maar het viel me echt tegen. Ik werd minstens net zo moe wakker als dat ik naar bed ging. Niet fijn!

foto2

Eerst even naar de fysio. Ik loop op schema wat betreft mijn knie-herstel. De spier (knieband) is inmiddels weer volledig aangegroeid, nu moet ik me de komende zes weken vooral focussen op stabiliteits- en krachtoefeningen.

foto3

Direct uit de fysio ging ik boodschappen doen. Ik kocht want vrolijke lentebloemen voor in huis.

foto4

En daarna moest ik aan de slag voor het boek! Deze potjes moesten gevuld worden…

foto5

En hier maakte ik ook iets héél lekkers.

foto6

De rest van de dag was ik aan het koken en fotograferen. ’s Avonds na het eten ging ik weer naar CrossFit.

foto7

Eenmaal thuis werd ik verblijd met dit bericht. OMF groeit mega hard de afgelopen weken. Ik ben er zo blij mee! <3

Dinsdag

foto8

Rise and shine! Om half 11 stapte ik in de trein naar Den Haag voor een YouTube workshop op het kantoor van mijn mediabureau. Ik ging voor de verandering weer eens met de trein omdat ik dan mooi even door kon werken.

foto9

Tijdens de YouTube workshop heb ik geen foto’s gemaakt maar wat vond ik het extreem nuttig! Het ging deze keer voornamelijk over content creation en het branden van je kanaal. Heel fijn. Het heeft me flink aan het denken gezet over het OMF YouTube kanaal.

Woensdag

foto10

Woensdag BOEKDAG! Mijn aanrecht ziet er doorgaans zo uit: een bulk ingrediënten en mijn schrijfblok ernaast om de receptuur op te schrijven en aan te passen waar nodig.

foto11

Ik was redelijk vlot met het koken en daarom ging ik nog even naar buiten ’s middags. Net na een ENORME hagelbui. Het leek wel alsof het gesneeuwd had, alles was wit!

foto13

Ik lunchte met een snel in elkaar geflanste pastasalade met tonijn.

foto12

Bij de Kringloop scoorde ik weer een aantal hele mooie bestekjes. Ik kwam er tijdens het fotograferen achter dat ik geen kleine vorkjes en theelepeltjes had, dus die sloeg ik even in. Ik was in totaal €5.50 kwijt voor dit en drie kommetjes.

foto14

Van Lipton kreeg ik een mooi perspakket thuisgestuurd met daarin al hun smaken – en de nieuwe ‘Red Fruit’ -, een doos Lipton glazen en nog wat gadgets. Fijn hoor, ik ben echt dol op hun Ice Tea!

’s Avonds ging ik weer naar CrossFit en typte ik wat artikeltjes weg.

Donderdag

Het eerste dat ik donderdag deed was een video opnemen. Hier heb ik alleen geen foto van gemaakt. Vergeten, sorry!

foto15

Daarna naar de brillenzaak. Ik draag geen bril en koop ook nooit brillen daar, maar ik had nu toch écht eens een goede zonnebril nodig. Al jaren doe ik het met Primark en H&M brilletjes, maar nu vond ik het tijd voor een mooie en goede bril. Dit is ‘em geworden!

foto16

*tik tik tik*

foto17

Kijk nou wat een lief pakketje van Ikea! Op en top lente en Pasen!

foto18

Voor het eerst in mijn leven deed ik donderdag een poging om The Passion te kijken. Geen succes, vond het niet veel aan. Maar wauw Jeroen van Koningsbrugge, ik wist dat je kon zingen maar ik vond je fenomenaal met de vertolking van Wit Licht <3

Vrijdag

foto19

Vrijdag was mijn laatste boekdag van afgelopen week. Al voor 08.30 uur schoof ik deze gigantische schaal de koelkast in. Nom!

foto20

Lunchen deed ik met een kom maaltijdsoep die ik nog over had van de avond ervoor. Houd ik van, leftovers.

De rest van de middag typte ik mijn recepten uit voor het boek en verzette ik wat werk voor de site.

foto21

’s Avonds kreeg ik het te pakken: de opruimwoede. Ik heb de héle oven geschrobt en dat was heel hard nodig, blijkbaar is mijn oven van binnen grijs in plaats van zwart. Oops! Na twee uur poetsen was ‘ie wel blinkend schoon en kon ik weer door het deurtje heen kijken. Word ik zo blij van, schone spullen.

Zaterdag

foto22

De zaterdag begon met CrossFit voor Tim (voor mij komt het weer zodra ik weer alles kan doen) en ik bracht Senna weg voor een weekje logeren. Na een bezoekje aan de markt reden we ’s middags naar Amsterdam voor het Culy Foodfestival. Wat was het DRUK!

foto23

First stop: &Samhoud Places waar we de beroemde Tomatoburger kochten. Lekker!

foto24

Kijk nou wat een kekke muntjes. Goed gedaan Monique! <3 Excuus voor mijn ruige handen, ze zitten momenteel onder de wondjes, sneetjes, droge plekjes door het vele koken en afwassen.

foto25

Toen we bij Smokey Goodness ‘Pulled Pork’ zagen staan op het menu konden we natuurlijk niet zomaar doorlopen.

foto26

Onze muntjes maakten we op aan Flammkuchen, lekker!

Na het Culy Foodfestival reden we nog even naar de Mediamarkt waar ik een nieuwe telefoon kocht, mijn oude begon in rap tempo kuren te vertonen – bah – en ik kan nou niet bepaald zonder telefoon, en de rest van de avond hing ik op de bank!

Zondag

foto27

Eerste Paasdag, Senna is een weekje uit logeren (ik ben op persreis en Tim heeft een aantal hele lange dagen op zijn werk) dus we konden voor ons doen lang in bed blijven liggen. Rond kwart voor 10 gingen we eruit, tijd voor het paasontbijt.

foto28

Mijn opruim- en schoonmaakwoede van vrijdagavond zette zich gisteren voort. Ik maakte het hele huis schoon en mestte mijn kledingkasten uit. Zo fijn, twee zakken vol kleding, schoenen en tassen die ik weg kon doen.

foto29

Ik ontdekte het werk van kunstenaar Hua Tunan, fan-tas-tisch. Ik wil heel graag zo’n mooi schilderij boven onze bank ofzo. Een grote.

foto30

Na het opruimen en schoonmaken dook ik achter de computer met een glas Ice Tea en een schaaltje M&M’s om dit artikel alvast te typen. Scheelt ’s avonds een hoop!

’s Middags deed ik niet zoveel meer, vond dat ik al genoeg had gedaan voor een zondag. ’s Avonds aten we bij oma met z’n allen: spareribs en friet. Lekker makkelijk, haha. Pasen vinden wij niet zo bijzonder, we zien het altijd meer een extra lang en vrij weekend. Heerlijk.

Waar heel Nederland vandaag vrij heeft heb ik toch een werkdag voor mezelf ingepland vandaag. Het is een boekdag en Tim is lekker thuis, dus erg gedwongen zal het allemaal niet zijn. Ik kook, ik fotografeer maar mijn mailbox blijft leeg/onbeantwoord en bloggen hoef ik van mezelf ook niet. Van dat bloggen komt de rest van de week trouwens niet zoveel terecht, morgenavond stap ik met mijn foodie vriendinnetjes in het vliegtuig naar Vietnam voor een bliksembezoek! We zijn op uitnodiging van Queens Vis uitgenodigd om de panga-vangst en verwerking te bekijken. Panga is de laatste jaren extreem negatief in het nieuws geweest maar Queens wil ons laten zien hoe goed en verantwoord zij te werk gaan. Morgenavond om 21.40 uur vertrekt mijn vliegtuig, woensdagavond rond 19.00 uur plaatselijke tijd ben ik als alles goed gaat in Ho Chi Minh. Vrijdagnacht vliegen we alweer terug naar Nederland, dus het is echt een vlot bezoekje. Maar goed, twee dagen zijn voor mij meer dan genoeg om eens flink de Vietnamese keuken te ontdekken ;)

Via Instagram en Twitter houd ik je op de hoogte van mijn trip naar Vietnam. Mocht je graag behind the scenes foto’s willen zien, volg me dan daar!

Fijne Tweede Paasdag en rest van de week iedereen! x

Join the Conversation

 1. Nathalie says:

  Wat leuk dat je zo druk bezig bent met je boek! Spannend hoor. Ik ben ontzettend benieuwd!

 2. Lydia says:

  Leuke foto’s ! Je hand vol battle wounds vind ik wel echt spreken, het laat zien hoe hard je aan het werk bent. Heel veel succes met je boek :)

 3. Margot says:

  Wat een productieve week!

 4. Ellen says:

  Ik ben dol op oud bestek! Zo mooi!

  1. Sabine Author says:

   Ja hè! De lelijkste, oudste dingen zijn vaak het mooist.

 5. Laura - Dagelijkse hap says:

  Wauw, gefeliciteerd met je 8000 volgers!! Daar kan je echt trots op zijn :D

 6. manouk says:

  Wat gaaf dat je een boek gaat schrijven. Ben fan van je blog dus zal vast ook wel goed zitten met je boek x

 7. Marco says:

  In wat stond er op tafel week 14 zei je dat je bij life4you was en pizza bestelde en hier zeg je dat je bij oma spareribs at wat hebje nou gegeten?

  1. Sabine Author says:

   De Wat stond er op tafel is een recap van de afgelopen week. Komt op zondagmiddag online dus de zondag die je ziet is een week geleden. Week van OMF start op maandag en eindigt op zondag, dat is dus gisteren. Kortom: vorige week was het pizza, gisteren spareribs bij oma. En die zie je aankomende zondag in het eetoverzicht van deze week dus weer voorbij komen.

   1. Marco says:

    Ah nu snap ik hem klinkt logisch bedankt voor je berichtje en alles ziet er lekker uit

   2. Marco says:

    Ah nu snap ik hem klinkt logisch bedankt voor je berichtje en alles ziet er lekker uit

 8. Nadia says:

  Veel plezier in Vietnam!

 9. Roxanne says:

  Prachtig schilderij! En tip om je oven goed schoon te krijgen zonder keihard te moeten schrobben: een stoomreiniger! Ook ideaal om magnetron, kattenbakken en meer een goede poetsbeurt mee te geven. Ik kan niet meer zonder ;)

 10. Hua Tunans prints zijn inderdaad fantastisch! Ik heb net een print van hem besteld bij de Ikea, voor maar een tientje. De print is 70 bij 100 cm, dus niet heel groot, maar ook niet heel klein. Misschien heb je er wat aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close