Viv’s Eetoverzicht week 26/2018

Wat een heerlijk weer is het. Ik kan hier echt zó ontzettend van genieten. En voorlopig blijft het nog wel even zo, fijn vooruitzicht niet? Dat lekkere weer gaat bij mij altijd samen met lichte gerechten en zo ook afgelopen week. Je ziet het eigenlijk precies aan mijn foto’s; zondag was een regenachtige, grijze dag: een flink bord pasta. De rest van de week: quiche, salade, salade, salade en een zomersoepje. Ga ik overigens vaker doen, soep. Want het is vaak snel gemaakt, je kunt er alle kanten mee op en maak je een flinke pan, dan mik je gewoon wat bakjes in de vriezer. Heel handig als ik of Tobias een keertje alleen eet en er dan toch minder zin is om wat lekkers te maken. Al deed ik dat vrijdag wel. Tobias had al gegeten, ik maakte voor mezelf een enorme poké bowl salade. Als het om eten gaat weet ik wel goed voor mezelf te zorgen ;-)

Eetoverzicht Week26 Vivian

Zondag

Zoals gezegd; een grijze en regenachtige dag en we hadden zin in een lekkere pasta. Ik maakte tagliatelle met tomatensaus, met tomaatjes gebakken in knoflook, wat rucola en ricotta.

Eetoverzicht Week26 Vivian 2

Maandag

Ik had nog wat over van de quiche die ik voor OMF maakte, met asperges en aspergebroccoli. Dus dat at ik met een beetje groene salade erbij.

Eetoverzicht Week26 Vivian 3

Dinsdag

Van mijn collega kreeg ik aardappels uit haar moestuin. Die wilde ik graag lekker ‘Hollands’ eten met een gehaktbal erbij en de spinazie bakte ik heel kort met wat zoete puntpaprika, ui en knoflook.

Eetoverzicht Week26 Vivian 4

Woensdag

Ik maakte hier een Oosters getinte quinoa salade met o.a. kastanjechampignons, courgette, feta en kip.

Eetoverzicht Week26 Vivian 5

Donderdag

Soep dus! En dit was een hele lekkere: broccoli met pastinaak. Erin wat gerookte kip en een beetje mierikswortelcreme gemengd met Griekse yoghurt.

Eetoverzicht Week26 Vivian 6

Vrijdag

Tobias had dus al gegeten, ik maakte een poké bowl salade voor mezelf. Een behoorlijk bord vol, kreeg het dan ook niet allemaal op. Ik maakte ‘m op basis van zwarte rijst, met wortel, komkommer, radijsjes, zalm en gebakken ui.

Eetoverzicht Week26 Vivian 7

Zaterdag

Gisteren belandde ik met 3 vriendinnen op het terras in Apeldoorn. We aten bij het Stadscafé en daar hebben ze een nieuwe kaart. Wat nog niet he-le-maal lekker liep, zullen we maar zeggen. Een heerlijke plek om te zitten en ik heb er wel eens vaker gegeten wat dan ook altijd goed was. Gisteren viel het tegen, mijn salade bestond vooral uit een berg sla met een paar stukken paprika en ossenhaaspuntjes. Als ik denk; dat kan ik zelf lekkerder verzinnen, dan heerst er toch wel wat teleurstelling. Maar oké, een ijsje bij Claudio’s maakte alles goed.

Wat we vanavond gaan eten? Geen idee. Het is prachtig weer dus we belandden hopelijk ergens aan het water vandaag en dan zien we wel hoe de dag loopt. Voor de rest van de week heb ik het al bedacht, de boodschappen moeten alleen nog gedaan worden.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Karin says:

    heb je een recept voor die soep? ook al is het zomer, ik ben gek op soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close