Sab’s Eetoverzicht week 26/2018

Haaallo daar! Wauw jongens, drie weken zonder Sab’s Eetoverzicht en Week van OMF – dat was wel een beetje afkicken hoor. Voor mij dan, Viv heeft jullie de afgelopen weken gewoon nog verblijd met haar overzichten natuurlijk. Maar: het is fijn om weer terug te zijn en stiekem vond ik het ook wel weer leuk om afgelopen week iedere avond mijn eten op de foto te zetten. Het was wel een gekke week. We trokken de broekriem weer wat strakker aan maar door twee etentjes buiten de deur en een borrelplank die ik in elkaar moest zetten voor een samenwerking, was het toch een niet heel normale eetweek. Enfin, als vanouds: komt ‘ie!

caesar salad

Zondag

Vorige week zondag stond ik voor het eerst weer in mijn eigen keuken maar qua eten hield ik het vrij simpel. We deden overdag de boodschappen en Tim had zin in een Caesar Salad dus die maakten we ’s avonds samen. Lekker met kippendijen, avocado en een beetje Parmezaan. Ik heb inténs genoten van de vele pastagerechten die ik heb gegeten in Italië, maar een beetje ‘groenvoer’ was toch ook wel weer prettig.

zalm met avocadosalsa

Maandag

Op maandag maakte ik deze gekruide zalm met avocadosalsa. Voor erbij stopte ik zoete aardappel, tomaatjes en rode ui in de oven. Blijft fijn, groenten uit de oven.

hf1

hf2

hf3

Dinsdag

Dinsdagmiddag toog ik richting Amsterdam, ik was namelijk uitgenodigd bij de CEO van HelloFresh (Maartje) thuis! Ter ere van de nieuwe Premium recepten van HelloFresh werd er voor een select gezelschap een diner georganiseerd. Maartje woont in een fantastisch huis en het was enorm leuk om eens in zo’n gezellige setting een perslancering mee te maken. Er werd een drie-gangendiner voor ons klaargemaakt en ik at:

 • Risotto met eekhoorntjesbrood en portobello
 • Gegrilde zalm met zeekraal en aardappeltjes
 • Mascarponeyoghurt met passievrucht

borrelplanl

Woensdag

Woensdag moest ik aan de slag voor een samenwerking en daarvoor maakte ik deze borrelplank. Het was ons voornemen om gezond te eten maar omdat ik het zonde vind om zomaar alles weg te moeten gooien, was dit uiteindelijk toch ons avondeten. Dit is echt een typisch voorbeeld van hoe mijn leven eruit ziet: ik wil heel graag echt gezond doen, maar soms kan dat gewoon echt niet. Ah well, we hebben er wel van genoten! Tim en ik waren afgelopen woensdag 12 jaar samen en op deze manier vierden we het toch nog een beetje, haha.

hhjj1

hhjj2

Donderdag

Donderdag was ik weer in Amsterdam te vinden, dit keer met vriendinnetje Nanda! We gingen ’s avonds naar het concert van Ed Sheeran in de Johan Cruijff Arena, wat overigens fantástisch was; daarvoor besloten we een hapje te eten bij HappyHappyJoyJoy in Oost. Het eten daar is zo goddelijk lekker. We aten onder andere verschillende dim dum’s, pad thai, Rendang en een heerlijke curry. We sloten af met Vietnamese ijskoffie, sterke koffie met gecondenseerde melk en ijsblokjes. Erg lekker! Waarom ze pastéis de nata serveren in een Aziatisch restaurant bij de Vietnamese ijskoffie is me echter een raadsel.

tuna melt

Vrijdag

Sinds donderdagavond had ik al last van mijn buik en helaas ging dit vrijdag niet over. Het eten wat ik ’s avonds op de planning had werd dan ook een beetje op de schop gegooid. Uiteindelijk maakten we Tuna Melts en ’s middags had ik voor OMF (het recept komt nog online) al een salade met watermeloen en feta gemaakt dus die zette ik erbij op tafel. Vic vond de Tuna Melts ook heerlijk, zo leuk om te zien.

kip

Zaterdag

Een simpel maaltje gisteravond, we hadden ’s avonds nog een feestje en Vic logeerde bij mijn ouders. We schoven een hele kip de oven in, erbij een simpele salade en aardappeltjes uit de oven. Helemaal prima voor het weekend!

Aankomende week verschilt niet heel erg veel van afgelopen week wat eten betreft, ik eet wederom twee keer buiten de deur en in verband met een shootdag aankomende vrijdag wordt er op die dag weer geborreld in plaats van echt gedineerd. Wat een straf…

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Joanne says:

  Ik heb een antwoord op jouw raadsel! De pastéis de nata in deze context is eerder een eiertaartje uit Macau. Die is ooit gekoloniseerd door Portugal en daar ontwikkelden ze een eigen vorm van het bekende Portugese gebakje. Soort van Aziatisch dus! Verder echt top posts, haal er altijd zoveel inspiratie uit.

  1. Sabine Author says:

   Aaaaah! Dat verklaart een héle hoop. Super, dankjewel!

 2. Die “Portugese” pasteitjes bij HappyJoyJoy zijn niet per se Portugees, want die worden ook volop gemaakt in China en gegeten. Recept is ook wat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close