Sab’s Eetoverzicht #45-2022

Maar liefst drie dagen stond ik afgelopen week in de keuken: twee geplande kookdagen voor de feestdagen en halverwege de week kwam er nog eentje bij omdat ik vrij last minute de keuken in moest voor een samenwerking. De drukte begint hier nu echt toe te nemen qua werk en dan is het wel echt ideaal als ik ’s avonds het eten gewoon kan opwarmen. Dat gebeurde afgelopen week dan ook zeer regelmatig. We ‘vierden’ een paar keer Kerst, de kinderen vroegen waarom we dan niet de kerstboom al gingen opzetten – haha!, maar aten ook oerhollandse pot en gingen sinds lánge tijd weer eens bij het wereldrestaurant eten.

zondag

Zondag

Zoals altijd stond er zondagmiddag weer een borrelplankje op tafel en ’s avonds hebben we dan niet zoveel trek meer. Van Cody’s verjaardag hadden we nog diverse zelfgemaakte dips over dus dat aten we met Turks brood en een lekker soepje zondagavond.

maandag 1

Maandag

Maandag was mijn eerste kookdag en die dag maakte ik onder andere een heerlijk kerstgerecht met Ossenhaas. Die zette ik ’s avonds op tafel, samen met doperwtjes en ‘smiley patatjes’. Die laatste twee lagen in de vriezer en die mag weer wat leger worden gegeten. Kwam dus prima uit zo.

dinsdag 1

Dinsdag

Het avondeten van dinsdag was een mengelmoesje van verschillende kerstgerechten. Zo stonden er diverse vegetarische gourmetrecepten op tafel en een hartig recept dat eigenlijk bedoelt is voor het kerstontbijt maar ’s avonds ook prima smaakte. Al deze recepten komen uiteraard nog online in de komende weken!

woensdag 1

Woensdag

Het was een eeuwigheid geleden dat we een hartige taart hadden gegeten, dus die zette ik weer eens op de planning. Ik maakte samen met Vic deze Quiche Lorraine maar dan wel gewoon in een taartvorm in plaats van springvorm. Erbij een hele simpele maar lekkere salade met croutons van ‘oud’ Turks brood, een restje Parmezaan en zelfgemaakte truffeldressing.

donderdag

Donderdag

Ik was donderdag later thuis van werk maar gelukkig moest ik ’s ochtends al even de keuken in. Ik maakte een lekkere budgetproof(!) tomatenrisotto met spinazie en mascarpone. Het recept hiervan komt binnenkort op Instagram online.

vrijdag

Vrijdag

Oerhollandse pot op vrijdag! Ik maakte boerenkoolstamppot met verse gehaktballen. Altijd een hit bij de mannen hier in huis en stiekem bij mij ook.

zaterdag

Zaterdag

We hadden het er laatst over dat we al lang niet meer bij het wereldrestaurant (Orange in Apeldoorn) waren eten en dat we daar wel weer eens zin in hadden. Zo af en toe vind ik een buffetrestaurant gewoon heel erg lekker! En dat was het deze keer ook.

Aankomende week wordt even anders, ik eet namelijk twee keer buiten de deur. Woensdagavond ga ik met vriendin Annemie naar Amsterdam; we zijn uitgenodigd voor een concert van Rondé inclusief diner – ik ben heel benieuwd.

Donderdag wordt de highlight van de week: samen met vriendin Nanda ga ik ein-de-lijk eten bij Sazanka in het Okura Hotel in Amsterdam. Een knéttergoed Japans restaurant die al jaren op ons lijstje staat. Eindelijk is het dan zover, zoveel zin in en ik ben zó benieuwd naar het eten. Jullie gaan het volgende week zien.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close