Viv’s Eetoverzicht #45-2021

Zo. Week 45 alweer. Nu Sinterklaas in het land is krijg ik zo onderhand toch wel het gevoel dat we richting het einde van het jaar gaan hoor. Ik was er helemaal nog niet zo mee bezig, maar de tijd vliegt weer voorbij. Voordat je het weet schuiven we aan tafel voor het kerstdiner. Hoe dan ook, we zijn er nog niet. En voorlopig waren het nog even niet van die feestelijke maaltijden die we aten, maar Hollandse pot, een lasagne, en sticky kip. Om maar een paar dingen te noemen die de afgelopen week bij ons op tafel stonden. En we trapten af met een bestelde maaltijd. Was hélemaal niet de bedoeling. Maar het liep toch zo…

Eetoverzicht Vivian Week45 1

Zondag

We hadden een heerlijk rustig dagje vorige week zondag, en ik besloot om ’s avonds lasagne te maken. Eentje met wat ingrediënten die we nog in huis hadden, en ingrediënten die ik graag op wilde maken. Een left-over lasagne dus eigenlijk. Maar nee, er werd wat voor me besteld. En dat vond ik ook een príma plan hoor. Ik at deze hele lekkere kapsalon, met gekruide kip, gesmolten kaas en ik denk een soort samba-sausje.

Eetoverzicht Vivian Week45 2

Maandag

Mijn moeder kwam maandagmiddag langs en om ons een beetje werk uit handen te nemen, kookte ze voor ons. En dat was heerlijk; boontjes met aardappels en vlees. Iets wat ik vroeger thuis veel at, en nog steeds lekker vind. En Tobias vroeg mij laatst om zoiets als dit weer eens te maken. Dus; twee vliegen in 1 klap.

Eetoverzicht Vivian Week45 3

Dinsdag & Woensdag

De left-over lasagne van zondag verschoof naar dinsdag. En die lukte heel goed. Ik maakte een tomatensaus met ui, knoflook, veel verschillende Italiaanse kruiden, honing, kappertjes, kaas en courgette. Flink wat lasagnebladen en afgemaakt met een lading mozzarella bovenop. Ik at er twee dagen van, Tobi at nog een keer het prakkie van m’n moeder.

 

Eetoverzicht Vivian Week45 4

Donderdag

We hadden radijsjes, komkommer, mango en avocado in huis. En dan is het wat mij betreft een hele makkelijke som hoor; daar maken we een bowl van. Ik maak ze altijd met zilvervliesrijst. Gewoon omdat ik dat altijd in huis heb en het is net een tikkeltje gezonder dan andere rijstsoorten (al zijn de witte rijstsoorten natuurlijk superlekker in dit gerecht). Ik gebruikte voor de dressing sesamolie, sojasaus en chilisaus. En ik mikte er ook nog wat dotjes wasabimayo overheen. Flink afgetopt met gebakken uitjes en zwarte sesam. Heerlijk bakje.

Vrijdag

Ik maakte vrijdag een quiche maar die ben ik glad vergeten te fotograferen. Oeps! Volgende keer beter.

Eetoverzicht Vivian Week45 5

Zaterdag

Ik maakte gisteravond sticky chicken, met daarbij rijst en gestoomde bloemkool. Een flink bordje vol zoals je ziet – was teveel hoor. Een lekkere hap, al pas ik de ingrediënten voor de sticky saus de volgende keer even iets aan. Die kon beter namelijk ;-)

Voor vandaag staat er een risotto op het menu, m’n favo. Voor de komende week heb ik voor een deel de planning al klaar, en de boodschappen al in huis. Het lijkt er een beetje op dat woensdagavond mijn nieuwe boodschappenavond is, dus voor vanaf dan moet ik nog even wat maaltijden gaan verzinnen.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close