Week van OMF #45-2021

Het is vrijdagavond dat ik dit typ, de jongetjes liggen in bed, Tim is bij vrienden en ik heb net de persco gezien. En getverdemme, ik heb daar toch een zure nasmaak van. Ik probeer er niet teveel mee bezig te zijn, niet teveel aan te denken en stop het misschien zelfs een beetje weg allemaal, maar bah. Ik vind het zo bizar dat in deze tijden niets echt 100% zeker is. Zelfs een afspraak kan op het laatste moment gecanceld worden, een evenement gaat een dag van tevoren niet door en iedere ochtend is het toch stiekem hopen dat de kindjes niet met een extra snottebel wakker worden. Ondertussen gaat ons leven zo goed als normaal door, maar ergens knettert er toch iets in mijn hoofd. Ongeloof, onbegrip misschien zelfs?

Er zijn al genoeg woorden aan vuilgemaakt en die zullen er ongetwijfeld ook nog meer komen, dus ik ga over op de orde van de dag. Het weekoverzicht! Mijn vorige week was voor mijn gevoel vrij rustig. Ik tikte vooral veel weg achter mijn computer, kookte de laatste gerechten voor Kerst, hielp mee met de school van Vic versieren voor Sinterklaas en pakte onze eigen Sinterklaascadeaus vast in.

IMG 5409

Maandag

Ik spendeerde vrijwel de hele maandag achter mijn computer op kantoor. Ik zou een afspraak hebben met de boekhouder maar die heb ik moeten verzetten omdat ik de week startte met een intense verkoudheid. Ik begon met het opnemen van een engelstalige video voor een klant die zij intern gaan gebruiken. Dat is eens iets anders dan een video voor social media!

IMG 5429

In de lade vond ik nog een zakje cupasoup en gezien mijn staat van gezondheid, leek dat me wel lekker ter afwisseling van de bakken thee die naar binnen gingen maandag.

IMG 5430

OUMPH! kwam langs en introduceerde hun nieuwe merk met vegan producten. Kijk die verpakking, hoe méga vet! OUMPH! heeft eigenlijk allemaal producten in het assortiment die je normaal herkent van écht vlees. Gehaktballetjes bijvoorbeeld, bacon bits, kebab… De producten vind je in het vriesvak van AH en Jumbo, mocht je nieuwsgierig zijn.

IMG 5432

Als cadeautje kreeg ik dit gepersonaliseerde en handgeverfde schort. Hoe tof!

IMG 5434

’s Avonds startte ik met de eerste van twee papers die ik nog moet schrijven om mijn propedeuse te halen – woohoo.

Dinsdag

Ik maakte dinsdag gewoon helemaal geen foto’s. Althans, niet om hier te delen. Ik zat de héle dag achter mijn pc, had een digitale meeting, werkte veel recepten uit… een typische kantoordag dus.

9C9D317F 3208 41D5 A5EA 3517C79C5406

Woensdag

Mamadag met de kleine koek! Zoals altijd deden we boodschappen met z’n tweetjes nadat we Vic hadden weggebracht.

IMG 5450

Senna de schooihond wil altijd buiten liggen tot het moment dat er gegeten wordt. Zodra wij aan tafel zitten voor de lunch gaat zij zo voor het raam zitten, hahaha.

IMG 5452

Vic was in een klap weer uit al zijn broeken gegroeid dus ik bestelde nieuwe bij HEMA. Deze skinny fit zijn mijn favoriet voor hem. Stretchy, sluiten mooi aan en blijven mooi in de was.

IMG 5453

Na het schoonspoelen van de GFT-bak, wat echt al een takke klus is, kwam ik erachter dat de vriezer in de schuur al ik-weet-niet-hoelang niet goed dicht heeft gezeten. Grr…. Gelukkig was het in de schuur en niet in huis!

IMG 5454

Woensdagmiddag snackbordje voor de jongens.

IMG 5460

Donderdag

Donderdag vond de laatste kook- en shootdag voor Kerst plaats, wooohooo. Fijn om al zo op tijd klaar te zijn.

IMG 5461

En ik heb nog een leuke tip: door fairy lights of kerstlampjes vlak voor de lens van de camera te houden…

IMG 5462

Creëer je dit leuke effect. Instant feestelijk, vind je niet?

IMG 5463

Het hoofdgerecht dat ik donderdag maakte was echt súper goed gelukt. Recept volgt uiteraard.

IMG 5478

Terwijl de rest van de wereld Sint Maarten aan het vieren was, kroop ik met mijn kleuter lekker warm op de bank. Tim en ik hebben niet echt iets met Sint Maarten, waar wij wonen is het altijd rustig (er is letterlijk maar één keer aangebeld!) en Vic heeft er zelf ook niet naar gevraagd dus ik heb het lekker zo gelaten.

IMG 5481

Vrijdag

Normaal gesproken studeer ik op vrijdag de hele dag maar ik moet eerst een interview afnemen voordat ik verder kan met mijn studie. Aangezien die pas aankomende week gepland staat, had ik tijd voor andere dingen. Sporten bijvoorbeeld.

IMG 5483

En boterhammen met hele lekkere pindakaas van Van Thuys eten. Dikke tip trouwens die pindakaas. Gemaakt van alleen pinda’s en veel minder olie-ig dan die uit de supermarkt.

IMG 5485

Ik pakte vast de Sinterklaascadeaus in aangezien de kindjes niet thuis waren. Met de leuke spulletjes van Inpakkeniseenfeestje.

IMG 5488

Voor de lunch at ik leftovers van het kerstkoken van donderdag. Zó vervelend.

IMG 5489

Een super leuk verrassingspakketje van Brenda van BrendaKookt met haar nieuwe scheurkalender en een lekkere chocoladeletter. Thanks Bren <3

IMG 5490

Halverwege de middag fietste ik naar Vics school. Ik had me als vrijwilliger opgegeven om de school te versieren voor Sinterklaas. Zo schattig! Ik ben heel benieuwd hoe de kindjes vandaag reageren als ze het allemaal zien.

IMG 5494

En aangezien ik mijn werk niet allemaal afkreeg, moest ik ’s avonds nog even aan de bak.

IMG 5496

Weekend

Tim was vrijdag en zaterdag een inhaal-vrijgezellenfeest aan het vieren van een vriend dus ik maakte het met de jongens gezellig. Uiteraard werden er kruidnoten gebakken.

IMG 5501

Hoewel… Vic was vooral aan het draaien, Cody was meer van het eten – haha.

IMG 5506

Daarna moest er een kleurplaat gemaakt worden die ’s avonds in de schoen kon worden gestopt.

IMG 5511

IMG 5512

En met een snackbordje doken we daarna op de bank om de intocht te kijken.

IMG 5515

Atelier Ogenblikje stond voor mijn deur en kwam deze práchtige geurkaarsen brengen die ze helemaal zelf maakt. Hoe mooi zien ze eruit. En ook tof: ze komt uit Apeldoorn. Ik ontdek de afgelopen weken steeds meer toffe, jonge Apeldoornse ondernemers en vind dat ZO TOF.

65b5121f 1ac4 4486 a9e3 da028d2c0cbe

Gisteren liep ik met mijn moeder voor het eerst sinds mijn knie-operatie in mei weer een route van 10 km door de Kroondomeinen. En dat was zó fijn. De rest van de dag deden we eigenlijk niet zoveel. We hopten nog even bij Intratuin en de nieuwe Hornbach naar binnen en aten een oliebol bij de kraam.

Deze week zou echt heel druk worden maar alles staat op losse schroeven. Eén van de twee afspraken/evenementen die ik morgen zou hebben is in ieder geval al afgelast en het kan maar zo zijn dat dit vandaag ook nog met de ander gaat gebeuren. Als alles goed loopt gaan Tim en ik donderdag en vrijdag op pad voor Visit Veluwe, maar ook daar moet vandaag nog een 100% definitieve go voor worden gegeven. Wellicht ziet mijn Week van OMF er volgende week heel anders uit dan ik nu verwacht, who knows…

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close