Zooooo… alweer een week voorbij! En het was een aardig georganiseerde eetweek. Ik haalde pas op donderdag onze boodschappen in huis want we hadden nog het een en ander, en kookte eigenlijk de hele week weer lekker zelf. Behalve vrijdag, toen deden we even makkelijk omdat dat zo uitkwam. Ik maakten een paar gerechten die ik al lange tijd niet meer had gemaakt en waar ik gelijk zin in had toen ik eraan dacht. Op de planning ermee dus. Verder freestylede ik een avond met wat ingrediënten die we nog in huis hadden (ik doe soms even extra m’n best om de koelkast of voorraadkast weer een beetje leger te krijgen voordat ik dingen weg moet gaan gooien), en gisteravond maakte ik een lekker zomerse maaltijd die ik mogelijk wel vaker ga maken.
Zondag & Maandag
Het was dus hoog tijd voor een flinke bak moussaka. Een heerlijk stevig gerecht wat bij ons al erg lang niet meer gemaakt was. Tot nu, en het was heerlijk. Ik maakte de old skool variant met gehakt en gooide wat Parmezaanse kaas (in poedervorm) door de bechamelsaus heen. Feestje dit hoor.
Dinsdag
En ook dit is een gerecht wat we al lange tijd niet hadden gegeten en heel eerlijk gezegd is het best wel een herfstrecept maar dat maakt mij nooit wat uit. Als ik er zin in heb maak ik het. Risotto dus, met flink wat kastanjechampignons en nog meer Parmezaanse kaas. En altijd: een flinke klont roomboter op het laatste moment er doorheen laten smelten :-)
Woensdag
M’n freestyle van de week. Ik had iets anders in m’n hoofd zitten maar toen ik in onze voorraadkast keek, zag ik gelijk een aantal ingrediënten die ik bij mekaar besloot te mikken tot deze lekkere gnocchi salade. De gnocchi bakte ik en mengde ik met tonijn uit blik, roerei, walnoten, pesto en avocado.
Donderdag
Boodschappen in huis en ik maakte eerst deze volkoren pastasalade met een paar dingen die op moesten. Ik vulde het aan met zojuist gehaalde ingrediënten. De cherrytomaatjes, komkommer en pesto hadden we nog, erbij deed ik wat Parmezaan en gerookte kip.
Vrijdag
Ik besloot vrijdag even mee te gaan naar de Barbell Club en daardoor waren we pas wat later thuis die avond. Koken werd hem niet meer, friet halen wel. Ik at m’n favo; friet met mayo en satésaus. Deze keer met kaassouflé i.p.v. m’n vertrouwde frikandel speciaal.
Zaterdag
Dit was erg lekker en ik vond het een perfect zomers gerecht voor de zaterdagavond; couscous met reepjes shoarma kippendij, munt, citroen, courgette, witte kaas, peper, zout en olijfolie.
Onze eetplanning loopt nog even door, ik plan namelijk nooit precies van zondag t/m zaterdag namelijk, dus wij kijken waar we zin in hebben vanavond en dat maken we. Eerst de zon in!
Fijne zondag!