Viv’s Eetoverzicht week 48/2019

Zo. Week achtenveertig alweer. Nog een paar weken en het jaar is gewoon alweer voorbij, de tijd vliegt! Dat we het einde van 2019 naderen doet me realiseren dat ik gewoon al drie jaar iedere avond een foto maak van mijn avondeten voordat ik eraan mag beginnen. Dat ik roep, als we in een restaurant zitten, “sorry jongens, eerst een foto”. Maar die ‘verplichte’ foto iedere avond heeft er ook voor gezorgd dat ik toch altijd even wat beter nadenk over ons avondeten dan dat ik dat voorheen deed. Er moet immers wel een toonbaar plaatje in mijn eetoverzicht verschijnen is de regel die ik mezelf heb opgelegd. Afwisseling zat er altijd al in, maar ik kon nog wel eens de koelkast opentrekken, vier happen kwark nemen en vervolgens een banaan naar binnenwerken voordat ik ging sporten. Erna nog koken zat er echt niet altijd in. Nu wel. Een planning maak ik bijna altijd en als ik geen zin heb om de deur uit te gaan dan maak ik iets met wat we nog in huis hebben. Goed voor de creativiteit.

Goed, een nieuw overzicht. Dit is wat ik at de afgelopen week en ik moet zeggen; ik heb zondag, maandag én dinsdag vals gespeeld.

Eetoverzicht week48 Vivian 1

Zondag

Want ik maakte zondag een paar dingen voor OMF. Althans, de slowcooker had die nacht aangestaan voor een kip en aardappelgerecht dus daar hoefde ik weinig meer aan te doen. In de middag maakte ik een salade met bloemkool, broccoli en zalm. En nog veel meer maar dat komt binnenkort online te staan. Ik at in ieder geval de salade ’s avonds.

Eetoverzicht week48 Vivian 2

Maandag & Dinsdag

En ik had dus zoveel van dat slowcookergerecht, daar kon met gemak 3 of 4 man van eten. Ik heb er dus maandag en dinsdag een bakje van gegeten. Heel lekker, pittig wel ;-)

Eetoverzicht week48 Vivian 3

Woensdag

Tobias had groenten gegrild in de oven, met lekkere kruiden en wat olijfolie. Ik hoefde dus eigenlijk niets meer te doen toen ik thuis kwam maar ik wilde graag de tomaten opmaken. En dus sneed ik er twee doormidden en grilde ik deze met kruiden en Parmezaan nog even in de oven.

Eetoverzicht week48 Vivian 4

Donderdag

Ik had wat meer tijd om te koken en ik had zin in lasagne. Dus die maakte ik met een lekkere pastasaus en verschillende soorten kaas.

Eetoverzicht week48 Vivian 5

Vrijdag

Ik maakte vrijdag gebakken bloemkool met een kerriesaus en wat witte rijst. Wederom een pittig gerecht en heel smaakvol.

Eetoverzicht week48 Vivian 6

Zaterdag

Gisteren vierde vriendin Annelien haar verjaardag (HOERA!) en daar stapten we rond etenstijd binnen. Ze had voor belegde broodjes en een kom soep gezorgd. Heerlijk :-)

Wat we vandaag eten? Ik heb werkelijk nog geen idee. Als ik er tijd voor heb doe ik vandaag misschien al wel de boodschappen voor de hele week. En zo niet dan niet. Even zien hoe het loopt en misschien redden we ons nog wel met wat er in huis is. Ik heb even geen beeld van wat er nog in onze koelkast ligt. Uit op inspectie dus later vandaag ;-)

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Rachel says:

    Soep is altijd heerlijk, wat heb je toch weer goed gegeten zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close