Viv’s Eetoverzicht #18-2021

Wij hebben de afgelopen week een lekker divers weekje gehad wat betreft het avondeten. Uiteraard weer lekker gepland natuurlijk want volgens mij is inmiddels wel bekend dat dat voor ons het lekkerste werkt. Ik vroeg aan Tobias waar hij zin in had en hij noemde direct al drie gerechten op die ik inplande. Verder heb ik gekeken welke basisingrediënten ik nog in huis had en daar bestelde ik wat boodschappen bij om er gerechten van te maken. We aten donderdag een favoriete curry van ons, en vrijdag maakte ik een recept van de Appie. Had niet echt een idee of het nou iets was wat ons zou aanspreken, maar het smaakte goed. Gisteren sloten we de week af met een bestelde hap, en dat was een hele lekkere!

Eetoverzicht Vivian week18 1

Zondag

Ik plande vorige week niet helemaal tot en met zondag, maar onze week liep iets anders waardoor ik voor dit gerecht alles nog in huis had. Dat maakte ik dus zondag; een pastasalade met gerookte kip, honing mosterddressing, worteljulienne, walnoten en komkommer.

Eetoverzicht Vivian week18 2

Maandag

Gnocchi had ik nog in huis en wij zijn allebei echt fan van de gebakken variant. Deze keer maakte ik er een caprese variant van door een pesto zelf te maken, en alles te mengen met mozzarella, cherrytomaatjes en rucola. Héél lekker, maar wie vindt caprese nou niet lekker?

Eetoverzicht Vivian week18 3

Dinsdag

Ik maakte naanpizza’s met een hele bak groenten. Je ziet het niet maar ik bakte courgette, paprika en champignons in stukken op met een beetje Italiaanse kruiden. Vervolgens deed ik daar een blik tomatenblokjes bij en liet ik dat nog even pruttelen. Ondertussen twee naanbroden in de oven, en vervolgens die naanbroden beleggen met het tomaten-groentemengsel en wat geitenkaas.

Eetoverzicht Vivian week18 4

Woensdag

Idee van Tobi; groenten uit de oven. Dit is zo klaar en een gezonde hap. Zo af en toe plannen we het in want we vinden het allebei ook erg lekker.

Eetoverzicht Vivian week18 5

Donderdag

Ik was donderdag laat thuis nadat ik bij een klant was geweest en vervolgens nog even bij de Ikea (want dat zat op de route) een kastje ophaalde wat ze eíndelijk weer op voorraad hadden. Maar door alle regels van dit moment duurde het allemaal erg lang. Om 19u stapte ik eindelijk ons huis binnen en ja, er moest nog even gekookt worden. Ik was blij dat ik het toch maar even deed want deze groene curry gaat er altijd goed in bij ons. Het is er eentje met vis, bosui en koriander.

Eetoverzicht Vivian week18 6

Vrijdag

Het gerecht van de Appie. Ik geloof dat ik het ergens voorbij zag komen en het wel eens een kans wilde geven. Falafel ben ik namelijk gek op, maar van de rest en in combi mét de falafel, daar had ik geen idee van of me dat zou aanspreken. Het is in ieder geval een salade van radijsjes, klein gesneden boontjes en grof gehakte amandelen. Met een dressing van appelcider azijn, olijfolie en peper en zout. En erbij ook nog een mix van Griekse yoghurt en avocado. Alleen het netje avocado’s wat ik had gekocht was na een week nog steeds knoerthard. Dus nee, geen avocado. Maar de rest was erg lekker, weet alleen niet of ik het nog een keer zal maken.

Eetoverzicht Vivian week18 7

Zaterdag

Ja, ziet het er niet heerlijk uit allemaal? We bestelden Aziatisch eten want daar zijn we allebei wel aardig fan van. En het leuke hieraan is dat je altijd wat verschillende gerechtjes besteld en zo dus veel kunt proeven. Wij aten drie verschillende bao’s, crispy buikspek met hoisinsaus, loempia’s en gyoza’s. Feestje.

Voor vandaag gaan we straks maar eens kijken wat het wordt. Ik denk dat het wel weer eens tijd is voor een pastaatje. En voor de rest van de week moet het nog een beetje bedacht worden maar ach, komt vanzelf wel weer.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close