De lente, de tijd waarin het zonnetje meer gaat schijnen en de temperaturen omhoog gaan. Die hebben we dus even geskipt, haha! Vandaar dat we dit recept ook maar even wat later hebben ingepland dan de bedoeling was want tja… de maanden april en mei vonden we net niet helemaal zonnig genoeg hiervoor. Dit gerecht doet je echt al even op dat terras in Italië doet wanen. Of op je eigen terras natuurlijk, of balkon voor mijn part. Het doet er niet toe als je maar even je ogen dicht doet en denkt aan die lekkere warme zon die eraan zit te komen. Met ondertussen je mond vol natuurlijk, met deze frisse spaghetti met citroenricotta en cherrytomaatjes gebakken in knoflook. Dus houd je van een iets frisser (citrus)smaakje bij je hartige eten? Dan is dit een recept voor jou.
Spaghetti met citroenricotta en cherrytomaatjes in knoflook
Ingrediënten
- 250 g verse spaghetti
- 250 g ricotta
- 1 citroen - rasp
- 1 el citroensap
- peper en zout
- 500 g cherrytomaatjes
- 3 tenen knoflook - geraspt
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 handje verse basilicum - fijngehakt
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui totdat deze glazig wordt, voeg dan de cherrytomaatjes toe en bak deze totdat de velletjes los beginnen te laten, en de tomaatjes hier en daar een beetje bruin kleuren. Voeg tijdens het bakken ook de knoflook toe. Roer regelmatig even door.
- Wanneer de spaghetti gaar is, roer je er een beetje olijfolie doorheen. Daarna roer je de ricotta erdoor, en voeg je het citroenrasp, het sap en wat peper en zout toe.
- Meng door elkaar en serveer de spaghetti met een deel van de cherrytomaatjes en een beetje verse basilicum.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.