Snelle pasta met tomatensaus – studentenmaaltijd

Pasta met tomatensaus, het klinkt alleen al als een echte studentenmaaltijd.  Neemt echter niet weg dat zo’n eenvoudig basisrecept niet heel lekker kan zijn. Voor deze snelle versie van pasta met tomatensaus maak ik gebruik van verse lasagnevellen. Deze kook je al in twee minuten gaar en aangezien de saus ook niet zoveel tijd nodig hebt, tover je binnen een paar minuten een voedzame maaltijd op tafel. Ideaal voor jou en je eventuele huisgenoten.

Bereidingstijd: < 20 minuten | Prijs per persoon (bij 3 personen): € 1,49

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 1 pak verse lasagnevellen
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • verse basilicum naar smaak
  • peper en zout

1. Snijd de lasagnevellen in grove, ongelijke stukken en leg even apart.

2. Hak de teentjes knoflook en de rode peper (met of zonder zaadjes naargelang de pit die je eruit wilt halen) fijn en fruit deze in een beetje olie tot ze licht beginnen te verkleuren.

3. Bak het gehakt in de knoflook en rode peper rul en voeg vervolgens verse basilicum naar smaak toe. Schep het geheel even om.

4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en laat de saus zo’n 10 minuutjes indikken.

5. Kook ondertussen de verse pasta in een pan ruim gezouten water gaar. Schep de pasta vervolgens met een klein beetje van het kookvocht door de saus.

6. Serveer de pasta met tomatensaus (en een flinke lading Parmezaanse kaas als je dit lekker vindt!) direct.

 snelle pasta met tomatensaus

Join the Conversation

  1. Anniek says:

    Wat grappig dat je dit van lasagnebladen maakt! Had ik zelf nooit bedacht, maar het kan natuurlijk prima, leuk!

  2. MySimplySpecial says:

    Lekker simpel maar altijd lekker!

  3. Janine says:

    Als je toch tijd nodig hebt om de saus in te laten dikken, kan je in feite net zo goed gedroogde pasta gebruiken. Voor de studentenkeuken wel wat goedkoper natuurlijk :-)

  4. Haha inderdaad lekker studentikoos! Ik doe zelf ook altijd een uitje in de saus :) en meestal wat extra groenten. Enne I loooveee Parmezaanse kaas!

  5. Sabrina says:

    Jouw foto’s van eten zijn altijd zo mooi! Ziet er lekker uit!

  6. Super idee. En leuk dat je toch het gevoel krijgt dat je zelf de vorm van de pasta bepaalt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close