Sab’s Eetoverzicht week 4/2019

Pfoe, wat was afgelopen week een beroerde week zeg! Niet zozeer wat betreft het eten maar zowel Tim als ik waren min of meer gevloerd door een griepje. Het begon eigenlijk vorige week vrijdag al en pas afgelopen donderdag zijn we weer aan het werk gegaan. De tussenliggende dagen brachten we voornamelijk door in bed of op de bank, zo irritant. We hadden behoefte aan heel wat vitamientjes maar ook aan de nodige koolhydraten om de motor draaiende te houden, dus die voegde ik iets meer dan gebruikelijk toe aan ons eten afgelopen week. Ondanks mijn beroerde hoofd stond ik wel iedere avond in de keuken om iets op tafel te toveren en achteraf ben ik daar blij om. We hebben namelijk lekker en goed gegeten!

pasta met bolognese

Zondag

Er stond eigenlijk lasagne van aubergine op de planning maar ik vond het teveel gedoe om met mijn beroerde hoofd een lasagne in elkaar te zetten, de aubergines te schaven etc. Uiteindelijk maakte ik dus een simpele pasta met de ingrediënten die ik anders ook zou gebruiken. De bolognesesaus met extra veel groenten en rundertartaar stond zondagmiddag 3 uur te pruttelen en dat aten we uiteindelijk met een restje pasta die ik nog had liggen. – 10 SP

wraps met kebab

Maandag

Ik zou eigenlijk op maandag niet thuis eten omdat ik samen met Willemijn van mijn uitgeverij een Afternoon Tea bij Waldorf Astoria in Amsterdam op de planning had staan. Om die reden had ik dan ook een makkelijke maaltijd voor mijn mannen ingepland: wraps met salade, knoflooksausje en gekruide kippendijen. Die Afternoon Tea ging helaas niet door en dus schoof ik alsnog aan tafel aan en at ik mee. Wel fijn hoor, binnen 15 minuten aan tafel kunnen als je je niet zo lekker voelt. – 10 SP

spaghetti met ballen

Dinsdag

Nog een keertje pasta al gebruikte ik dinsdag voor de helft volkoren spaghetti en gebruikte ik als andere helft courghetti. Toch net iets lichter! Erbij maakte ik een recept uit het boek Simple van Yotam Ottolenghi, de gehaktballetjes met ricotta en oregano. Yotam maakt in zijn recept grote gehaktballen, maar ik hield ze klein waardoor ze goed te eten waren bij de pasta. Vic vond het ook waanzinnig lekker. Aanrader, dit recept. – 11 SP

pindakip

Woensdag

Op Connect, het ‘WW-forum’ binnen de app zag ik een paar keer het recept voorbij komen van pindakip uit de slowcooker. Vic was woensdag de hele dag thuis en Tim was nog steeds hondsberoerd dus ik vond het een goed idee om de slowcooker aan te zetten. Erbij at ik een beetje zilvervliesrijst, wat gewokte groenten en zoetzure komkommer. – 10 SP

ottolenghi

Donderdag

En nóg een keertje Ottolenghi op de planning deze week, ik ben zo fan van dat boek – niet normaal. Donderdag maakte ik de geroosterde worteltjes uit de oven met rozenharissa, een ware hit. Zelfs Tim vond het erg lekker en dat zegt heel wat, hij is totaal niet van de wortels namelijk. Erbij maakte ik de friet met oregano en feta al maakte ik er niet echt frietjes van maar aardappeltjes uit de Airfryer. Wat rosbieflapjes erbij en klaar, lekker! – 12 SP.

groenten met kabeljauw

Vrijdag

Stiekem had ik helemaal niet zoveel zin om te koken vrijdag en daarom mikte ik weer van alles bij elkaar op een bakplaat. 40 minuten in de oven en klaaaar! Erbij kabeljauw omwikkelt met parmaham. – 4 SP

friet met spareribs

Zaterdag

Sinds oud & nieuw hebben we al een zak spareribs in de vriezer liggen en volgens Tim staarde deze hem aan, haha. Ik opperde dus om gisteren de spareribs te eten, samen met zelfgemaakte friet. Ik bereidde de friet in de Airfryer, een stuk gezonder en eigenlijk net zo lekker. Ik at er een flinke lading doperwtjes bij, mijn favoriete groenten! – 17 SP, met name door de mayonaise

Aankomende week weer zo’n week! Ik heb besloten de vriezer leeg te eten, daar liggen namelijk nogal wat restjes in dus het wordt een beetje puzzelen met het tellen van de punten. Maar daar ga ik ongetwijfeld uitkomen. De boodschappen zijn in ieder geval besteld, nu hoef ik alleen nog maar iets te bedenken voor vanavond.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close