Sab’s Eetoverzicht #32-2020

Whoooo, gaat het allemaal nog goed met jullie in deze hitte? Ik moet zeggen dat ik zelf erg mazzel heb hoor. Ik luidde mijn vakantie in op Bussloo in het water, ging daarna met Tim twee dagen naar de Thermen en we hebben in de tuin een zwembad staan waar we de nodige afkoeling kunnen vinden. Ook ons eten is lekker licht. Veel vis, veel groenten, wat zoutige ingrediënten en ik hoefde twee dagen zelf helemaal niet voor het eten te zorgen. Goed geregeld dus en niets te klagen.

zondag 1

Zondag

We begonnen onze eetweek ontzettend simpel. We hadden allebei geen mega honger, geen zin om te koken en bestellen hadden we ook totaal geen zin in. Wel hadden we van de bakker lekkere bolletjes in huis en dus besloot Tim burgers te maken. Voor mij ging het alleen iets anders. Ik had geen zin in een (cheese)burger en maakte gekruide kip voor op brood. Minstens net zo lekker.

maandag 1

Maandag

Voor maandag stond er een pokébowl op de planning. De sushirijst kookte ik overdag op kantoor al en ’s avonds topte ik dit af met diverse ingrediënten. Van Freshly Fish had ik een mooie visbox ontvangen vorige week; de gemarineerde kabeljauw die eigenlijk bedoelt is voor de barbecue ging bij ons op de pokébowl. Voor mij wel een gek stuk want uiteraard moest ik de helft weer delen met Vic, haha.

dinsdag 1

Dinsdag

Een stamppotje op dinsdag. Een beetje gek in de zomer wellicht, maar het was een echt zomerstamppotje met prei en bosui. Erbij een stukje vis dat we nog in de vriezer hadden liggen. Tim at er jalapeño-cheddar worstjes van Brandt & Levie bij.

woensdag 1

Woensdag

Een heerlijk makkelijke maaltijd woensdag: gebakken rijst! Ik vulde de helft van de rijst (zilvervlies) aan met wortelrijst dus het gerecht bevatte lekker veel groenten. Erbij aten we gemarineerde drumsticks die ik nog in de vriezer had liggen voor dit artikel. Ideaal als je zo uit de vriezer kunt leven hoor.

donderdag 1

donderdag 2

Donderdag

Donderdag stond er een datenight met vriendinnetje Annemie op de planning. Onze plannen van een terrasje pakken werden steeds verder uitgebreid en uiteindelijk gingen we heerlijk uiteten. We sterken neer bij Pibia in Apeldoorn, de beste Italiaan van de stad. Vooraf deelden we de anti-pasti plank en vervolgens nam ik de pizza Caprese. Die ging overigens niet helemaal op maar hij was waanzinnig lekker. Alsof je in Italië bent, zo lekker. Ik ga zeker nog eens terug voor de pasta’s.

vrijdag 1

Vrijdag

Voor Kerst kreeg ik van Tim een wellnessweekend cadeau en eindelijk was het vrijdag zover om deze te innen. We verbleven in het hotel van Thermen Bussloo, hadden twee dagen toegang tot de wellness en mochten op vrijdagavond dineren bij restaurant Itens. Het restaurant is ook toegankelijk voor niet-hotelgasten en is ECHT een aanrader, wauw wat hebben wij waanzinnig lekker gegeten. Ik genoot enorm van het samen zijn en het eten waardoor ik bijna vergat een foto te maken, maar zie hier ons hoofdgerecht (we aten een 4-gangendiner): lamsrack met daaronder lamsnek, jus van laurier en heerlijk groentegarnituur. Ook de andere gerechten en de amuse waren héérlijk. Absoluut een aanrader dus.

zaterdag 1

Zaterdag

Op de terugweg van Thermen Bussloo deden we boodschappen en we waren het er eigenlijk wel over eens dat we totaal geen zin hadden om te koken in deze hitte. We zijn gisteravond dus voor gemak gegaan en gingen voor een borrelplankje met worst, kaas, brood met dips en wat andere lekkere dingen. Meer heeft een mens niet nodig.

Vandaag gaat de barbecue aan. Onze buurtjes komen bij ons eten maar we hadden al wel besloten dat we vooral niet al te vroeg aan tafel gaan. Ik heb ook echt voor koele bijgerechten gezorgd: lekker veel fruit, een frisse salade met onder andere munt en komkommer, uiteraard Caprese en in de koelkast staat een kan met koud fruitwater.

Voor de rest van de week moet ik het echt nog even bedenken. Met temperaturen van 35 graden zal er vooral behoefte zijn aan salades, vis en meer lichte dingen. Bovendien heb ik dus vakantie en dan vaak geen zin om uitgebreid te koken, dus ik maak het mezelf maar makkelijk denk ik.

Fijne ZONdag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close