Sab’s Eetoverzicht week 31/2019

Zijn jullie allemaal weer een beetje op adem gekomen met de iets handzamere temperaturen van afgelopen week? Hoe dol ik ook ben op de zomer, om te werken en te koken zijn deze weersomstandigheden toch wel iets prettiger hoor. Ik heb ook het idee dat dankzij het weer ons eetoverzicht van afgelopen week er iets fatsoenlijker uit zag. Geen McDonald’s, niet last minute nog even iets bestellen… eigenlijk gewoon een stuk beter. Er gebeurde weinig spannende dingen afgelopen week, alleen woensdag schoven we bij mijn ouders aan omdat mama jarig was. Scheelde toch weer een keertje koken!

zondag

Zondag

Van slagerij Spoelder ontving ik onlangs twee kalfsspareribs. Ik moet bekennen dat ik dit nog nooit had gegeten en laat staan had klaargemaakt, maar ik vond het een leuk klusje voor de zondag. ’s Middags was ik dus al in de weer met het voorbereiden van de spareribs en ’s avonds aten we ze met wat leftover breekbrood dat we nog in huis hadden en een lekkere aardappelsalade. Zeer geslaagde ribbetjes trouwens, smaakt heel anders dan traditionele spareribs van varkens en is een stuk minder vet.

maandag

Maandag

Het ziet er een beetje karig uit, zo’n kommetje soep als avondeten maar deze soep die ik maakte is echt een maaltijdsoep. Er zit pasta in, flink wat groenten en kip dus meer hebben we ook echt niet nodig. De soep stond eigenlijk vorige week al op de planning maar wie wil er nou soep eten met 40 graden, dus dan maar naar deze week!

dinsdag

Dinsdag

Ik wist dat ik dinsdag laat thuis zou zijn na tv-opnames gedurende de dag en daarom plande ik iets heel makkelijks in voor de dinsdag: pitabroodjes met falafel. De falafel hadden we nog in huis en dus kon Tim het eten al klaarmaken terwijl ik onderweg was naar huis. Fijn om zelfs bij thuiskomst eens aan te kunnen schuiven! Onder de falafel zit trouwens nog wel sla, komkommer en augurk op mijn broodje hoor – haha.

woensdag

Woensdag

Mama was jarig woensdag en eind van de middag ging ik met Vic vast richting opa en oma. Tim schoof na het werk aan en we bleven eten. Het was de planning om te barbecuen maar het weer was helaas niet heel denderend. Chinees ging er echter ook heel goed in, jummie.

donderdag

Donderdag

Donderdag stond ik overdag op kantoor video’s op te nemen en omdat er aardig wat gerechten voor het avondeten tussenzaten, besloot ik er eentje te bewaren voor thuis. Het was Spaghetti zalm Florentine, dus spaghetti met zalm en spinazie (en nog wat meer ingrediënten). Het recept hiervoor komt pas over enkele weken online dus nog even geduld. Ik strooide thuis nog wat geraspte pecorino over het gerecht, super lekker.

vrijdag

Vrijdag

Ik werkte thuis vrijdag maar zin om uitgebreid te koken had ik niet. Dat is toch een beetje het ‘nadeel’ van zoveel in de kookstudio staan deze weken: thuis heb ik niet zoveel zin meer om te koken. Gelukkig is in deze gevallen een traybake altijd een oplossing, ik maakte deze. Super lekker!

zaterdag

Zaterdag

Gisteravond lasten we een snackdiner in. We deden Vic naar bed en keken daarna tijdens het borrelen/snacken een film via Netflix. Ultiem chille zaterdagavond dus, heerlijk. We haalden ’s ochtends op de markt wat dips en dolma’s bij de Griek en wat kaas en worst bij Albert Heijn.

Aankomende week is niet zo’n spannende week wat betreft het eten. Vanavond gaan we uit eten voor de verjaardag van oma, maar de andere dagen kook ik gewoon thuis. Ik maak op kantoor niet echt gerechten die ik mee kan nemen naar huis, dus ik ben aangewezen op mijn eetplanning. Die heb ik gelukkig al gemaakt en de boodschappen ervoor zijn ook al besteld, dus het komt vast goed allemaal.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close