Zomerser dan dit kokos panna cotta recept met ananas wordt het niet hoor deze week!
Waar we in de zomer vooral véél ijs eten, ben ik nog altijd gek op panna cotta en andere pudding-achtige nagerechten. Nu ben ik ook dol op de smaak van kokos en dus wilde ik daar eens een keer panna cotta mee maken. Ik gebruikte een blik kokosmelk in plaats van normale melk en oef, dat was een goed idee.
Deze kokos panna cotta brengt je direct richting een Bounty eiland.
Panna cotta maken
Panna cotta maken is ongelofelijk simpel, je hebt er alleen een flinke dosis geduld voor nodig. Het toetje moet immers opstijven in de koelkast en tja, dat duurt wel een paar uur.
Panna cotta maak je met een handvol ingrediënten. In dit geval: kokosmelk, slagroom, suiker en gelatine. Die gelatine is onmisbaar, hoewel je als alternatief ook Agar’Agar kunt gebruiken. Nu moet ik je heel eerlijk bekennen dat ik daar geen ervaring mee heb, dus ik zou geen idee hebben wat de juiste verhoudingen zijn. Google is je beste vriend in dit geval.
Ik hou ervan als de panna cotta wiebelig is, maar wel stevig. Het moet geen net opgesteven pudding zijn, het mag allemaal wel net iets dikker. Aan 5 blaadjes gelatine bleek ik precies genoeg te hebben.
Kokos panna cotta in een glaasje
Ik wilde dit panna cotta recept feestelijk serveren, dus koos ik ervoor om de panna cotta in kleine glaasjes te gieten! Niet alleen ziet het er super chique uit, het is ook nog eens heel handig voor bijvoorbeeld een etentje of feestje. De glaasjes geven meteen een luxe uitstraling en maken het makkelijk om te serveren zonder dat je hoeft te stoeien met het uit de vorm halen van de panna cotta. Je kunt elk glaasje afmaken met een stukje verse ananas of wat geroosterde kokosrasp voor een tropische twist. Een toefje slagroom of een blaadje munt doet het ook altijd goed. Serveer deze kokos panna cotta in een glaasje en je weet zeker dat je een leuk dessert op tafel zet.
Kokos panna cotta
Zoals ik al zei wilde ik heel graag een keer kokos panna cotta maken. Normaal gesproken maak je panna cotta met melk en slagroom, zoals ik ook heb gedaan bij de panna cotta met nectarine, maar de melk verving ik deze keer dus voor kokosmelk. Wat een hit!
Zorg ervoor dat je het blik kokosmelk wel eerst even goed schud zodat de room en het water goed met elkaar mengen. Vervolgens doe je gewoon de hele buts in een pan en je bent al bijna klaar.
De smaak van de kokos in deze panna cotta is overigens niet te overheersend. Ik vond het vrij subtiel maar wel genoeg zeg maar. Mocht je helemaal niet van de kokos zijn, dan vind je een van onze andere panna cotta recepten misschien lekker!
- Citroen Panna Cotta Taart met Blauwe Bessen en Bramen
- Yoghurt panna cotta met mango en kokos
- Chocolade laagjes panna cotta
- Pandan Panna Cotta met kokoskaramel
- Aperol Spritz panna cotta
- Tartelettes met frambozen panna cotta en pistache
En mocht je denken: hmm, het mag allemaal wel wat meer volwassen met dit panna cotta recept… voeg gerust een scheut kokos- of ananaslikeur aan de panna cotta toe hè! Je kunt ook de blokjes ananas laten marineren in likeur voor een extra vrolijke topping.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Kokos panna cotta met ananas
Benodigdheden
- 4 glaasjes
Ingrediënten
- 5 blaadjes gelatine
- 1 blik kokosmelk (400ml)
- 250 ml slagroom
- 100 g kristalsuiker
Topping
- 200 g ananas – in kleine blokjes
- 4 grote muntblaadjes – fijngesneden
- rasp van 1/2 limoen
- 1 el geraspte kokos
Instructies
- Laat de blaadjes gelatine in koud water weken.
- Doe de kokosmelk, slagroom en suiker in een steelpan en verwarm dit tot de suiker helemaal is gesmolten.
- Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan het roommengsel. Roer goed door tot de gelatine helemaal gesmolten is.
- Schenk de panna cotta mix in de glaasjes en zet deze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Meng voor het serveren alle toppings door elkaar en schep deze op de kokos panna cotta.