Video: Panna Cotta met nectarine

Hoewel ik het nooit bestel in restaurants ben ik gek op panna cotta. Ik vind die fluweelzachte textuur en de smaak van verse vanille zo fijn! In mijn hele leven had ik nog nooit panna cotta gemaakt dus dat werd wat mij betreft de hoogste tijd. Omdat we langzaamaan de zomer ingaan (althans, dat is de bedoeling) vond ik het leuk om er een zomerse twist aan te geven. In plaats van de vrij standaard variant met aardbeien maakte ik hem met nectarines. En yesss, dat is súper lekker.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (4 stuks)

 • 250 milliliter slagroom
 • 250 milliliter volle melk
 • 4 blaadjes gelatine
 • 50 gram kristalsuiker
 • 1 verse vanillepeul
 • 2 nectarines
 • ½ eetlepel poedersuiker

1. Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.

2. Doe de slagroom en volle melk bij elkaar in een steelpannetje en voeg hier het vanillemerg en de kristalsuiker aan toe. Breng het geheel aan de kook en kook op laag vuur tot de suiker is opgelost.

3. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze met een garde door het warme panna cotta mengsel tot ze volledig zijn opgenomen.

4. Vul vier glaasjes, bakjes of muffinvormpjes met het panna cotta mengsel. Dek af met plastic folie en zet de panna cotta minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven.

5. Schil de nectarines en pureer het vruchtvlees samen met de poedersuiker tot een gladde saus.

6. Haal de panna cotta voorzichtig uit de vormpjes (of laat ze in de glaasjes zitten) en serveer ze met de gepureerde nectarine.

Panna Cotta met nectarine

Join the Conversation

 1. Ik houd ook zo van pannacotta. Heb het al wel een paar keer gemaakt. Heb je het kookboek van Bill Granger Easy? Daar staat een overheerlijke aardbeien pannacotta in.

 2. Tanja says:

  Ik ben weer heel blij met dit recept! Ik had nog nooit Panna Cotta op en maakte er afgelopen vakantie kennis mee. Heerlijk! Ik ben er verlieft op geworden!Ik had er 1 maal een met karamel en een soort koffiesausje, heb je daar ook een recept van? Die was ook heel lekker Mmmm Maar met nectarine-saus lijkt me ook zalig! Ik zet zo de ingrediënten op het boodschappen briefje. :-)

 3. Margot says:

  Ik bestel het eigenlijk ook nooit, maar dit ziet er wel erg lekker uit!

 4. Isabel says:

  Oh, ik ben ook gek op pannacotta! Ik heb laatst een vegan version bedacht van een pannacotta met rabarber en vlierbloesem en aardbeien. Zo lekker en eigenlijk heel makkelijk te maken toch.
  Leuk clip dat je heb gemaakt, ik ga zeker het proberen met de nectarines!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close