Kokos panna cotta met ananas
Het ultieme zomertoetje, dat moet wel deze kokos panna cotta met ananas zijn. Super eenvoudig om te maken en een hit bij iedereen.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Opstijven4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 25 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: ananas, fastfood friday, kokos, kokosmelk, panna cotta, toetje, zomerdessert, zomerrecept
Servings: 4 stuks
- 5 blaadjes gelatine
- 1 blik kokosmelk (400ml)
- 250 ml slagroom
- 100 g kristalsuiker
Topping
- 200 g ananas - in kleine blokjes
- 4 grote muntblaadjes - fijngesneden
- rasp van 1/2 limoen
- 1 el geraspte kokos
Laat de blaadjes gelatine in koud water weken.
Doe de kokosmelk, slagroom en suiker in een steelpan en verwarm dit tot de suiker helemaal is gesmolten.
Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan het roommengsel. Roer goed door tot de gelatine helemaal gesmolten is.
Schenk de panna cotta mix in de glaasjes en zet deze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Meng voor het serveren alle toppings door elkaar en schep deze op de kokos panna cotta.