Ga terug
–+ servings
kokos panna cotta
Recept afdrukken
2.50 van 4 stemmen

Kokos panna cotta met ananas

Het ultieme zomertoetje, dat moet wel deze kokos panna cotta met ananas zijn. Super eenvoudig om te maken en een hit bij iedereen.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Opstijven4 uur
Totale tijd4 uur 25 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: ananas, fastfood friday, kokos, kokosmelk, panna cotta, toetje, zomerdessert, zomerrecept
Servings: 4 stuks

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 blik kokosmelk (400ml)
  • 250 ml slagroom
  • 100 g kristalsuiker

Topping

  • 200 g ananas - in kleine blokjes
  • 4 grote muntblaadjes - fijngesneden
  • rasp van 1/2 limoen
  • 1 el geraspte kokos

Instructies

  • Laat de blaadjes gelatine in koud water weken.
  • Doe de kokosmelk, slagroom en suiker in een steelpan en verwarm dit tot de suiker helemaal is gesmolten.
  • Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan het roommengsel. Roer goed door tot de gelatine helemaal gesmolten is.
  • Schenk de panna cotta mix in de glaasjes en zet deze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Meng voor het serveren alle toppings door elkaar en schep deze op de kokos panna cotta.