Zonder pakje: Kip Madras

2.6K

In navolging van het Beef Shanghai recept zonder pakjes, ging ik verder met de volgende in de lijst. Die lijst is overigens niet overdreven, ik denk dat er zeker… 20? maaltijden op staan die bij jullie geliefd zijn maar die jullie graag zónder het gebruik van een pakje willen zien. Beef Shanghai stond helemaal bovenaan maar jullie tweede favoriet blijkt Kip Madras te zijn. Nu moet ik zeggen dit een wereldgerecht is die ik zelf ook heel erg lekker vind. Heeft niet zoveel weg van de echte authentieke Kip Madras overigens, maar ik ben gek op dat romige kerriesausje en die stukjes zoete appel in het gerecht vind ik erg lekker. Dit is één van de pakjes van Knorr die mijn moeder al vrij snel in huis haalde vroeger. Ik weet dat ik dit als klein meisje namelijk ook geregeld at. Voor nu ging ik aan de slag met pakjesrecept maar dan dus zónder het pakje. Ik ontleed hiervoor altijd de hele ingrediëntenlijst, schrijf mijn eigen recept erop en tijdens het koken pas ik hoeveelheden aan naar smaak. Zo duurde het even voordat ik de juiste smaak te pakken had vond ik. Zo was ‘ie weer iets te zuur, dan weer niet romig genoeg, dan mocht er wel weer wat kerrie bij… Maar ach, ik pluis het graag uit en hopelijk zijn jullie blij met het resultaat!

Kip madras zonder pakje

Kip madras zonder pakje

0 van 0 stemmen

Kip Madras

Porties4 personen*
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 350 gr kippendijen - in blokjes
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1 el zonnebloemolie

Saus:

  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 el maizena
  • 250 ml water
  • snuf peper

En verder:

  • 250 gr sperziebonen
  • 125 gr crème fraîche
  • 1 appel - in blokjes
  • rijst

Instructies

  • Schep de kip samen met de rest van de ingrediënten om. Breng ondertussen water aan de kook voor de sperziebonen en voor de rijst.
  • Kook de sperziebonen en de rijst gaar terwijl je de Kip Madras klaarmaakt.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de kip rondom goudbruin.
  • Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar, tot de maizena is opgelost.
  • Zelf vind ik het altijd lekker om de appel nu al aan de kip toe te voegen zodat deze wat zachter wordt, maar je kunt er ook voor kiezen om deze de laatste 2 minuten mee te bakken.
  • Schenk als je de appel bij de kip in de pan hebt gedaan ook de saus in de pan en roer goed door. Breng de saus aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes pruttelen. Door de maizena wordt de saus vanzelf iets dikker.
  • Schep de sperziebonen bij de Kip Madras in de pan (of serveer ze apart als je dit liever hebt) en voeg ook de crème fraîche aan het gerecht toe. Roer goed door tot de crème fraîche helemaal is gesmolten. Deze zorgt er ook voor dat de saus nog wat dikker wordt.
  • Serveer de Kip Madras met de gekookte rijst.

Notities

*Bij grote eters is dit recept meer geschikt voor 3 personen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip madras zonder pakje

Join the Conversation

  1. Welke kerriepoeder raad jij aan? Laatst geprobeerd een kerriesaus te maken, maar had bijna geen kerriesmaak. Ik vermoed dat het aan de kruiden ligt

    1. Ik haal persoonlijk dit soort specerijen altijd het liefst bij Turkse supermarkt. Die smaken zijn toch vaak intenser.

  2. Paulien says:

    Geen limoenblad erin? Die staat bij Knorr wel op de ingredientenlijst. Vind jij ‘m lekkerder zonder?

    1. Ja, met limoenblad of citroen wordt de smaak te fris/zuur. Heb het wel geprobeerd maar vond het zonder dichterbij komen bij de smaak van het pakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close