Nutella Cupcakes van Sanne

Het eerste recept dat door één van jullie is opgestuurd sinds ons oproepje van afgelopen week komt van Sanne. Sanne stuurde ons een recept voor Nutella cupcakes en alleen van de foto’s begonnen we al te watertanden. Het kon dan ook niet anders dat dit recept met jullie gedeeld moest worden.

No ratings yet

Nutella Cupcakes van Sanne

Een ingezonden recept van Sanne. Zij stuurde ons een recept voor Nutella cupakes.
Porties12 cupcakes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 22 minuten
Rusttijd botercreme 30 minuten
Totale tijd 1 uur 7 minuten
Waar te bewaren buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 3 tot 4 dagen

Benodigdheden

  • oven
  • cupcakeblik met vormpjes of silicone vormpjes
  • spuitzak met spuitmondje

Ingrediënten

Cupcakes:

  • 1 pak cupcakemix - + de ingrediënten die je nodig hebt voor het beslag
  • nutella - hoeveelheid naar smaak

Botercreme:

  • 150 g roomboter
  • 50 ml water
  • 250 g poedersuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • witte chocolade - hoeveelheid naar smaak
  • Nutella - hoeveelheid naar smaak

Instructies

  • Maak het cupcakebeslag volgens het recept.
  • Vul een cupcakeblik met vormpjes of silicone vormpjes en vul deze tot iets onder de helft. Schep met een lepel de Nutella uit de pot en laat het vallen in het midden van het al gevulde cupcakevormpje.
  • Ga met een satéprikker door het vormpje heen en creëer hierdoor een marmer-effect in het cakeje. Probeer zo weinig mogelijk Nutella de zijkanten te laten raken. Dit kan gaan namelijk aanbranden. Doe dit bij alle 12 de cupcakes en zet ze dan in de oven. Bak ze gaar zoals op het cupcakebeslag-pak staat.
  • Voor de botercrème mix je het water, de poedersuiker en het vanille-extract door elkaar. Laat dit een half uur rusten en mix daarna de roomboter erdoorheen. Mix dit goed door totdat er geen stukjes meer inzitten van de roomboter.
  • Smelt dan de witte chocolade, laat dit afkoelen. Spatel dit dan door de botercrème. Laat de witte chocolade goed afkoelen, anders smelt de boter door de warmte van de chocolade.
  • Neem als laatste een grote lepel en schep door de botercrème nutella. Ga met een mes door de nutella en de botercrème heen zodat je weer zo;’n marmer effect krijgt. Je kan er ook voor kiezen om het compleet door te roeren, maar dan krijgt je botercrème wel maar één kleur.
  • Doe de botercrème in een spuitzak en spuit de crème op de cupcake.
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cake, cupcakes, ingezonden, nutella, recept, zoet

nutella-cupcakes

nutella-cupcakes

Join the Conversation

  1. MySuperSweetLife says:

    Het ziet en klinkt heel erg lekker! Heb het recept opgeslagen. Ga het vast deze herfst wel eens proberen!
    Liefs

  2. Hester says:

    Ïs volgens mij ontzettend machtig, maar wel heel erg lekker!

  3. Marije says:

    Hmmmm, dit klinkt echt heerlijk!

  4. Danique says:

    OMG ik moet dit eten!!! Ik ben verslaafd aan Nutella!

  5. Tedje says:

    nom nom nom ik denk dat ik dit een keer moet proberen!

  6. Irene says:

    Oh my…….. Dit lijkt me zo goddelijk he. Ga dit zeker een keer maken!

  7. Stell says:

    Ooow jeetje.. wat heeeeeerlijk <3

  8. Sanne van den Berg says:

    Leuke reactie’s, bedankt allemaal! :)

  9. Chantal says:

    Jummie jummie, wat ziet dat er za-lig uit! <3

  10. ilja en esther says:

    cupcakes waren goed gelukt! alleen de topping was slapjes en heeeeel erg zoet helaas :(

    verder een goed recept en t was erg leuk om te maken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close