Kokosmakronen tulband

Mijn ouders hadden vroegâh steevast lekkere koeken voor bij de koffie in huis. Gevulde koeken, roze koeken, mergpijpjes… je kent ze wel. Mijn favoriete koeken van toen zijn altijd kokosmakronen geweest. Heerlijk als ze zo licht plakkerig zijn en die smaak van kokos, ik hou ervan! Sowieso ben ik dol op kokos dus 1 en 1 is al gauw twee in dat geval. Op OMF hebben we al een heerlijk recept voor zelfgemaakte kokosmakronen staan, maar deze keer wilde ik mijn favoriete koek ombouwen tot een cake. En daar is deze kokosmakronen tulband het resultaat van. Een lekkere smeuïge, licht plakkerige cake, afgetopt met een zoet en plakkerig glazuur en extra geraspte kokos. Die kokossmaak willen we natuurlijk wel goed naar boven halen!

Trouwens, ik wist helemaal niet dat kokos een gevalletje you hate it or love it was. Ik dacht dat zo’n neutrale smaak bij iedereen wel in de smaak zou vallen, maar dit blijkt niet zo te zijn. Kokoshaters kunnen dit recept dus beter overslaan vandaag.

Altijd als een cakerecept heel eenvoudig is, probeer ik het eindresultaat er wat spectaculairder uit te laten zien en een tulbandvorm zorgt hier natuurlijk al snel voor. Zoals altijd gebruikte ik ook nu weer een simpele, siliconen bakvorm. Ik heb toch het idee dat tulbanden makkelijker uit een siliconenvorm komen dan uit een echt stevige bakvorm. Of zou dat aan mij liggen? Hoe dan ook, ik merk dat ik steeds vaker cake bak in een tulbandvorm, dus voor mijn aankomende verjaardag (in mei) ga ik maar eens zo’n mooie tulbandvorm van Nordic Ware op mijn lijstje zetten.

Kokosmakronen tulband

No ratings yet

Kokosmakronen tulband

Kokos schijnt een gevalletje you hate it or love it te zijn. Ik had geen idee, kokos heb ik namelijk altijd lekker gevonden. Kokosmakronen, Bounty’s… fijn hoor. Deze kokosmakronen tulband is er eentje voor de echte kokosliefhebber, ik gebruik namelijk kokosmelk, kokosroom én geraspte kokos in deze Kokosmakronen Tulband.
Porties1 tulband
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • tulbandvorm of cakeblik
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 200 g kristalsuiker
  • 6 eiwitten - op kamertemperatuur
  • 250 ml kokosmelk
  • 75 g Santen
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Kokosglazuur:

  • 50 g naturel roomkaas
  • 125 ml gecondenseerde melk
  • 50 g geraspte kokos + extra

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een tulbandvorm goed in. Heb je geen tulband, gebruik dan een normale springvorm of groot cakeblik.
  • Klop de boter met de suiker romig en voeg vervolgens de eiwitten toe. Klopt dit 2-3 minuten op hoge stand mee tot een luchtig mengsel.
  • Doe vervolgens de andere ingrediënten voor de cake in de komen spatel het geheel tot een cakebeslag.
  • Schenk het kokoscakebeslag in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm en vervolgens volledig op een taartrooster.
  • Maak het glazuur door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Schenk het kokosglazuur over de kokoscake en bestrooi de cake met extra geraspte kokos.
Gang: toetje
Trefwoord: Bakken, kokos, kokoscake, kokosglazuur, kokosmakronen, tulband, zoet recept

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kokosmakronen tulband

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close