Cornflakes ijs

Ik ben lekker op dreef met het maken van ijsrecepten voor deze zomer. De vriezer draait overuren met alle bakken zelfgemaakt ijs die er op dit moment instaan, haha. Heb er thuis nog geen klachten over gehad moet ik zeggen, Tim en de kindjes eten zich klem aan alle lekkere ijssmaken. Vandaag een wel heel bijzonder ijsrecept op OMF waar je overigens geen ijsmachine voor nodig hebt: Cornflakes ijs!

Milk Bar

Wellicht heb je de serie Chef’s Table op Netflix wel een keer gezien en dan doel ik specifiek op de aflevering met Christina Tosi. Christina Tosi ken je misschien van MasterChef (USA) waar ze jurylid was van 2015-2017, maar ze is ook founder en eigenaar van Milk Bar. Milk Bar vind je inmiddels op verschillende plekken in Amerika en het is een eetgelegenheid waar je veel zoetigheden kunt krijgen. In New York volgde ik een toffe workshop waarin ik hun befaamde Birthday Cake leerde maken en ook is mijn recept voor Compost Cookies afgeleid van de cookies van Milk Bar.

Waar Milk Bar ook bekend om staat is haar cereal icecream, een soort softijs dat smaakt naar de melk waar cornflakes in heeft gezeten. Volg je het nog? Voor het recept laat Tosi een lading cornflakes weken in melk en die melk gebruikt ze vervolgens om ijs van te maken. Klinkt een beetje gek maar het is ongelofelijk lekker en daarom ging ik zelf met het idee aan de slag.

IJs zonder ijsmachine

Goed nieuws, voor dit ijsrecept heb je namelijk geen ijsmachine nodig. Sterker nog, ik gebruik slechts drie ingrediënten voor dit recept: cornflakes, slagroom en gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk is vrijwel altijd het hoofdingrediënt wanneer je ijs maakt zonder ijsmachine. Omdat gecondenseerde melk al gezoet is, hoef je verder ook geen suiker meer toe te voegen aan het ijsbeslag. Ideaal toch?

Cornflakes ijs

Cornflakes ijs

No ratings yet

Cornflakes ijs

Cornflakes ijs klinkt een beetje gek, maar ik garandeer je dat het heerlijk is. Voor dit ijs heb je slechts 3 ingrediënten nodig en de ijsmachine mag in de kast blijven staan. Een kind kan de was doen dus, ideaal!
Porties1 liter ijs
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Vriezen 4 uur
Totale tijd 4 uur 35 minuten
Waar te bewaren in de vriezer
Hoelang te bewaren 3 maanden

Benodigdheden

 • zeef
 • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

 • 500 ml slagroom
 • 50 g cornflakes
 • 1 blik gecondenseerde melk - 400ml

Instructies

 • Doe de ongeklopte slagroom in een kom en doe hier de cornflakes bij. Roer even goed door en laat de cornflakes minimaal 30 minuten in de slagroom weken. Hoe langer je de cornflakes laat weken, hoe meer smaak het afgeeft aan de slagroom dus je kunt het ook rustig een paar uur in de koelkast laten staan.
 • Zeef na het weken de slagroom. Knijp de geweekte cornflakes goed uit zodat je ieder druppeltje slagroom benut.
 • Klop de slagroom vervolgens met een elektrische (hand)mixer op.
 • Spatel de opgeklopte slagroom door de gecondenseerde melk, net zolang tot de ingrediënten goed zijn gemengd.
 • Schenk het ijsbeslag in een bak en zet het ijs minimaal 4 uur in de vriezer om op te stijven.
Gang: nagerecht
Trefwoord: cereal ice cream, cornflakes, cornflakes ijs, gecondenseerde melk, ijs, milk bar, roomijs, slagroom, toetje, zonder ijsmachine

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Cornflakes ijs
Cornflakes ijs

Join the Conversation

 1. Eline says:

  OMG! Dit moet ik proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close