Cornflakes ijs
Cornflakes ijs klinkt een beetje gek, maar ik garandeer je dat het heerlijk is. Voor dit ijs heb je slechts 3 ingrediënten nodig en de ijsmachine mag in de kast blijven staan. Een kind kan de was doen dus, ideaal!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Vriezen4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 35 minuten min
Gang: nagerecht
Trefwoord: cereal ice cream, cornflakes, cornflakes ijs, gecondenseerde melk, ijs, milk bar, roomijs, slagroom, toetje, zonder ijsmachine
Servings: 1 liter ijs
zeef
elektrische (hand)mixer
- 500 ml slagroom
- 50 g cornflakes
- 1 blik gecondenseerde melk - 400ml
Doe de ongeklopte slagroom in een kom en doe hier de cornflakes bij. Roer even goed door en laat de cornflakes minimaal 30 minuten in de slagroom weken. Hoe langer je de cornflakes laat weken, hoe meer smaak het afgeeft aan de slagroom dus je kunt het ook rustig een paar uur in de koelkast laten staan.
Zeef na het weken de slagroom. Knijp de geweekte cornflakes goed uit zodat je ieder druppeltje slagroom benut.
Klop de slagroom vervolgens met een elektrische (hand)mixer op.
Spatel de opgeklopte slagroom door de gecondenseerde melk, net zolang tot de ingrediënten goed zijn gemengd.
Schenk het ijsbeslag in een bak en zet het ijs minimaal 4 uur in de vriezer om op te stijven.