Kersttulband recept van ijs

Ik ben altijd op zoek naar makkelijke toetjes voor Kerst. Hoewel je bij een kersttulband recept wellicht niet direct aan het toetje denkt, is dat hier wel het geval!

Deze Kerst tulband is namelijk gemaakt van ijs. Dus stiekem maken we een soort ijstaartjes.

Ik heb voor een hele eenvoudige smaakcombinatie gekozen: vanille-ijs met chocolade. Een soort Dame Blanche en dat klassieke recept valt bij iedereen wel in de smaak, toch?

Extra fijn is dat je dit kersttulband recept al van tevoren kunt klaarmaken. Vul de vormpjes al een paar dagen van tevoren met ijs; dan hoef je alleen op de dag zelf nog de chocoladesaus te maken.

Voor deze kerst tulbandjes heb ik overigens een siliconen tulbandvorm van Blokker gebruikt. Siliconen is wel een aan te raden materiaal voor deze ijstaartjes. Dankzij de siliconen druk je de taartjes namelijk heel makkelijk uit de vorm.

tulband Kerst

IJstaart maken

IJstaart maken kun je zo makkelijk of moeilijk aanpakken als je wilt. Deze ijstaartjes zijn natuurlijk wel heel erg simpel.

Als je iets spectaculairders op tafel wil zetten, dan zou je ook voor deze cheesecake ijstaart kunnen kiezen. Ook die ijstaart kun je al van te voren maken waardoor je op de dag van Kerst tijd bespaart.

En uiteraard kun je met deze miniatuurversie van een kersttulband ook naar hartenlust variëren he. Gebruik bijvoorbeeld chocoladeijs in combinatie met karamelsaus.

Voor een extra feestelijk tintje heb ik de ijstaartjes vlak voor het serveren bestrooid met eetbare gouden glitter. Tijdens de Kerst mag alles wel een beetje over de top, toch?

ijstaart maken

Kerst tulband

Heb je al een lekker toetje bedacht voor na het kerstdiner maar wil je wel graag een smaakvolle Kerst tulband op tafel toveren? Dan zijn wellicht deze tulband recepten wel iets voor je!

Tot slot, mocht je dit Kersttulband recept maken: laat dan een reactie achter en geef het recept een beoordeling door middel van sterren! Ik vind het altijd erg leuk om iets te horen van jullie, dan heb ik toch iets minder het gevoel dat ik alleen aan het ‘zenden’ ben, en doe mijn best om op alles en iedereen te reageren. Je mag me natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via Instagram.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

kersttulband recept
5 van 2 stemmen

Kersttulbandjes van ijs

Op zoek naar een super simpel toetje voor na het kerstdiner? Met dit kersttulband recept maak je 4 mini tulbandjes van ijs. Extra lekker dankzij de (warme) chocoladesaus die je erbij serveert.
Porties4 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Bevriezen 6 uur
Totale tijd 6 uur 20 minuten
Waar te bewaren in de vriezer
Hoelang te bewaren 3 maanden

Benodigdheden

  • 1 siliconen bakvorm voor mini tulbandjes

Ingrediënten

  • 350 g chocolade (ik gebruikte Milka chocolade)
  • 600 ml vanille-ijs
  • 100 ml slagroom

Instructies

  • Laat het vanille-ijs zacht worden en vul de tulbandvormpjes met het ijs. Laat aan de bovenkant van de vorm een klein randje over.
  • Smelt 200g chocolade in een pannetje en laat de chocolade iets afkoelen. Schenk de gesmolten chocolade vervolgens over de gevulde tulbandvormpjes. De chocolade wordt straks hard en vormt de onderkant van de taartjes.
  • Leg de tulbandvormen minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Verwarm op het moment dat je de tulbandjes wilt serveren de slagroom in een pannetje, tot de damp er vanaf komt.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de rest van de chocolade toe en roer door tot de chocolade gesmolten is.
  • Serveer de tulbandjes met de chocoladesaus en maak het dessert eventueel af met eetbare gouden glitters.
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: chocoladesaus, dame blanche, ijstaart, kerstdessert, kerstdiner, kerstrecept, kersttoetje, kersttulband, vanilleijs

Voedingswaarden indicatie (per persoon/portie)

Calorieën: 702kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwitten: 7g | Vet: 48g | Verzadigde vetten: 29g | Vezels: 5g | Suiker: 64g

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close