In mijn keuken kom je veel Italiaanse smaken tegen. Van kruiden die je daaraan doen denken, tot aan mozzarella en parmezaan die altijd wel in mijn koelkast liggen. Het is een makkelijke keuken om klaar te maken en met de zachte, toegankelijke smaken kun je de plank bijna nooit misslaan. In het weekend kies ik er dan ook regelmatig voor om een lekkere pasta te maken, dat is wel mijn vorm van comfort food.
Deze pastaschotel mag wat mijn betreft wel in het rijtje voor in het weekend. Vrij simpel om te maken want met de eigengemaakte pesto, kipgehakt, een beetje groenten, vlinderpasta en veel parmezaan ben je er al bijna. Dat dakje is een kwestie van plakjes bladerdeeg aan elkaar vastplakken, over de vulling heen leggen en de randen aandrukken. De oven doet het laatste klusje; het bladerdeeg knapperig maken en de parmezaan een beetje laten smelten.
Een lekkere schaaltje vol dus je eet hier met het hele gezin wel van. Of net als Tobias en ik samen; een paar dagen.
Italiaanse Pastaschotel met Bladerdeegdak
Ingrediënten
- 200 gram vlinderpasta
- 300 gram gekruid kipgehakt
- 1 courgette in blokjes
- 1 zoete puntpaprika in blokjes
- 80 gram pijnboompitten geroosterd
- 15 gram verse basilicum
- 100 gram Parmigiano Reggiano in vlokken
- 1 teen knoflook geraspt
- 4-5 el olijfolie
- peper
- zout
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Kook de vlinderpasta volgens de verpakking gaar.
- Ondertussen rul je het kipgehakt, voeg de courgette en zoete puntpaprika toe en bak kort mee. Als het gehakt gaar is zet je het vuur uit.
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
- Maak nu de pesto door in een foodprocessor 20 gram pijnboompitten, de basilicum, 25 gram Parmigiano, de knoflook, olijfolie en peper en zout te mixen tot een pesto.
- Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
- Als de pasta gaar is voeg je alles samen: de groenten en het kipgehakt met de pasta, de pesto, 25 gram Parmigiano en de overige pijnboompitten. Stort alles in een ovenschaal.
- Plak de 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een groot vierkant. Leg het vierkant over de ovenschaal heen en druk aan op de randen. Snijd de zijkanten er vanaf. Bestrijk met het ei en verdeel de laatste 50 gram Parmegiano erover. Schuif in de oven voor 25 minuten.