Homemade Vissticks

Vissticks… hoewel ik ze nooit heel veel at brengen ze toch een soort jeugdsentiment met zich mee. Voor veel mensen zijn vissticks denk ik onlosmakelijk verbonden met hun jeugd. De blauwe dozen van Iglo waaruit je dan vettige, sompige vissticks haalde. Vettig en sompig dus, maar naar mijn idee wel erg lekker. Helaas niet zo gezond en dus wilde ik ze zelf wel eens proberen te maken. Homemade vissticks the healthy way want ze zijn in de verste verte niet te vergelijken met de vissticks die je uit de supermarktdiepvriezen haalt, maar lekker zijn ze wel. Geserveerd met patatjes of gebakken aardappeltjes en een dikke klodder mayonaise natuurlijk om het gezonde aspect direct de grond weer in te boren. Maar hey, een beetje balans in een gerecht is nooit verkeerd.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 4 koolvisfilets à 100 gram per stuk
 • 1 losgeklopt ei
 • bloem
 • Panko (Japans broodkruim)
 • peper en zout

1. Laat de vis ontdooien en dep het met behulp van een stukje keukenpapier goed droog. Snijd de visfilets vervolgens in dikke repen van ongeveer 1 centimeter dik. Breng de vis op smaak met peper en zout.

2. Doe de bloem in een ondiepe schaal en doe hetzelfde met de Panko in een andere schaal. Breng de Panko op smaak met peper en zout en schep het even goed door.

3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

4. Wentel de vissticks door de bloem, vervolgens door het ei en bedek ze daarna met een laagje Panko. Leg de vissticks direct op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

5. Schuif de vissticks in het midden van de oven en bak ze in 20 – 25 minuten gaar.

homemade vissticks

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Oh lekker! En mooie foto weer.

 2. Mieke says:

  Waar koop je panko??

  1. Sabine Author says:

   Grotere supermarkt en/of de toko.

  2. Janine says:

   AH heeft het bij de Conimex staan en zag het vandaag ook bij de Lidl. (deze laatste was een aanbieding van de aziatische week, dus er zullen maandag misschien wat restanten liggen)

 3. Joyce says:

  Lijkt me lekker! Binnenkort eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close