Het gekruide kipfilet broodje van La Place

Ik ben gék op restaurant La Place van de V&D. Ik vind het heerlijk om er uitgebreid te lunchen en minstens net zo lekker om even gauw een sandwich te halen om die vervolgens thuis op te eten. Mijn all-time favoriet is een donkerbruin luxe broodje met gekruide kipfilet, taugé en een heerlijke dressing. Klein minpuntje: bijna vier euro is relatief veel geld voor één zo’n broodje. Omdat ik me niet voor kon stellen dat het maken van zo’n broodje heel ingewikkeld is besloot ik op een zaterdag maar eens zelf aan het fröbelen te gaan en het is me gelukt: ik heb uitgevogeld hoe je zélf het gekruide kipfilet broodje van La Place thuis kunt maken. 1. het is niet veel werk, 2. voor het geld dat je neerlegt voor één broodje bij La Place, maak je er zelf vier en 3. het is onwijs lekker.

Wat heb je nodig (4 broodjes)

 • 500 gram kipfilet
 • zwarte peper of Italiaanse kruiden
 • luxe broodjes naar keus
 • 1 bekertje crème fraîche
 • 3 eetlepels Yofresh
 • 1 eetlepel cajun kruiden
 • taugé

1. Allereerst koken we de kipfilet want dat neemt de meeste tijd in beslag. Leg de kipfilets in een pan met ruim water en breng aan de kook. Zodra het water kookt voeg je een flinke snuf zout aan het water toe en draai je het vuur laag. Laat de kip tien minuten koken, draai het vuur uit en laat de kip vervolgens nog tien minuten ‘rusten’ in het water.

2. Terwijl de kip kookt kunnen we aan de slag met de dressing en dat is dé smaakmaker van het hele broodje. Ik heb verschillende fora afgestruind, op zoek naar het perfecte recept voor deze dressing maar iedereen zei wat anders. Uiteindelijk heb ik zelf een samenstelling geprobeerd uit de verschillende recepten en door continu proeven ben ik er aardig in geslaagd om de smaak van La Place na te bootsen. Voor de dressing heb je één bekertje crème fraîche nodig, ongeveer 3 eetlepels Yofresh en 1 eetlepel cajunkruiden.

Ik raad je aan veelvuldig te proeven wanneer je met de dressing aan de slag gaat, want smaak is natuurlijk erg persoonlijk. De Yofresh haalt het zuurtje uit de crème fraîche en persoonlijk vind ik dat erg lekker. Je kunt er ook voor kiezen om normale mayonaise te gebruiken, maar ik raad je aan er dan nog wel wat yoghurt aan toe te voegen voor de smaak. Wees ook voorzichtig met de cajunkruiden. Je loopt het risico dat je gauw teveel kruiden toevoegt en dat verpest de hele smaak van de dressing omdat ze erg zout zijn. Voeg dus steeds beetje bij beetje meer van alle ingrediënten toe en blijf proeven totdat je de perfecte smaak hebt gevonden.

3. Wanneer de kip klaar is haal je hem uit het water en kruid je hem rondom met zwarte peper. Mocht je Italiaanse kruiden in huis hebben is dit nog beter. Snijd de kip vervolgens in de lengte in dunne plakken.

4. Snijd je broodje door midden, bestrijk royaal met de dressing (dat is nooit genoeg!) en leg de kip eroverheen. Leg vervolgens rauwe taugé op de kip en klaar is je La Place broodje! Dit is echt de beste lunch die je kunt hebben: vers, budgetproof en onwijs lekker.

Join the Conversation

 1. Oeh heeerlijk!

 2. Wat leuk dat je het zelf probeert na te maken :’) La Place is inderdaad een heel leuk restaurantje! Jammer genoeg heb ik een melkallergie, en dat gaat niet zo goed in combinatie met de crême fraiche. Mag ik trouwens nog een opmerking maken, bij stap 2 de tweede zin staat er ‘… maar iedereen zij wat anders’, dat ‘zij’ moet ‘zei’ zijn. Denk ik wel even handig om te veranderen :$.
  Oja, Sabine had gereageerd op mijn blog waar ik vertelde dat ik ‘cake in a mug’ ging maken. Ik heb er nu een post opgezet met foto’s en tekst hoe het ging hihi, als je nog benieuwd bent.
  Ik blijf jullie zeker volgen!

  1. Goed dat je op de typfout wijst. Wat stom zeg! Heb het gelijk aangepast.

   En leuk dat je er zelf ook een artikel van hebt gemaakt, ik ga even kijken!

 3. oh geweldig lekker! ik ga hem proberen na te maken

 4. Dit is ook echt mijn favoriete broodje van de La Place. Ik was toevallig ook al van plan hem na te maken, maar nu heb jij het al gedaan dus ga ik hem zeker nog een keertje thuis uit proberen! Mmm ik heb er nu helemaal zin in!

 5. Esther says:

  Lekker vanavond maken. Vind dit ook het lekkerste broodje bij la place.

 6. Tommy says:

  Weet je ook dat lekker sausje van die Mexicaanse kip te maken , niet de kip kruiden maar een soort zelf gemaakte tomaat knoflook dressing op de bodem , best pittig ook ? Zou mooie zijn als je die kan maken

 7. Jamie says:

  Dit broodje is inderdaad heerlijk! Ik heb bij La Place gewerkt en om het sausje helemaal af te maken kan je er nog wat mosterd voor het scherpe randje en fijngesneden augurk en ui bij doen, dan klopt het recept helemaal! :)

 8. La Place ex says:

  Ik heb zelf bij la place gewerkt en dit is niet het goede recept. Het enige wat je voor de saus nodig hebt is mayonaise en cajun kruiden, that’s it. Ook is her beter om de kip the braden in de oven in plaats van te koken. Dit geeft een scherpere smaak aan de kip. Succes!

 9. Naomi says:

  Heb het gemaakt en het was heerlijk! Bedankt voor het recept!

 10. La Place heeft voor ons het recept online gezet ;-)
  Ga het binnenkort eens uitproberen

  https://www.laplace.com/nl/recepten/foccacia-gemarineerde-kip

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close