Ondertussen heb ik op OMF al heel veel hacheerecepten gedeeld. Van het hacheerecept zoals ik hem ooit van mijn moeder heb geleerd, tot mijn snelle/makkelijke gehaktballenhachee. Inmiddels heb ik het hacheerecept van mijn moeder, zoals ik het van huis uit heb meegekregen dus, flink aangepast. Ik heb er ingrediënten aan toegevoegd die ik lekker vind en daar is uiteindelijk deze hachee 2.0 uit voort gekomen. Dit recept is wat droger dan de hacheerecepten die ik tot nu toe heb gedeeld. Waar mijn vorige recepten zoals ik ze hierboven heb gelinkt perfect zijn om te serveren met stamppot of aardappelpuree, is deze hachee 2.0 bij uitstek geschikt om met friet te eten. Een frietje stoofvlees dus maar dan met mijn eigen hachee recept. Inmiddels heeft mijn hachee 2.0 al flink wat keren bij ons op tafel gestaan en we zijn er allemaal dol op. Het is zo’n smaakbommetje! Zoet, zout, lekker veel ui en niet te nat. Perfect dus als je het mij vraagt!

Zoals voor iedere hachee gebruik ik ook voor dit flink veel ui, heerlijk vind ik dit namelijk. Als je kijkt naar de basis lijkt dit recept sowieso veel op degenen die ik tot nu toe heb gedeeld; het enige dat echt wezenlijk anders is, is de manier van bereiden. Stoofvlees wordt vaak gemaakt met de deksel op de pan en een groot deel van de kooktijd doe ik dat ook, maar door het gerecht ook nog eens twee uur zónder deksel te laten pruttelen, kookt de saus lekker in. Niet alleen zorgt het urenlang pruttelen voor zacht vlees, het zorgt óók nog eens voor een smaakbommetje omdat alle smaken lekker de tijd krijgen om in het vlees te trekken.

Dus ja, wij willen eigenlijk nooit meer anders dan dit. Ik ben benieuwd of jullie er net zo enthousiast van worden als wij!

hachee 2.0

No ratings yet

Hachee 2.0

Ik heb op Ohmyfoodness al behoorlijk wat hacheercepten gedeeld, maar dit is mijn 2.0 variant. De beste dus eigenlijk en wat minder nat dan gebruikelijk waardoor het heerlijk is om te eten met friet!
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer

Benodigdheden

 • braadpan

Ingrediënten

 • klont boter - om in te bakken
 • 1500 g riblappen - in blokjes
 • 300 g uien - in halve ringen
 • 1 el bloem
 • 3 laurierblaadjes
 • 4 kruidnagels
 • 1 blokje runderbouillon
 • 1 liter water
 • 2 el ketjap manis
 • 1 el appelstroop
 • 1 el appelciderazijn

Instructies

 • Laat de boter in een diepe braadpan smelten. Bak hierin het vlees rondom bruin en schep het vlees uit de pan.
 • Doe de uien in de pan en bak deze tot ze glazig zijn. Doe dan het vlees weer terug in de pan.
 • Voeg de bloem toe en schep het geheel zo'n 2 minuten om.
 • Doe dan alle andere ingrediënten in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
 • Doe de deksel op de pan en laat de hachee 2 uur op laag vuur pruttelen.
 • Haal na 2 uur de deksel van de pan en laat het vlees nog eens 2 uur sudderen. Let goed op dat het vlees niet droogkookt en daardoor verbrandt!
 • Serveer de hachee met friet en groenten.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: friet, hachee, stoofgerecht, stoofschotel, stoofvlees, vlees

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

hachee 2.0

Join the Conversation

 1. Kan dit recept eventueel op slow in een crockpot hoelang zou dat dan moeten en eventueel iets meer vocht

  1. Sabine Author says:

   Voor hachee uit de slowcooker kun je dit recept als leidraad gebruiken: https://ohmyfoodness.nl/hachee-uit-de-slowcooker/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close