Gele curry met knoflookgarnalen en babymais

Ik ben nog altijd dol op curries als het aankomt op makkelijke, snelle recepten voor de doordeweekse dag. Ik vind het zo fijn om thuis te komen, een currypasta in de pan te doen, wat kokosmelk erbij en dan te zoeken naar ingrediënten die ik nog in huis heb. Wat dat is ook het fijne aan curry: je kunt er vrijwel alles in verwerken. Onze kindjes zijn er overigens ook altijd dol op. Omdat ik vaak een heel blik (400ml) kokosmelk gebruik verliest de currypasta een beetje pittigheid maar wordt het eerder romig en daardoor is zo’n curry ook perfect om te maken voor een heel gezin! Het curryrecept dat ik vandaag met je ga delen was een van mijn favorieten van de afgelopen tijd. Ik ben dol op vis, nóg doller op (knoflook)garnalen dus ja, dit gerecht was een winnaar voor mij. Deze gele curry met knoflookgarnalen en babymais is er eentje voor de echte visliefhebber. Ik voegde bevroren garnalen toe aan de curry tijdens het koken waardoor er nog iets meer een vissmaak vrijkomt en daarbij voegde ik ook nog een lepeltje vissaus toe voor meer diepgang. Ik waarschuw je wel vast: het héle huis ruikt naar dit gerecht als je ermee bezig bent maar dat moet je er dan maar voor over hebben.

Gele curry met babymais en knoflookgarnalen

Gele curry met babymais en knoflookgarnalen

3.5 van 2 stemmen

Gele curry met knoflookgarnalen en babymais

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer

Ingrediënten

  • 1 pakje gele currypasta
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 300 g babymais
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g knoflookgarnalen - bevroren
  • 1 tl vissaus
  • verse peterselie of koriander
  • 1 bosui - in ringen

Instructies

  • Verhit een diepe pan op de kookplaat en bak hierin de gele currypasta 2 minuutjes aan.
  • Voeg de rode paprika en babymais toe en bak deze mee tot ze voorzien zijn van een laagje currypasta.
  • Doe de kokosmelk en knoflookgarnalen in de pan en roer goed door. Breng de curry aan de kook en kook het geheel 20 minuutjes door tot de garnalen helemaal gaar zijn geworden.*
  • Breng de curry op smaak met vissaus en serveer met gekookte jasmijnrijst. Garneer de curry met peterselie of koriander en een in ringen gesneden bosuitje.

Notities

*Gebruik je verse knoflookgarnalen, kook dan de curry zónder de garnalen 15 minuten en voeg de laatste 5 minuten de knoflookgarnalen toe.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gele curry met babymais en knoflookgarnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close