Foodblogswap: Pauls’ Champignon Chorizo ragout

De derde Foodblogswap alweer, wat is het toch leuk om te doen. Ik kookte sowieso al wel eens van andere foodblogs, maar wanneer je het ‘opgelegd’ wordt ontdek je soms toch leuke pareltjes en heerlijke recepten. Deze maand moest ik koken van de blog van Paul: de geur van Maillard. Een makkie voor mij om eerlijk te zijn want toevallig had ik al héél lang een recept van Paul op mijn to make lijstje staan. Ik ging voor de Champignon Chorizo Ragout. Het mag dan wel geen winter meer zijn, maar met het druilerige weer van vorige week had ik hier maar wat zin in. Ik heb de receptuur hier en daar een klein beetje aangepast en ook heb ik de ragout op een iets andere manier gegeten dan Paul, maar de basis bleef hetzelfde en de Mr. en ik hebben er van genoten. We aten het zelf in een GIGANTISCHE Italiaanse bol en dan was dit recept genoeg om twee bollen te vullen.

champignon chorizo ragout

Wat heb je nodig? (2 – 4 personen)

 • 250 gram chorizo
 • 500 gram kastanjechampignons
 • 2 grote Italiaanse bollen
 • 3 sjalotjes
 • 3 teentjes knoflook
 • 400 milliliter groentebouillon
 • 3 eetlepels bloem
 • 3 eetlepels witte wijn
 • 50 gram roomboter
 • olijfolie

1. Snijd het kapje van de twee Italiaanse bollen af en hol de binnenkant uit. Het brood kun je opsnoepen of bewaren en er iets anders mee maken. Snijd de chorizo in partjes en de champignons in plakjes. Snipper dan ook de sjalotten en hak de knoflook fijn.

2. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de chorizo en de champignons toe en draai het vuur hoog.

3. Zorg ervoor dat het vocht dat vrijkomt zoveel mogelijk verdampt alvorens je de knoflook en de boter toevoegt.

4. Roer alles even goed door en wacht tot de boter gesmolten is. Voeg dan de wijn toe en laat deze in de worst en champignons trekken.

5. Voeg drie eetlepels bloem toe en bak dit even goed door. De bloem moet gaar zijn maar niet verbranden, dus draai het vuur wat lager.

6. Zodra de bloem gaargebakken is voeg je beetje bij beetje de groentebouillon toe. Blijf goed roeren, het champignon/chorizomengsel zal nu langzaam de structuur van ragout aannemen. Voeg zoveel bouillon toe als je wil. Hoe meer bouillon hoe dunner de ragout wordt. Voor ons was 400 milliliter exact genoeg.

7. Proef de ragout en breng eventueel op smaak met een beetje peper en/of zout. Schep de ragout in de uitgeholde Italiaanse bollen en leg het kapje weer op het brood.

Oeeeee jammie jammie jammie. Ik ben sowieso al gek op ragout en chorizo en champignons… dus dit kon eigenlijk niet mis gaan. Het was wel de eerste keer dat ik er brood mee vulde en dat was een goede keus! Vaak wordt ragout met pasteitjes gegeten, maar ik vond dit toch ook wel érg geslaagd. Zeker voor het avondeten. Absoluut voor herhaling vatbaar hier in huis.

champignon chorizo ragout

champignon chorizo ragout

champignon chorizo ragout

Natuurlijk wordt er deze maand ook weer van OhMyFoodness gekookt! Houd deze week de site van Monique in de gaten om te zien welk gerecht zij heeft uitgekozen.

 

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Oh wat ziet dat er goed uit! Ragout is zó lekker <3

 2. Marije says:

  Hmmm, dit ziet er lekker uit! Ik heb ooit 1 keer ragout uit een broodje gegeten en dat was echt heerlijk!

  Dit recept ga ik meteen doorsturen naar mijn moeder, want zij weet hier volgens mij wel raad mee.

 3. Lijkt me héérlijk. Toch wil ik ook altijd nog iets groens op mijn bord. Wat zouden jullie doen, sla?

  1. Sabine Author says:

   Sla kan eigenlijk overal bij! Een frisse komkommersalade doet het misschien ook wel goed hierbij.

 4. Maxime says:

  De blog van Monique doet het niet meer, dus ik kan niet zien wat zij heeft gemaakt, jammer!

 5. Mathilde says:

  Wat een heerlijke ragout! We aten het met rijst en het smaakte, met een glaasje witte wijn erbij, ontzettend goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close