Zoals jullie weten ben ik dol op pizza, het is mijn favoriete fastfood. En ook alle ‘gezondere’ en simpelere varianten die lijken op pizza vind ik top. Pizza uit de pan bijvoorbeeld, pizzarolls maar ook flatbreadpizza. Deze flatbreadpizza heb je binnen 10 minuten op tafel staan, makkelijker en sneller kun je het bijna niet krijgen. Moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik het flatbread in de supermarkt heb gekocht en dus niet zelf heb gemaakt. Mag je natuurlijk wel altijd doen als je dat lekkerder vindt! Check bijvoorbeeld mijn recept voor knoflook & kruidenflatbread.
Ik wilde voor de verandering een wat frissere pizza maken. Geen overdaad aan kaas en vleeswaren, maar juist een wat lichter gerecht dat lekker is als snelle lunch maar ook prima gegeten kan worden op een warmere dag. En daarom topte ik het flatbread af met limoenricotta en gerookte zalm. Die gingen samen met wat rode ui ook al mee de oven in want ik vind het zó lekker als gerookte zalm een beetje warm wordt gemaakt.
Om het geheel wat meer kleur te geven legde ik er wat plakjes augurk op en maakte ik de flatbreadpizza af met dille. Mocht je ze in huis hebben dan kun je ook kappertjes gebruiken. Ben ik zelf niet zo’n fan van, dus vandaar dat ik die achterwege heb gelaten.
Mocht dit naar meer smaken, probeer dan ook deze koude pizza met garnalen en avocado eens. Ook zo’n topperrrrr. De smaakcombinatie van limoenricotta en gerookte zalm heb je al eens eerder voorbij kunnen zien komen trouwens. Vivian maakte deze frisse courgetti met limoenricotta en gerookte zalm; heel wat anders dan een flatbreadpizza – haha.
Flatbreadpizza met limoenricotta en gerookte zalm
Ingrediënten
- 4 flatbreads
- 250 g ricotta
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- rasp van 1 limoen
- 100 g gerookte zalm
- 1 rode ui - in dunne ringen
- plakjes augurk
- dille
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225℃ hetelucht.
- Verdeel de flatbreads over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Roer de ricotta, knoflook, limoenrasp, peper en zout door elkaar en smeer hier de flatbreads mee in.
- Verdeel de gerookte zalm en rode ui over de bovenkant van pizza's en schuif ze 5 minuten in de oven.
- Verdeel na het bakken de plakjes augurk en dille over de pizza en serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.