De week van OMF #29

Week 29 van De week van OMF was een week waarin de temperatuur tot ongekende hoogte steeg en waarin ik hard werkte aan weer een aantal video’s voor OMF. Maar ook een week waarin ik een stapje terug moest doen omdat mijn knie overblast raakte en waardoor ik verplicht (heel naar) een aantal middagen in de zon kon doorbrengen. Gelukkig zijn de foto’s van deze week iets gevarieerder om te laten zien dan die van de afgelopen week dus enjoy!

Maandag

foto 1De week begon voor mij met een thuiswerkdag, maar niet zonder mijn favoriete blogs te bezoeken. De vlogs van Mascha kijk ik overigens iedere dag.

foto 2Zondagavond had ik besloten mijn MacBook leeg te trekken en helemaal opnieuw te installeren. Mijn Dropbox bestanden moesten ook weer op de Mac worden gezet en dat duurde even. Hier hoefde ‘ie er nog ‘maar’ 2.000, zondagavond stond het aantal nog op 12.000 haha!

foto 3Tussen de middag even met Senna naar het bos, lekker een stuk lopen.

’s Middags beet Senna mijn boek en MacBook oplader kapot. Kak… de rest van de middag dus nog maar even gewerkt voor zover de accu dat nog toe liet, ’s avonds op de bang met Grey’s Anatomy.

Dinsdag

foto 4Dinsdagochtend, mijn blogronde en eigen blogdingen doen op de iPad bij gebrek aan de MacBook (want: accu leeg, oplader kapot), meh.

foto 5Ik had gehoopt bij deze foto te kunnen schrijven dat ik weer een stukje had hardgelopen, maar helaas had ik deze week een kleine terugval met mijn knie en zat dat er nog niet in. Op de een of andere manier heb ik mijn knie overbelast (serieus, hoe dan?) en moet ik van de fysio weer even wat rustiger aan doen. Sportkleding aan naar de fysio dus, maar verder niet zoveel uitvoeren. Meh.

foto 14Kiekeboe!

foto 15Eind van de middag ging ik aan de slag met het roosteren van de aubergines voor de Melanzane. Ziet er altijd zo tof uit, geroosterde groenten.

foto 16’s Avonds keken we weer een paar afleveringen van Grey’s, het liefst doe ik niet anders deze dagen. Zo verslavend! Senna vindt het overigens ook heel leuk.

Woensdag

foto 17Schattige tafereel op de woensdagochtend. Dinoooooo, ik wil speeeelen. Hij moest er niets van hebben overigens.

foto 18Tijd om boodschappen te doen. Bij de Albert Heijn hadden ze aanbiedingen op tijdschriften, de tweede voor de halve prijs. En dus nam ik de 100e editie van Delicious mee en de JAN. Ik lees nooit tijdschriften, maar met dit weer is het wel lekker.

foto 19Daarna hard aan het werk, ik wilde woensdag minimaal drie video’s opnemen.

foto 20Onder andere van Frambozen cheesecakebrownies. Komen snel online, ze waren heerlijk geworden.

foto 21Eenvoudige lunch met een meergranentosti met kaas, kipfilet en zongedroogde tomaat.

foto 22Pakketjestijd! Bros komt met een nieuwe smaak, melkchocolade met Butterscotch, oeehh.

foto 23Snacken met kersen, hmm.

De rest van de dag besteedde ik aan het opnemen en inladen van mijn video’s. Inmiddels was de nieuwe oplader voor de MacBook gearriveerd en kon ik (godzijdank) weer normaal aan het werk.

Donderdag

foto 6Omdat ik ’s middags met Nanda had afgesproken moest ik van mezelf donderdagochtend nog wel even hard aan het werk. Ik bewerkte en uploadde drie video’s.

foto 7Ook zette ik de slowcooker vast aan zodat ik ’s avonds niet zoveel aandacht hoefde te besteden aan het avondeten. Kipfilet met rozemarijn en citroen. Heeft iedereen inmiddels al een slowcooker? ;)

foto 8Kommetjeslunch! Links een bulgursalade met kipfilet, tomaat, kaas en komkommer. Rechts een beetje sojayoghurt met nectarine en chocopops.

foto 9En toen: chilltime! Met Nanda vertrok ik voor een paar uurtjes naar Bussloo om te genieten van de zon. Ik moest toch verplicht rustig aan doen, waar beter dan in de zon aan het water.

’s Avonds keken Tim en ik weer een paar afleveringen Grey’s en stapten we nog even op de motor voor een ritje. Overigens kwam het nieuws over de vliegtuig’ramp’ (wat nou ramp, een ramp is iets dat per ongeluk gebeurt, neerschieten vindt toch niet per ongeluk plaats?)  ook hard aan. De hele avond refreshte ik de live feed. Bah.

Vrijdag

foto 10YES! Benen zijn toch nog wel lekker verkleurd op Bussloo donderdag. Ik had een natuurlijk YingYang lijf: bruine armen en spierwitte benen. Gelukkig weer een beetje rechtgetrokken.

foto 11Deze mayonaises verkochten ze bij Lidl. Ik had de basilicum-mayonaise al gekocht en was daar zo van onder de indruk, dat ik de andere twee ook meenam. Lekker voor bij de barbecue.

foto 12En daarna Action om een ligbed te scoren, nu kan ik ook in de tuin van de zon genieten. En ja, we moeten nodig onkruid wieden.

foto 13Om ’s middags in de zon te relaxen moest ik van mezelf ’s ochtends nog wel even aan het werk. Dus ik schreef een aantal artikelen en beantwoorde mails.

foto 24Senna een beetje nat spetteren ter verkoeling. Sullig koppie.

foto 25And then this happened, relaxen op het nieuwe ligbed met tijdschriften. Wow, ik kan me de laatste keer dat ik een heel tijdschrift heb uitgelezen niet meer herinneren.

foto 26Het fijne aan dit huis en wonen in een hofje: naast de achterdeur kan ook de voorkeur worden opengezet. Verkoeling, woeehoee!

Zaterdag

foto 27Outfit of the day, compleet uit mijn comfort zone: een korte broek (draag ik eigenlijk alleen in het buitenland) met een wat stoerder t-shirt erboven.

foto 28Ik vond een exemplaar van Margriet More op de deurmat, kijk nou wat een mooi stukje ze hebben geschreven op OMF! Zo leuk. Zeker wanneer het niet van te voren is aangekondigd.

foto 33’s Middags zochten we met Senna en Coco (de labrador van mijn schoonmoeder) verkoeling bij de Loenense Watervallen. Hier mogen de hondjes door de sloot banjeren, zo leuk. Senna moest naderhand wel even onderworpen worden aan een wasbeurt, ze was zo vies haha.

foto 30Tegen 20.30 uur begonnen we een keer aan het avondeten, barbecuen met z’n tweetjes.

Zondag

foto 31Na een barbecue tot een uur of 23.00 uur begon ik de zondag met een licht ontbijtje. Sojayoghurt met aardbei en chocopops.

foto 32En daarna… huishouden. Van onder tot boven het hele huis schoonmaken. Iedere keer even een kwestie van doen, daarna loont het alleen maar. Zo’n fijn gevoel naderhand.

foto 29En de rest van de dag waren we zo lui als het maar kan en hebben we héél veel afleveringen van Grey’s gekeken, haha.

Dit zijn de fijnste weekenden die er zijn <3

Aankomende week wordt een zeer leuke week, eentje waar ik al tijden om sta te trappelen. Voor het eerst ga ik weer wat doen voor OMF, echt de deur uit. Aankomende woensdag vlieg ik namelijk met een aantal lieve foodie-collega’s naar het prachtige Stavanger in Noorwegen om daar eens even drie dagen flink te genieten van het Gladmast festival (culinair festival), de prachtige omgeving en de goede keuken. Ik ben nog nooit in Noorwegen geweest, maar het lijkt me waanzinnig. Ik blog overigens live vanuit Noorwegen. Als het internet meewerkt dan komen er donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag Snapshot Diary’s vanuit Stavanger online.

Fijne week iedereen! Geniet ervan als je vakantie hebt.

Join the Conversation

 1. Nadia says:

  Leuk, snapshot diaries vanuit Stavanger! Veel plezier!

 2. Marije says:

  Wat een heerlijk weekje heb je gehad! Ik kijk nu al uit naar je live verslag vanuit Noorwegen!

 3. Nicole says:

  Een heerlijke week. Op naar Noorwegen

 4. Susanne says:

  Ik hoop heel erg dat het internet mee zit, heel veel plezier! Dat Senna het niet zó warm had met die dikke vacht?! Onze hond lag heel de dag van pampus en te hijgen haha.

  1. Sabine Author says:

   Och nee, Senna had echt energie voor tien tijdens die warme dagen. Zo vreemd! Gelukkig dronk ze wel liters water en was ze blij met een ijsklontje zo nu en dan ;)

 5. MySimplySpecial says:

  Leuk om te zien weer! Ik moet mijn macbook ook weer eens leegmaken en opnieuw installeren, maar daar heb ik zo geen zin in ;-)

  1. Sabine Author says:

   Ik kijk er ook nooit (althans nooit, nu twee keer gedaan) naar uit maar daarna ben ik zo blij dat ik het heb gedaan!

 6. Bite food blog says:

  Ahhh Senna wordt groot! Wij hebben een sint bernard en ik zie dat je een soort gelijke bank hebt als wij. Ook elke dag stofzuigen? Het huis is tegenwoordig nooit helemaal schoon meer pfff.

  1. Sabine Author says:

   Haha, de bank konden we sowieso al bijna dagelijks stofzuigen in verband met de katten. Maar ons huis is inderdaad ook nooit meer schoon, vooral de vloer! Heb je net gestofzuigd en gedweild, een halfuur later staan de vieze hondenpoten er alweer op. Meh.

 7. Joyce - Beamingbeautynl says:

  leuke foto’s! Vind Senna zo’n schatje!

 8. Nathalie says:

  Die frambozen cheesecake brownies klinken goed!!

 9. Mirjam says:

  Veel plezier in Noorwegen! Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close