De aaaallerlekkerste chocokoeken

Hier in huis zijn we gek op chocolatechip cookies, maar om ze nou elke keer te kopen vind ik ook zo zonde. Daarnaast vind ik de koeken ook vrij standaard… Hoogste tijd om dus een beetje variatie aan te brengen en vandaar dat ik vorige week aan de slag ben gegaan met koekjes bakken, iets dat ik in het weekend graag doe. En wonder boven wonder kwamen er uit dit recept wel zulke ENORM lekkere chocoladebommen uit naar voren, die ik natuurlijk niet aan jullie neus voorbij wilde laten gaan. Ik waarschuw je vast: de koeken zijn enorm machtig maar oh zo lekker. Ze zien er verschrikkelijk uit, maar smaken zó ontzettend lekker.

No ratings yet

chocokoeken

Chocokoeken? Zeg maar chocobommen, zo lekker zijn deze. Gemaakt met grove stukken chocolade, machtig maar o zo lekker!
Porties10 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
afkoelen 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 1 week

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 225 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 140 g witte basterdsuiker
  • 2 tl vanille aroma
  • 50 g cacao
  • 225 g bloem
  • 1 eidooier
  • 200 g melkchocolade
  • 150 g witte chocolade
  • snufje zout

Instructies

  • verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de boter en suiker met een garde, totdat je een smeuïge massa hebt. Klop de eidooier lichtjes los en voeg deze, samen met de vanille aroma toe aan het botermengsel.
  • Zeef de bloem met de cacao en een snufje zout boven de kom.
  • Hak beide chocoladesoorten grof, mogen best chunky stukjes tussen zitten!, en doe ze in de kom. Meng alles met een houten lepel totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Vorm ongeveer tien ballen van het deeg, leg ze op ruime afstand van elkaar op de bakplaat en duw ze iets plat. De koeken lopen aardig uit in de oven en aangezien de chocolade ook iets gaat lekken is het dus wel belangrijk dat je ze op ruime afstand van elkaar legt.
  • Bak de koekjes 15 minuten in de oven, laat ze daarna tien minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze vervolgens op een taartrooster volledig afkoelen. Dit afkoelen is wel belangrijk, aangezien de chocolade dan weer tijd heeft om te stollen.
  • Wees voorzichtig met het overhevelen van de koekjes, ze zijn door de grote hoeveelheid chocolade namelijk best zacht waardoor ze makkelijk breken. Zoals ik al zei lopen ze door de grote hoeveelheid chocolade flink uit en worden ze hierdoor ook niet zo mooi van vorm. Maar de smaak… de smaak maakt alles goed. Vreselijk voor de lijn, maar oh zo lekker!

Notities

Ook lekker:
– voeg in plaats van de 50 gram cacao, 25 gram espresso poeder en 25 gram cacao toe
– je kunt variëren met de smaken chocolade, net wat je lekker vindt
– voeg wat noten toe aan het beslag
Gang: traktatie, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: allerlekkerste, Bakken, chocokoeken, chocolade, grote koeken, how-to, koeken, koekjes, recept

chocokoeken1

chockoekenchocokoeken2                                Zie die chuck witte chocolade! <3

 

Join the Conversation

  1. Hmm, deze lijkt me erg lekker! Helaas heb ik nu geen zin in boodschappen doen anders had ik ze nu nog gemaakt!

  2. HippeKipCindy says:

    Ook al is het al laat, van jou mooie closeup foto’s krijg ik meteen zin in zo’n lekker koekje

  3. Tessa says:

    Aan de titel is niets gelogen.
    Een heerlijk luchtig voorjaarsrecept ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close