Crunchy kaneelkoekjes

In de Verenigde Staten zijn deze koekjes een heus begrip. Hier in Nederland niet, maar daarom natuurlijk niet minder lekker. Hier vind je het recept voor heerlijke, crunchy kaneelkoekjes, met ingrediënten die je bijna allemaal wel in huis zult hebben. Let op: Er staat ook een tip voor je in als je niet zo gek bent op kaneel! Erg simpel en altijd een succes!

3.50 van 16 stemmen

Crunchy kaneelkoekjes

Ze heten Crunchy kaneelkoekjes maar zijn helemaal naar jou smaak aan te passen.
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in afgesloten trommel
Hoelang te bewaren 1 week

Benodigdheden

  • mixer
  • oven met bakplaat

Ingrediënten

  • 170 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 g zachte boter
  • 1 ei
  • 150 g kristalsuiker
  • 1/2 tl vanille-extract

voor de crunch

  • 50 g kristalsuiker
  • 1 el kaneel

Instructies

  • Verwarm je oven eerst voor op 175 graden. Zet ook je bakplaat vast klaar, die je bekleedt met bakpapier.
  • Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
  • In een beslagkom meng je de boter met de suiker. Maak hier een romig geheel van.
  • Mix hier het ei en het vanille-extract door tot alles goed gemengd is.
  • Roer nu het bloemmengsel door het botermengsel tot alles gemengd is. Roer niet te lang, daar wordt je beslag taai van en dat willen we niet!
  • In een apart bakje roer je de 50 gram suiker en de kaneel door elkaar. Dit is de coating van de koekjes. Ben je nou niet zo weg van kaneel, laat die dan gewoon weg. Je zet dan dus wel een schaaltje met 50 gram suiker apart.
  • Van het beslag maak je kleine balletjes.
  • Laat deze balletjes in het suiker-kaneelmengsel vallen en rol ze hierdoor. Zorg dat ze rondom goed omhuld zijn met een laagje suiker en kaneel.
  • Leg de bedekte balletjes op de bakplaat en druk ze iets in. Leg de koekjes wel een centimeter of twee van elkaar af, de koekjes zetten namelijk nog uit! Bak ze 15 à 18 minuten af in de oven.
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, kaneel, koekjes, oven, suiker

Crunchy kaneelkoekjes

Join the Conversation

  1. Marikee says:

    Klinkt goed! Ik ben dol op kaneel! :)

  2. TausiaReula says:

    Hello. xaxanjasdijwewe And Bye.

  3. Mannin says:

    Oeh, dat klinkt goed! Lijkt me heel erg lekker!

  4. francis says:

    dit klinkt goed ik maak er ook nog een variant er op met koekkruiden

  5. Jacqueline says:

    Ha meiden!

    Ik heb gisteren jullie blog via de nieuwe Foodies ontdekt en ben m nu gezellig aan het doorlezen. Ondertussen drijven de heerlijke luchten van deze koekjes door het huis en moet ik dus af en toe mn Ipad vrijmaken van al mn gekwijl. Ben benieuwdhoe ze zo smaken! Bedankt voor jullie leuke blog en lekkere recepten!

    Groetjes,
    Jacq

  6. Richelle says:

    Hoi,

    ik ben ze nu aan het maken en het ruikt goed hoop dat ze ook lekker smaken. + het is een makelijk recept.

    Groetjes Richelle

  7. aafke says:

    Wat een lekkere koekjes lijken me dat en makkelijk te maken ook nog. Bedankt voor het recept. Maar begrijp niet waarom op de ingrediënten foto dat ongezonde pakje margarine staat, gelukkig staat in het recept gewoon boter.

  8. Cecile says:

    Goed recept van superlekkere koekjes! Dank je wel.

  9. Jordy says:

    Perfect recept..

    Ik doe dan wel het een klein beetje anders. Ik hou ze kleine balletjes dat s eens leuker dan de standaard koekje.. En ik doe ook wat kaneel in de deeg zelf.

    Ik noem ze Kaneel Bommetjes ;P

    Hmmmmm Merci voor het idee

  10. Isaura says:

    Heel erg lekker! En een simpel recept!

  11. Mieke says:

    Hoi, ik heb ze gisteren gemaakt. I.p.v. gewone boter heb ik roomboter genomen, plus de kaneel er niet op maar in het beslag gedaan en gedeelte van de bloem vervangen door volkorenmeel en als laatste tweederde suiker en eenderde honing. Ook heb ik er nog gebakken walnoten in de deeg gedaan.Maar ze zijn ontzettend lekker en knapperig! Een echte aanbeveling. Gr. Mieke.

    1. Wel wel een heel nieuw recept alle ingrediënten verandert misschien was de kooktijd het zelfde.

    2. Mieke, Wel wel een heel nieuw recept alle ingrediënten verandert misschien was de kooktijd het zelfde.

  12. SerachShiro says:

    Hmmm ze zijn zalig alleen vond ik ze iets te zoet dus volgende x doe ik er minder suiker in + heb zoals een paar anderen de kaneel er meteen bij gedaan ! Bedankt voor dit heerlijke koekjes recept en zo heerlijk simpel om te bereiden !! :)

  13. Silvia says:

    Een groot suc6 bedankt v.h. recept, ruikt en smaakt verrukkelijk, blijven ook crunchy !!!

  14. Ik doe vast iets fout, maar het deeg is zo dun dat het droop. Nog meer bloem er bij gedaan maar bleef echt waardeloos….

    1. Sabine Author says:

      Dat is heel vreemd en zou niet moeten kunnen omdat je helemaal geen vloeibare ingrediënten gebruikt. Heb je misschien de boter gesmolten?

  15. Esther says:

    Het is een perfect recept, ziet er bij mij exact hetzelfde uit! Zelfs dat ene koekje mist! :-)

  16. Lizeth Langenberg says:

    Ik heb net de koekjes gemaakt.
    Perfect recept, ze zijn heerlijk!

  17. Natasja says:

    Dank voor het recept. Ik mis alleen nog het ei in de ingredientenlijst. Verder lijkt het me ook beter het deeg eventjes te koelen alvorens er balletjes van te maken. Ze staan nu in de oven, ben erg benieuwd

  18. JumpinJunimos says:

    Echt heerlijke koeken en ze lukken elke keer! Zelfs in mijn onvoorspelbare oven (ouderwetse gasoven) lukken ze perfect en ze zijn hier inmiddels favoriet. In de instructies kan je lezen dat er een ei in moet maar dit staat inderdaad niet in het recept.

  19. In het recept staat geen ei! Dan wordt toch gezegd meng het vanille extract met het ei , hoeveel ei?

  20. In het recept is het ei vergeten hoeveel moeten erin?

    1. Sabine Author says:

      Er moet 1 ei in, ik heb het direct aangepast in de ingrediëntenlijst.

  21. Heerlijke koekjes mhh

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close