Fastfood Friday: Dadeltaart van Bagels & Beans

Toen ik laatst via Instagram Stories vroeg of jullie nog bepaalde recepten wilden zien in Fastfood Friday, kreeg ik een aantal keer ‘de dadeltaart van Bagels & Beans’ te horen. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik deze taart nog nooit had geproefd. A. omdat ik nooit taart eet bij Bagels & Beans en B. omdat ik simpelweg niet zo’n fan ben van dadels en er daardoor niet zo gauw voor zou kiezen. Maar nu was het zo dat ik nog ruim een halve kilo dadels in huis had liggen en het leek me een goed idee om deze maar een keer op te maken. Gelukkig voor mij, en ook voor jullie!, deelt Bagels & Beans altijd met liefde hun recepten op hun website en dus kon ik met het recept voor hun dadeltaart aan de slag. En ok, ik ben om. Deze dadeltaart smaakt niet per se heel erg naar dadels maar doet me veel meer denken aan Arretjescake. Maar dan beter. Zei ik dat echt? JA! Ik vind de grove stukken biscuit namelijk waanzinnig lekker in deze taart en de dadels maakt zo’n punt heerlijk plakkerig. Beetje geraspte kokos erover om het af te maken en woah, zo lekker. De eerstvolgende keer dat ik bij Bagels & Beans ben neem ik een stuk. Pinky promise.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Dadeltaart van Bagels & Beans

Dadeltaart van Bagels & Beans

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Dadeltaart van Bagels & Beans

4.12 van 9 stemmen

Fastfood Friday: Dadeltaart van Bagels & Beans

Porties12 stukken

Ingrediënten

 • 500 gr dadels - ontpit
 • 250 gr roomboter
 • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
 • 50 gr walnoten
 • 200 gr Mariabiscuitjes
 • 1 ei - losgeklopt
 • 2 el karamelsiroop
 • geraspte kokos

Instructies

 • Vet een spring- of taartvorm van 24 cm goed in.
 • Snijd de dadels in reepjes, de walnoten grof en breek de biscuitjes in stukken van zo'n 1-1,5 cm groot.
 • Smelt de boter in een ruime pan en roer hier de basterdsuiker door tot deze begint op te lossen.
 • Voeg dan het losgeklopte ei toe en laat dit al roerend een paar minuutjes mee pruttelen. Doe ook de karamelsiroop in de pan.
 • Doe de dadels in de pan en roer dit goed door, laat 1 minuut mee verwarmen.
 • Voeg dan de biscuitjes en walnoten toe en schep het geheel even goed om. Verwarm nog even kort mee en stort vervolgens het hele mengsel in de ingevette taartvorm.
 • Leg een vel bakpapier over het beslag in de taartvorm en druk het geheel goed aan met je handen.
 • Zet de taartvorm minimaal 1,5 uur in de koelkast zodat de dadeltaart op kan stijven.
 • Bestrooi de taart met geraspte kokos en snijd hem vervolgens in punten. Bewaar de dadeltaart in de koelkast.

Join the Conversation

 1. Elseline says:

  Hihi, ook hier is die al meerdere keren gemaakt.
  De fout om dadels met pit te kopen maakten we maar één keer ^^

 2. Jaaaaaa! Deze taart staat al jaren op mijn favorieten lijstje van Bagels en maak hem ook geregeld na. Echt fan-tas-tisch lekker <3

 3. Tineke says:

  Hij staat as we speak nu in de koelkast ik heb echt al zo vaak op het punt gestaan om hem te bestellen bij Bagels en Beans maar steeds waren de broodjes verleidelijker.

 4. Karin says:

  Haaa wat een geweldig taartje! Ik ga hem volgende week maken. Karamelsiroop… is dat zo’n siroop voor in de koffie? Of meer die schenkstroop karamel voor op pannenkoeken?

  1. Sabine Author says:

   In de video laat ik de siroop zien die ik gebruik.

 5. Hoi,

  Het is heerlijk! Alleen ontstond er een soort scrambled eggs situatie.. had het eitje er waarschijnlijk eerder in moeten doen :’)

  1. Sabine Author says:

   Oh nee, oeps! Het is altijd zo gevoelig om een ei toe te voegen aan een warme massa. Gelukkig smaakte het wel, haha.

 6. Marielle says:

  150 gram suiker leek me heel erg veel, omdat de dadels natuurlijk al erg zoet zijn en de biskwietjes ook. Daarom de eerste keer begonnen met 50 gram, (meer toevoegen kan tenslotte altijd). De taart werd heerlijk en meer dan zoet genoeg. Sindsdien laat ik de suiker helemaal achterwege. In plaats van mariakoekjes gebruik ik overigens boterbiskwietjes van de Lidl. Iedereen vindt het heerlijk!

 7. Hi Sabine, waar heb je je geraspte kokos gekocht…bij ah zag ik een hele grove variant ..ik wil de fijnere geraspte cocos.
  Greets…

 8. José Kruijthoff says:

  Echt verrukeluk!! Zonder caramelsiroop ook prima smaak én met haverbiskwietjes van ee appie.
  Iemand een idee of deze taart ingevroren kan worden??

  1. Ja hoor, dat kan heel goed! Rustig laten ontdooien in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close