Champignonsoep recept met burrata

Een goed champignonsoep recept moet wat mij betreft resulteren in een dikke, romige soep met een intense champignonsmaak.

Waar veel recepten gebruik maken van groentebouillon als basis, kies ik ervoor om bospaddenstoelenbouillon te gebruiken voor nóg meer smaak. Die bouillon trek ik overigens gewoon van een bouillonblokje hoor.

Omdat een champignonsoep recept an sich helemaal niet bijzonder is, vond ik het wel leuk om het recept iets meer aan te kleden. Ik besloot aan iedere kom soep een halve bol burrata toe te voegen en daar wat extra vergine olijfolie overheen te sprenkelen.

Super simpel maar ongelofelijk lekker als je bij iedere hap soep ook een beetje burrata mee pakt.

champignonsoep maken zonder pakje

Champignonsoep maken zonder pakje

Champignonsoep maken zonder pakje is eigenlijk te eenvoudig voor woorden. Ik weet zeker als je het basisrecept van deze soep pakt, dat je niet snel nog een pakje uit de supermarkt zult trekken.

Eén van de dingen die deze champignonsoep zo lekker maakt zijn de gekarameliseerde uien. Door ze extra lang de tijd te geven om te bakken worden ze licht zoet van smaak en zijn ze vooral ook lekker zacht.

Doordat ik de uien eerst bijna een half uur laat karameliseren duurt het champignonsoep maken zonder pakje wel iets langer dan je gewend bent als je normaal gesproken wel een pakje gebruikt, maar neem van mij aan: dat is het waard!

Persoonlijk vind ik het een must om blokjes bospaddenstoelenbouillon, of verse paddenstoelenbouillon uiteraard, te gebruiken als je champignonsoep maakt. Dit geeft een diepere en meer intensere champignonsmaak aan de soep en dat is wel wat je wil. Die smaak krijg ik nooit als ik gebruik maak van groente- of kippenbouillon.

champignonsoep recept

Hoe lang champignons koken?

Al bij al staat de champignonsoep binnen 45 minuten op tafel. Ik kies ervoor om de champignons eerst flink aan te bakken tot ze lekker bruin worden. Dit zorgt voor veel meer smaak en voor een lekkerdere textuur als je het mij vraagt.

Als je dit hebt gedaan is het antwoord op de vraag hoe lang champignons koken heel makkelijk: dat is eigenlijk niet meer nodig. Je kookt de soep puur nog even 20 minuten zodat de smaken kunnen intrekken. Maar de champignons hoeven niet nog extra te garen.

hoe lang champignons koken

Word jij nou net zo blij van champignonrecepten als ik? Dan vind je deze recepten wellicht ook lekker.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Champignonsoep maken
No ratings yet

Champignonsoep met burrata

Champignonsoep kent iedereen wel maar met een paar kleine wijzigingen aan een basisrecept maak je in een handomdraai een geweldig lekkere variatie. Deze champignonsoep met burrata is verslavend lekker.
Porties6 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Waar te bewaren in de koelkast (zonder burrata!)
Hoelang te bewaren 4 dagen

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 uien – gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 800 g kastanjechampignons – in plakjes
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 75 g bloem
  • 1 liter bospaddenstoelen- of groentebouillon
  • 250 ml (kook)room
  • 3 bollen burrata
  • extra vergine olijfolie

Instructies

  • Smelt het klontje boter in een soeppan.
  • Karameliseer hierin de uien tot ze goudbruin gekleurd zijn en helemaal zacht zijn geworden. Dit kan rustig 25-30 minuten duren.
  • Voeg dan de knoflook, kastanjechampignons en tijm toe. Bak het geheel goed mee tot de champignons zacht zijn.
  • Doe dan de bloem in de pan en bak deze al omscheppend 2 minuten mee.
  • Schenk de bouillon in de pan. Roer goed door, breng aan de kook en kook de champignonsoep 20 minuten op laag vuur.
  • Schenk de room in de pan en breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Schenk de champignonsoep in diepe borden en leg op ieder bord een halve bol burrata. Maak af met verse tijm en extra vergine olijfolie.
Gang: bijgerecht, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: burrata, champignonsoep, groentesoep, vegetarisch

Ga terug naar alle soep recepten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close