Champignonsoep met burrata
Champignonsoep kent iedereen wel maar met een paar kleine wijzigingen aan een basisrecept maak je in een handomdraai een geweldig lekkere variatie. Deze champignonsoep met burrata is verslavend lekker.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd1 uur uur 5 minuten min
Gang: bijgerecht, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: burrata, champignonsoep, groentesoep, vegetarisch
Servings: 6 personen
- 50 g boter
- 2 uien - gesnipperd
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 800 g kastanjechampignons - in plakjes
- 2 tl gedroogde tijm
- 75 g bloem
- 1 liter bospaddenstoelen- of groentebouillon
- 250 ml (kook)room
- 3 bollen burrata
- extra vergine olijfolie
Smelt het klontje boter in een soeppan.
Karameliseer hierin de uien tot ze goudbruin gekleurd zijn en helemaal zacht zijn geworden. Dit kan rustig 25-30 minuten duren.
Voeg dan de knoflook, kastanjechampignons en tijm toe. Bak het geheel goed mee tot de champignons zacht zijn.
Doe dan de bloem in de pan en bak deze al omscheppend 2 minuten mee.
Schenk de bouillon in de pan. Roer goed door, breng aan de kook en kook de champignonsoep 20 minuten op laag vuur.
Schenk de room in de pan en breng de soep op smaak met peper en zout.
Schenk de champignonsoep in diepe borden en leg op ieder bord een halve bol burrata. Maak af met verse tijm en extra vergine olijfolie.