Bananabread muffins

Bananabread is voor veel mensen dé gezonde snack to go. En dat snap ik, wat ik echter altijd een nadeel vind is dat bananenbrood a. vaak met amandelmeel wordt gemaakt en ik dus zo’n heel brood/cake in mijn eentje moet opeten in verband met Tim zijn notenallergie en b. dat zo’n brood onwijs snel overstuur gaat of uitdroogt op het moment dat er eenmaal een plakje vanaf is gesneden. En die twee problemen los ik op met deze bananabread muffins. Gemaakt met volkorenbloem in plaats van amandelmeel en in plaats van een grote cake maak ik allemaal kleintjes. Een stuk makkelijker om mee te nemen, Tim kan ze eten en dan zijn ze ook nog eens hartstikke lekker. Win win toch?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Bananabread muffins

Bananabread muffins

3.86 van 14 stemmen

Bananabread muffins

Porties9 stuks

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 50 ml olie
  • 125 gr volkorenbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl cacaopoeder of kaneel
  • 50 gr honing
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm goed in met een beetje olie.
  • Breek de bananen in stukjes en prak ze met behulp van een vork tot een papje.
  • Voeg de eieren aan de bananen toe en klop dit op.
  • Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de kom en spatel dit tot een beslag. Zorg ervoor dat de ingrediënten gemengd zijn, klontvrij lukt door de banaan niet.
  • Spatel de cupjes van de muffinvorm voor 3/4 vol.
  • Bak de bananabread muffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  • Bewaar de bananabread muffins afgedekt buiten de koelkast.

Join the Conversation

  1. Dorien says:

    Oh wat lekker weer :)
    Wat ik vaak doe, is dat ik een groot bananabread in plakjes snijdt en dan invries.
    Zo kunnen ze niet uitdrogen :)
    Maar dit is eigenlijk nog wel handiger, helemaal niet aan gedacht
    Ik vind amandelmeel niet zo lekker erin dus gebruik vaak speltmeel, maar dit is ook een optie!

  2. anita says:

    hoeveel olie heb je nodig . staat niet in het recept

    1. 50 ml, heb het direct even toegevoegd!

  3. Gerry says:

    Ik vind het zoveel olie en honing….hoe kan ik dit vervangen? Of is het echt nodig?

    1. De honing kun je verminderen/weglaten. Olie zou ik niets aan veranderen :)

      1. Gerry says:

        Dankjewel! Ik ga ze proberen!

  4. Annik says:

    super lekker en super snel klaar! ik heb er nog chocoladeschilfers onder gemengd…zalig, dank voor het fijne recept!

    1. Chocolade erdoor is altijd lekker!

  5. Heel snel gemaakt en verslavend lekker ^^

  6. Josie says:

    Kun je toevallig van dit recept ook één brood kunnen maken in een cakevorm? Zo ja, weet je of er dingen anders moeten qua baktijden of ingrediënten? Ik heb de muffins al vaak gemaakt en ze zijn super lekker!

  7. Josine says:

    Kan je ook muffin-papiervormpjes hiervoor gebruiken of plakken de muffins daar teveel aan vast?

    1. Dat zou op zich wel kunnen hoor, maar plakken gaat het sowieso. Dat doen papierenvormpjes eigenlijk altijd.

  8. Floor says:

    Is de 50ml olie voor het invetten of moet dit door het beslag?

    1. 50ml olie moet door het beslag.

  9. Wendy says:

    Op hoeveel graden moet de oven?

    1. Zie stap 1 van het recept ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close