Achter de schermen bij de covershoot van Reishonger!

Precies een week geleden zaten Vivian en ik nog in het zonnige en warme Barcelona. Niet helemaal voor de leuk, we gingen er namelijk heen voor de covershoot van mijn tweede kookboek Reishonger. Waarom Barcelona en niet gewoon ergens in Nederland denk je wellicht. Zoals ik al eerder heb verteld is Reishonger een bundeling van mijn favoriete internationale gerechten, gecombineerd met reisfoto’s en -verhalen. Ik wilde dan ook dat de cover internationaliteit uitstraalde, het reisgevoel aanwakkerde. Nu kun je dat effect min of meer bereiken in een Aziatische supermarkt of op de Pasar Malam, probleem is echter dat alle prijskaartjes, teksten en vooral ook mensen om je heen – het winkelende publiek in ieder geval – heel Nederlands zijn. En tja, wij vonden toch dat dit afbreuk zou doen aan zowel de foto als aan de hele sfeer van het boek. Vandaar dat ik een retourtje Barcelona boekte want daar kun je op onder andere La Boquería prachtige foto’s schieten. Zo gezegd zo gedaan, vorige week waren we drie dagen in deze Spaanse stad. Druk aan het werk, maar ook vooral lekker aan het eten. Ik nam een aantal foto’s achter de schermen en vandaag laat ik je zien hoe zo’n shoot eraan toe gaat.

foto10

Eerst nog even in Nederland, de dag voor vertrek moest er namelijk nog een jurkje gekocht worden. Ik had wel wat jurkjes klaar liggen voor op de cover, maar er zat er niet een bij waarvan ik dacht JA, dat is ‘em. Bij H&M kwam ik deze groene jurk tegen en die was perfect. En ja, het is ook uiteindelijk de jurk geworden die ik aan heb op de cover.

foto16

Grote flaphoed erbij en de outfit is compleet. Voordeel van in september op reis gaan is dat alle zomerspullen al in de aanbieding zijn. Deze hoed kostte me bijvoorbeeld maar €5. Score!

foto15

Koffertje gepakt, op naar Rotterdam. We vlogen met Transavia, prima te doen voor een vlucht van twee uurtjes. Rotterdam vind ik daarbij bovendien ook een fijn vertrekpunt. Lekker klein en je bent in no-time door de controles.

foto14

Aangekomen in Barcelona! We verbleven in een appartement van Liceu Appartments, geboekt via Booking.com. Beste appartement ooit. Op nog geen 20 meter afstand van La Boquería en de Ramblas en enorm groot. Compleet met eigen keuken, een twee persoonsbed, een slaapbank en goed werkende airco. En zo ruim! Echt een aanrader, mocht je nog eens die kant op gaan.

foto13

En het uitzicht vanuit onze openslaande deur is ook heel leuk. Op en top Spaans. Van het lawaai/de drukte heb je overigens totaal geen last. Het is zo geïsoleerd. We hoorden letterlijk niets van de straat op het moment dat de deur dicht zat.

foto12

Wat is La Boquería toch fantastisch. Omdat we er zo dichtbij zaten liepen we er per dag wel vier of vijf keer doorheen. Geen straf, er is zóveel lekkers. Groenten, fruit, diverse vis- en vleeskramen, pinchos barretjes. Wat mij betreft de beste plek in Barcelona.

foto11

En die kleuren ook allemaal, hemels.

foto9

Ik laat in een Foodie in Barcelona artikel nog zien wat we deze drie dagen hebben gegeten maar ik kan alvast verklappen dat we bij dit bakkerijtje een heerlijk taartje hebben gehaald. Kan ook bijna niet anders als je deze etalage ziet.

foto1

Op donderdag verkenden we de buurt en omgeving en kozen we plekjes uit om te schieten. Op vrijdag gingen we echt aan de slag. We startten ’s ochtends om 07.45 uur buiten, dus daarvoor moest er even wat aan mijn ochtendgezicht gedaan worden. Ontbijten met een yoghurtje en kiezen welke lipstick ik ging dragen. Serieuze zaken.

foto2

Sneak peek! Deze foto is het uiteraard niet worden maar ik vind hem wél heel tof. Omdat we met ons appartement zo dichtbij alles zaten, konden we tussentijds even terug om foto’s uit te laden en te bekijken. Ideaal!

foto4

Viv is echt van alle markten thuis he. Staat even, een poging te doen (lag aan de strijkbout, niet aan haar), mijn jurkje te strijken.

foto7

Uiteindelijk waren we rond 13.00 uur klaar met het schieten van alle foto’s. Tijd om een paar uur te bewerken. In de keuken inderdaad, want daar was de wifi het beste en kon de laptop aan de lader liggen.

sfeerfoto1

Nog een kleine sneak peek? Niet van de cover uiteraard, wellicht wel voor het binnenwerk. Op de rest moeten jullie even wachten ;) Ik hoop snel de cover te kunnen delen!

foto8

Als traktatie voor onszelf, nadat we de succesvolle shoot al hadden gevierd met een taartje, gaven we geld uit bij deze chocoladekraam op La Boquería. Oh, de hemel.

foto5

Aan het einde van de middag zaten we lekker nog een paar uur op het terras. Uiteraard met iets lekkers. Ik ben één keer eerder in Barcelona geweest en was toen totaal niet onder de indruk van de stad, maar ik moet zeggen dat ik mijn mening een beetje bij heb geschaafd.

foto6

Zaterdag was het weer tijd om naar huis te gaan. We vlogen al relatief vroeg, dus we mikten er even snel een ontbijtje in met yoghurtjes en fruit dat we nog in de koelkast hadden liggen. Jep, we hebben niet alleen maar slecht gesnaaid!

foto3

Eenmaal thuis sloten we dit gezellige en érg geslaagde ‘weekend’ af met onze mannen op het terras in Deventer. Jum!

Zoals ik al zei komt er nog een Foodie in Barcelona aan want hoewel we er slechts drie dagen waren, hebben we wel echt en veel Spaans kunnen eten. Hoera! Stay tuned voor de cover, die deel ik hopelijk heel snel!

Join the Conversation

 1. Jonna@Burgertrutjes says:

  De jurk staat je prachtig! En wat een lekkers allemaal, Barcelona lijkt me super tof!

 2. Josianne says:

  Heel leuk om dit zo te zien; en de sneak peek foto’s die je ons laat zien zijn al heel mooi, dus ik ben benieuwd naar de rest!

 3. MARIJKE says:

  Wat een gave foto van jou van de achterzijde. Echt heel mooi. Ben zooo benieuwd naar je nieuwe boek!

 4. Mooie foto’s! Ben erg benieuwd geworden naar de rest :))

 5. Charlotte says:

  Owh damn wat ziet die chocoladekraam er waanzinnig goed uit! <3

 6. Margot says:

  Leuk om zo mee te kunnen kijken en wat ziet al die chocola er lekker uit!

 7. Daniëlle says:

  Oeh die chocoladekraam! <3
  Wat een gave foto, ben heel benieuwd naar de foto's die in het boek gaan komen.

 8. Nicole says:

  Wat een mooie kleur heeft die jurk! Die foto dat je wegloopt is echt super! Ben benieuwd naar de cover :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close