Bladerdeeg broodjes met Speculoos (Fastfood Friday)

Deze bladerdeeg broodjes waren bij mij in huis zo op. Met het recept maak je een flinke hoeveelheid, maar als je de broodjes luchtdicht bewaart zijn ze ook de volgende dag nog erg lekker.

En dat hebben mijn jongens ook geweten. Met het ontbijt verslonden ze er de volgende dag allebei drie – haha! En dat snap ik wel. Ik vulde de broodjes met Speculoos, dat is een van hun favoriete broodtoppings, en deed er ook nog eens Schuddebuikjes bij.

Door de zoete vulling zou je de bladerdeeg broodjes zelfs bij de koffie kunnen serveren. Gebruik in plaats van poedersuiker dan een beetje glazuur als topping. Net een gebakje!

Bladerdeeg broodjes
Speculoos recepten

Speculoosbroodjes

Hoewel de Speculoosbroodjes er heel fancy uitzien, zijn ze onwijs eenvoudig om te maken. Je hebt er bovendien ook maar een paar ingrediënten voor nodig.

Ik gebruikte koelvers bladerdeeg, dit werkt namelijk het makkelijkst vind ik en het wordt ook lekker knapperig in de oven. En dat is wat je wil met deze broodjes! Ik gebruikte één vel koelvers bladerdeeg en maakte daarmee precies 10 broodjes.

Smeer de vulling op één helft van het bladerdeeg en vouw het daarna dubbel zodat de vulling aan de binnenkant komt te zitten. Het enige wat je dan nog moet doen is het bladerdeeg in dunne repen snijden, deze om hun eigen as draaien (zoals bij een kaasstengel) en vervolgens oprollen.

Mocht je het niet zo belangrijk vinden dat de broodjes er zo mooi gedraaid uitzien, dan kun je de repen bladerdeeg ook gewoon oprollen zoals je bij een kaneelbroodje zou doen.

Speculoosbroodjes

Meer Speculoos recepten

Zoals ik al zei zijn we hier in huis dol op Speculoos. Er gaan rustig een paar potten doorheen in een maand.

Deze bladerdeeg broodjes met Speculoos zijn dan ook niet het eerste Speculoos recept dat ik maakte.

Ook zo’n fan? Misschien vind je onderstaande ideeën dan ook lekker!

Bladerdeeg broodjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Speculoos-recept
5 van 1 stem

Speculoosbroodjes van bladerdeeg

Deze Speculoosbroodjes van bladerdeeg zijn zoet, krokant én simpel om te maken. Als je ze goed bewaart zijn ze de volgende dag ook nog lekker.
Porties10 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 vel koelvers bladerdeeg
  • 200 g Speculoospasta
  • 4 el Schuddebuikjes
  • 1 el melk
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220℃.
  • Rol het bladerdeeg uit en smeer de helft in met Speculoospasta.
  • Strooi de Schuddebuikjes over de Speculoospasta en vouw het bladerdeeg dubbel.
  • Snijd dunne repen van ong. 1 cm dik van het bladerdeeg. Draai iedere reep een paar keer om zijn eigen as en rol daarna op.
  • Leg de Speculoosbroodjes op de bovenkant en smeer de bovenkant van de broodjes in met melk.
  • Bak de bladerdeeg broodjes 12 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de broodjes afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Gang: ontbijt, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: bladerdeeg, bladerdeeg broodje, speculoos, zoet broodje, zoete snack

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close