10x Sinterklaas toetjes

Lekkere Sinterklaas toetjes mogen natuurlijk niet ontbreken op pakjesavond. Pakjesavond is vaak een gezellige drukke avond met familie, cadeautjes en (over)enthousiaste kinderen. In dit artikel deel ik 10 makkelijke Sinterklaas toetjes die je binnen no-time op tafel kunt zetten.

Sinterklaastoetjes

Sinterklaastoetjes met Sinterklaas snoep

1. Sinterklaas cheesecake
Sinterklaas cheesecake is een heerlijk dessert dat perfect past bij pakjesavond. Deze cheesecake is een smakelijke variatie op de klassieke cheesecake en bevat ingrediënten en smaken die typerend zijn voor de Sinterklaasperiode.

Ik heb bijvoorbeeld gebruikgemaakt van een speculaasbodem. Speculaasjes worden fijngemalen en vermengd met gesmolten boter om de basis van de cheesecake te vormen. Speculaas voegt een warme en kruidige smaak toe aan de bodem.

Boven op het speculaas heb ik nog een laag spijs uitgerold. En de taart top ik af met een flinke lading snoepgoed, kruidnoten en chocolade

2. Sinterklaas rocky road
Rocky road is in Nederland niet heel bekend, maar eigenlijk altijd een succes! Het zijn brokken chocolade met noten, marshmallows en andere lekkere zoete dingen erdoor gemengd.

De basis van Sinterklaas rocky road is gesmolten chocolade. Voor deze Sinterklaas rocky road heb ik melkchocolade gebruikt, maar je kunt ook witte of pure chocolade gebruiken. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. De chocolade wordt gesmolten en vormt de kleverige binding voor de andere ingrediënten.

Een onmisbaar element van Sinterklaas Rocky Road zijn kruidnoten, ook wel pepernoten genoemd. De pepernoten voegen een heerlijke crunch en kruidige smaak toe aan de Rocky Road. Verder voeg ik nog een hand witte schuimpjes toe.

Het eindresultaat ziet er heel feestelijk uit! Wedden dat hij zo op is?

3. Sinterklaas brownies
Dit recept voor Sinterklaas brownies is al een aantal jaar oud, maar ik maak ze nog geregeld! Ze zijn gemakkelijk te maken en super smeuïg! De kern van deze Sinterklaasbrownies is de chocoladebasis.

Deze brownies zijn gemaakt van een mengsel van gesmolten chocolade, boter, suiker, eieren en meel of bloem. Hierdoor krijgen ze hun kenmerkende rijke, dichte textuur en intense chocoladesmaak.

Om de brownies Sinterklaas-waardig te maken voeg ik kruidnoten toe aan het chocolademengsel. Die geven de brownies een warme en kruidige smaak. Als de brownies afgekoeld zijn, gebruik ik bruin-witte schuddebuikjes om ze te versieren.

Sinterklaas toetjes

Andere toetjes voor Sinterklaasavond

4. Tiramisu met MonChou
Ja, je leest het goed! Ik heb MonChou toegevoegd aan een tiramisu recept en dat is echt een aanrader. Het is een heerlijke variatie op de klassieke Italiaanse tiramisu. De mascarpone heb ik vervangen voor de MonChou. En dat voegt een extra laag romigheid en smaak toe aan het dessert.

Extra tip: verwacht je visite die zwanger is? Ze kunnen dit tiramisu recept ook eten, want het bevat namelijk geen alcohol en/of rauwe eieren! Dus ook voor kinderen perfect!

5. Speculaas-kruidnotentruffels
Speculaas-kruidnotentruffels zijn heerlijke ‘zachte koekballetjes’ die de smaken van speculaas en kruidnoten combineren tot een smaakexplosie in de vorm van truffels.

Met een knapperig laagje van chocolade. Deze truffels zijn perfect voor Sinterklaasavond, want ze zijn heel simpel om te maken.

Bewaartip: In de koelkast blijven ze nog één week goed!

toetjes voor sinterklaasavond

6. Stoofperentaartjes
Zoek je een licht dessert, omdat je al bovengemiddeld veel eet tijdens Sinterklaas? Dan zijn deze stoofperentaartjes een goede keuze. Qua smaken zijn ze niet te heftig en vallen niet als een blok op je maag.

Dit Sinterklaas toetje kun je overdag (voor de visite er is) al klaar maken, zodat je ‘s avonds nog maar even nodig hebt om het af te maken. 

7. Yoghurt panna cotta
Nog een licht dessert dat ideaal is tijdens Sinterklaas! Panna cotta is van oorsprong een Italiaans dessert dat bekendstaat om zijn romige textuur en subtiele vanillesmaak. Yoghurt panna cotta voegt de frisheid en lichtheid van yoghurt toe.

In dit recept gebruik ik mango en kokos, maar tijdens Sinterklaas zou je deze ingrediënten kunnen vervangen door speculaaskruimels. Maak speculaaskruimels door speculaasjes te verkruimelen en strooi ze boven op de panna cotta voor een extra knapperige textuur.

8. Speculaasblondies met witte chocolade en kruidnoten
Dit is weer een recept dat je prima van tevoren kunt maken! Als je deze speculaasblondies luchtdicht verpakt, dan zijn ze zeker nog 4 dagen lekker.

Als je meerdere avonden Sinterklaas viert heb je gelijk genoeg! Zoet, zacht en heerlijk door de stukken witte chocolade en de koek- en speculaaskruiden die ik gebruikte.

9. Witte chocolademelk met pumpkin spice
Een gewone kop chocolademelk op zijn tijd vind ik al heerlijk, laat staan als ik er wat extra aandacht aan geef en ‘m nog lekkerder maak. Aan deze chocolademelk heb ik pumpkin spice toegevoegd.

Pumpkin spice, ook wel bekend als pompoentaart kruiden, is een populaire mengeling van specerijen die vaak wordt gebruikt om de smaak van herfst- en pompoen gerelateerde gerechten en drankjes te verbeteren. Daardoor past deze kop chocolademelk perfect bij de decembermaand! 

10. Pindakaas-chocoladetiramisu
We sluiten af met een tiramisu, één van mijn favoriete desserts. En zeker één van mijn favoriete desserts om mee te variëren, want je kunt er zoveel kanten mee op.

Ik zou zeggen dat dit een tiramisu is met een Amerikaanse inslag. Een heerlijke combinatie van pindakaas met chocoladetiramisu, het water loopt me al in de mond.

Dit waren de 10 Sinterklaas toetjes. Ik hoop dat er iets voor je tussen zit en ik wens je een hele gezellige, smaakvolle Sinterklaasavond!

Bewaar dit artikel op Pinterest!

Dit artikel opslaan zodat je hem snel kunt raadplegen voor Sinterklaasavond? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

sinterklaastoetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close